De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In een carnaval optocht mag de steeldrum niet missen. Dit muziekinstrument is afkomstig uit Trinidad en Tobago, het hart van carnaval.

Voorpret

Bekijk hier een filmpje van het jaarlijks terugkomend Hebbe Hebbe Heineken Concert op Aruba.

Carnaval top 7

Met carnaval is het feest! En niet alleen in eigen land. Ook bijvoorbeeld Rio de Janeiro, Venetie en St Maarten zijn geweldige carnaval destinaties. Weg met carnaval dus dit jaar.

Raadpleeg onze top 7 van carnaval bestemmingen en lees alles over carnaval vieren in het buitenland, de verschillende carnavalsoptochten en onvergetelijke parades.

Carnaval = weg met carnaval

Carnaval is van origine een katholiek festijn voorafgaand aan de vastentijd. In het zuiden van Nederland is carnaval een enorme happening, maar ook op andere plekken over de wereld wordt er flink op los gefeest. Carnaval Rio en Caribisch carnaval zijn legendarisch, maar sluit ook een Europese bestemming als Venetie en Keulen niet uit.

Actuele citytrip aanbiedingen voor Venetie

* Bekijk hier de bijkomende kosten

De Carnaval bestemming nummer 1 is Rio de Janeiro!

Samba! Daar denk je aan als het over carnaval in Rio de Janeiro gaat. Sambadromo, het carnaval stadion, is recent gerenoveerd en gaat van 40.000 naar 90.000 stoelen. Er worden dus meer dan twee keer zoveel toeschouwers verwacht. De Brazilianen staan bekend om de bonte carnavals vloten, parades en kostuums. Het is een kleurrijk feest waar heel het jaar naar wordt uitgekeken. De swingende sambamuziek sluit voortreffelijk aan bij de uitgelaten sfeer.

2: Carnaval op Sint Maarten !

Overal op de Nederlandse Antillen wordt naar hartenlust carnaval gevierd. Waarom staat dan in het bijzonder het carnavalsfeest van Sint Maarten op nummer twee en niet een van de andere prachtige eilanden in de Caraibische Zee? Omdat St Maarten dit jaar 2 weken carnaval viert van 22 april tot en met 6 mei! Ter ere van dit speciale evenement bekeert Philipsburg zich van juwelen hoofdstad tot Carnival Village. Op het festivalterrein worden concerten gegeven, maar het terrein is ook setting van de verkiezingen, jump up dansopvoeringen en het startpunt van de parades. 

Caribisch Carnaval op Curacao is 3!

Curacao is een prachtig eiland en ook in de winter een goed weer vakantie bestemming.  Het carnaval van Curacao behoort tot de grootste evenementen op het eiland. Loop mee in een optocht en laat je versieren door de Tumba dans. Carnaval Curacao is onmiskenbaar amusement!

4: Carnaval in Venetie brengt theater op straat

Het leven is theater, dat is de slogan van Carnaval Venetie. Nergens vind je dan ook een carnavalsfeest zo extreem theatraal als in Venetie. Toch al bekend als een van de mooiste steden van Europa. De Venitiaanse maskers en kostuums tegen een decor als dat van Venetie is een wonderlijk plaatje.

5: Carnaval vier je ook op Aruba

En hoe! Parades, verkiezingen, danswedstrijden, Oranjestad staat tijdens Carnaval Aruba op zijn kop. Ieder jaar wordt er een Hebbe Hebbe Heineken Concert georganiseerd waar meer dan 7.000 mensen op af komen.

Feestmuts op en gaan naar Carnaval in Duitsland op 6

In 1823 werd de eerste carnvalshuldiging voltrokken in Keulen. Sindsdien laten de Keulenaars dit feest niet meer aan hun neus voorbij gaan. Feestmuts op en gaan! Ook Dusseldorf en Aken zijn plaatsen waar ze de carnvalsperiode niet stilletjes voorbij laten gaan.

Onderschat het feestgedruis met Carnaval in Duitland niet! Vorig jaar waren er in Keulen 1.5 miljoen bezoekers, 11.000 deelnemers, 130 vloten en 123 muziekbands.

De carnavalsfeesten in Belgie zijn onze nummer 7

Wil je weg met carnaval, maar niet te ver? Dan is Belgie zeer aan te raden. Wat dacht je van een weekendje weg met carnaval naar Brussel, Antwerpen, Oostende of Luik? Goed bereikbaar met de trein en net weer even anders dan thuis.

Actuele citytrip aanbiedingen voor Venetie

Bijkomende administratie- en / of reserveringskosten :
Bebsy.nl € 0,00 - € 19,50 De getoonde prijzen zijn exclusief €19,50,- boekingskosten, behalve voor Bebsy leden. Houd rekening met een toeslag van €2.50 voor het calamiteitenfonds. En €10 voor de SGR bijdrage. Het is mogelijk dat er ter plaatse nog toeristenbelasting betaald moet worden.
TUI.nl € 0,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
Overige, niet te vermijden, bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds. Daarnaast betaal je meestal de toeristenbelasting pas in je hotel.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews