De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Autovakantie Noorwegen

Autovakantie Noorwegen

Op autovakantie naar Noorwegen? Hier tref je de handige autorondreis tips en enkele bijzondere autovakantie Noorwegen aanbiedingen. Voor als je alles wilt weten over een autovakantie Noorwegen.

Bijzondere autovakantie Noorwegen tips

Prachtig Noorwegen is een geweldige bestemming voor een autorondreis. Je treft er een overweldigende natuur en bijzonder hartelijke mensen. Autorijden in Noorwegen is bovendien voor onze begrippen erg ontspannen. De meeste wegen zijn uitstekend onderhouden, maar het overgrote deel zijn eenbaanswegen. Ook komt het regelmatig voor dat er schapen oversteken! Dat geeft een autovakantie naar Noorwegen echter juist zijn charme.

Noorwegen heeft bovendien voor elk budget passende autovakanties! Bij de Scandinavie reizen expert Buro Scanbrit kan je niet alleen kiezen voor autovakanties in Noorwegen met verblijf in hotels, maar ook voor voordelige autoreizen langs vakantiehuisjes of met verblijf in kampeerhutten. Voordeel: de meeste rondreizen zijn incl. overtocht!

Autorondreis Noorwegen tip no.1

Dat Noorwegen uitzonderlijk veel natuurschoon te bieden heeft dat is min of meer wel bekend. Maar wist je dat Noorwegen ook heel veel cultureel erfgoed heeft? Het aantrekkelijke van een autorondreis Noorwegen is dat je niet alleen de schitterende Noorse Fjorden, maar ook enkele  van de mooiste steden van Noorwegen bezoekt (waaronder Oslo). Een dergelijke rondreis boek je nu bij De Jong Intra: 8 dagen excl ferry overtocht, maar met verblijf in verschillende hotels v.a. 455,- !

Extra autorondreizen Noorwegen tip: Wanneer je een autorondreis boekt zijn de overtochten heel vaak wel inbegrepen. Mocht dat niet zo zijn (check even onder het tabje specificaties) dan is het slim om deze wel meteen bij je autovakantie naar Noorwegen erbij te boeken. Je krijgt namelijk meestal extra korting op je overtocht!

Tip: autovakantie naar je wintersport in Noorwegen?

Overweeg je een autovakantie in de winter? Een ferry overtocht met eigen auto is nog steeds de populairste vorm van een autovakantie naar het hoge Noorden. Wintersporters hebben immers veel bagage en je eigen auto stop je zo vol als je zelf wilt. De Noorse wintersport gebieden zijn dit seizoen bovendien heel comfortabel bereikbaar via de Color Line Ferry. En het ontbreekt het je aan boord van deze luxe cruise ferry aan niets: het schip beschikt o.a. over een wellness center, aquapark, casino en diverse culinaire restaurants!

Autovakanties in Noorwegen met een mini budget!

Overnachten op de mooiste plekjes van Noorwegen zonder een vermogen uit te geven? Autovakanties naar Noorwegen kunnen heel goed met een prima budget. Lees onze tips voor budget vriendelijke vakanties in Noorwegen met tips als: hoe maak je het goedkoopst de oversteek naar Noorwegen per auto, waar tref je budget hotels en leuke campings en hoe bespaar je op tanken in Noorwegen.

Extra Noorwegen autovakantie budgettip: Het is verstandig om voordat je op de boot naar Noorwegen gaat in Duitsland of Denemarken eerst even te tanken. Daar liggen de prijzen voor  benzine namelijk iets lager.

Met het gezin naar Noorwegen

Bijzondere autorondreizen ook in combinatie met Zweden zijn te vinden bij ANWB Pharosreizen. Hier staan ook veel reizen bij die ideaal zijn voor het hele gezin. Bekijk zeker eens de speciale rondreis met kids waarbij vele activiteiten zijn inbegrepen of tot de mogelijkheden behoort. Denk daarbij aan vissen, wandelen, kanoën, familieraften of een bezoek aan een attractiepark. Er zijn al reizen te vinden v.a. 400,- p.p. incl. overtocht + verblijf.

Meer autoreizen Noorwegen tips

  • Houd er rekening mee dat de benzinestations in Noorwegen buiten de grote steden vaak ver uit elkaar liggen. Wacht niet met tanken tot je in het rood staat!
  • Loodvrije benzine noemt men in Noorwegen 'Blyfri bensin'.
  • Een relatief goedkope vakantie met je eigen auto in Noorwegen kan in één klap een duur tripje worden door een overtreding. Let op je snelheid want boetes voor te hard rijden zijn in Noorwegen erg hoog.

Budget deals

Top Tips Per Type