De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Pas sinds 1991 behoort Pula tot Kroatie.

Voorpret

De Lonely Planet Kroatie brengt je op de hoogte van goede restaurants, mooie steden en bezienswaardigheden in heel Kroatie en heeft een aardig hoofdstuk over Pula.

Bezienswaardigheden in Pula

Bezienswaardigheden in Pula

Pula is de vijfde stad van Kroatie en telt een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Vroeger hoorde Pula ooit bij Oostenrijks - Hongarije en Italie. Veel bezienswaardigheden in Pula laten je kennismaken met rijke cultuur en historie.

Een echte bezienswaardigheid: de Maria Kapel

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Pula is de Maria Kapel, een onderdeel van het charmante oude Byzantijnse kerkje St. Maria Basiliek. Je kan hier overblijfselen van oude mozaïeken en wandschilderingen bewonderen.

Klassiek concert in het Amfitheater van Pula

Het amfitheater van Pula is de grootste van Kroatie en zelfs één van de grootste ter wereld. Vroeger zaten er regelmatig 23.000 mensen in het theater om de gladiatorenwedstrijden te volgen. Nu kan je in de zomermaanden af en toe een klassiek concert zien in het theater. Ook het Kroatische filmfestival wordt in het amfitheater van Pula gehouden.

Ulica Flavijevska, dagelijks geopend

De tempel van Augustus

De tempel is gebouwd voor de eerste Romeinse keizer, keizer Augustus, hij heeft de bouw ervan zelf begeleid. De tempel is later omgebouwd tot kerk door Christenen. Op dit moment wordt de tempel bij elkaar gehouden met staalkabels zodat hij niet instort. Het is absoluut de moeite waard om deze tempel te bezichtigen!

De oude stadsmuren van Pula: de Tweelingpoort

De Tweelingpoort is een restant van de oude stadsmuren van Pula. In de tweede eeuw bracht een weg je vanaf het Amfitheater naar deze poort. Via de poort heb je nu toegang tot het Archeologisch Museum van Istrië.

Archeologisch Museum Pula

Een dagje geen zin in zon, zee en strand? In dit interessante museum zijn allerlei items uit opgravingen uit de Romeinse tijd en de prehistorie te vinden.

Ulica Mate Balote 3, dagelijks geopend

De Dom van Pula

De Dom is een kathedraal uit 1640, hij werd gebouwd bovenop ruines van oudere bouwwerken. Er zijn nog steeds resten van de ruines waar de Dom op staat. In de vloer zie je patronen van een mozaiek uit de vijfde en zesde eeuw. Het altaar komt uit de tweede eeuw.

Meer informatie over Pula en Kroatie

Kijk voor nog veel meer vakantie tips in onze online Kroatie reisgids! Hier tref je o.a nog meer info voor een vakantie in Pula en andere mooie plaatsen in Istrie.

Moet je jouw vakantie in Pula nog regelen? Lees dan ook deze tips om goedkope vliegtickets naar Kroatie te vinden! 

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews