De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het carnaval op Sint Maarten is ooit begonnen als festiviteit rond Koningsdag.

Voorpret

Carnaval vieren op andere plekken in het buitenland? Bekijk ook eens onze Top 7 Carnaval bestemmingen 2018.

Carnaval Sint Maarten

Carnaval Sint Maarten

Carnaval Sint Maarten 2018 wordt een ongekend groot feest. St Maarten viert dit jaar twee weken lang carnaval. Overweeg jij om dit mooie eiland eens te bezoeken, dan is carnaval een unieke periode waarin je Sint Maarten in al zijn glorie kan ontdekken.

Vind hier alles wat je moet weten over reizen naar St Maarten, data van de leukste carnavalsfeesten van Sint Maarten en kortom de belangrijkste informatie wat betreft Carnaval St Maarten 2016!

Carnaval Sint Maarten 2021

Carnaval is jaar na jaar het grootste cultureel evenement van Sint Maarten. In april barst Caribisch carnaval los en gaan de festiviteiten van start. Dit jaar vind het Carnaval op Sint Maarten plaats van 22 april t/m 6 mei.

Check ook de carnavalsbestemmingen top 7 incl. data voor 2021!

St Maarten Carnaval brengt extra vakantieplezier

Maar liefst twee weken staat Sint Maarten in het teken van carnaval! De  carnaval shows en parades starten vanaf einde maart en lopen door tot begin mei. De junior verkiezingen worden direct in het eerste weekend gehouden; Sint Maarten kiest zijn dan favoriete carnavals koningin, calypso en road march show.

Het doorgaans sensationele openingsfeest staat voor meestal voor medio april op de planning. Die dag wordt Carnival Village bij Philipsburg officieel geopend. Op dit festivalterrein zijn de beste concerten, themafeesten, jump ups en shows te zien. Eind april / begin mei staat heel Sint Maarten te dansen, tijdens de grote carnavalsparade!

Reistips voor reizen naar het carnaval op St Maarten

Reizen naar het carnaval op St Maarten, het lijkt een hele klus. Maar voorbereiding is het halve werk en met een aantal goede tips kom je al een heel eind. Heb je een beperkt budget, maar wil je toch het maximale uit je vakantie halen? Wij hebben alle tips voor een goedkoop verblijf op Sint Maarten voor je op een rijtje gezet!

Voor het complete overzicht verwijzen we je graag naar deze pagina met informatie over vliegtickets naar St Maarten waar je ook de doorverwijzing naar het verkeersbureau vindt.

De organisatie achter Sint Maarten Carnaval

De carnavalsfeesten op Sint Maarten worden georganiseerd door het St. Maarten Carnival Development Foundation (SCDF). Met veel enthousiasme wordt er jaar in jaar uit gewerkt om carnaval Sint Maarten het allergrootste feest van de regio te maken. Carnaval is een invloedrijk deel van de cultuur op Sint Maarten.

Caribisch Carnaval op een ander eiland

Sint Maarten is een prachtbestemming waar de carnavalsfeesten en het carnavalsgevoel een plekje hebben veroverd in het hart van het eiland, maar ook op de andere eilanden van de Nederlandse Antillen valt Caribisch Carnaval te vieren! Neem ook eens een kijkje op de andere carnaval pagina's:


Helemaal in de carnavalsfeer? De redactie van Surprisetickets.nl maakte een top 7 carnaval bestemmingen!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews