De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Kinderen veel goedkoper meegaan op wintersport? Ze betalen vaak maar de helft en in sommige Italiaanse skigebieden in de regio Trentino krijgen ze zelfs tot 100% kinderkorting!

Voorpret

Wil jij vast in de wintersportsfeer komen? Bekijk dan de Nederlandse romantische komedie Snowfever!

Wintersport budgettips

Wintersportvakanties kunnen erg duur zijn. Toch is een weekje of lang weekend skiën of snowboarden al lang niet meer zo kostbaar als vroeger. Je kan ook low budget genieten van een heerlijke wintersportreis. Met de tien tips hieronder is een goedkope wintersport vakantie prima mogelijk! 

Goedkoop op wintersport? Budget tips voor Oostenrijk!

Oostenrijk is verreweg het populairste maar zeker niet het goedkoopste wintersport land van Europa. Er zijn grote skigebieden met honderden kilometers pisten, maar ook kleinere skiresorts waar beginners en gezinnen met kinderen zich meer thuis voelen. Wij onderzochten hoe je toch ook in Oostenrijk geniet van een heerlijke wintersportvakantie met slechts een klein budget. Lees hier het verslag.

Actuele wintersport aanbiedingen voor Oostenrijk

Low budget: ontdek de kleinere, goedkope skigebieden

Een van de meest voor de hand liggende tips blijft 'kies voor een minder bekend skigebied'. De populariteit van veel Franse, Zwitserse en Oostenrijkse skigebieden drijft de prijs op, terwijl je in landen als het minder bekende Tsjechië op veel plaatsen net zo goed kunt skiën.

In de kleine, onbekendere skigebieden betaal je niet alleen minder voor je accommodatie, vaak zijn ook de skipassen er relatief goedkoop of zelfs gratis. Zeker voor beginners en gezinnen met kinderen kan het een uitkomst zijn om te leren wintersporten in kleinere gebieden. Het is er overzichtelijk en rustig. Hieronder twee tips:

1: Net over de Oostenrijkse grens, tref je in het Italiaanse Trentino sneeuwzekere gebieden met een kleinschalig karakter zoals Val di Sole en Val di Fassa. Je boekt een weekje wintersport (inclusief skipas voor ruim 1.500 km piste!) al onder de 250,- p.p. Kids krijgen bovendien op veel plekken tot 100% korting! Een bijkomend voordeel zijn de heerlijke, voordelige maaltijden uit de Italiaanse keuken...

2. Hoewel de cost of living in Scandinavië vrij hoog ligt, worden wintersport vakanties en de reis erheen steeds voordeliger. Noorwegen is bijvoorbeeld een aanrader. Per SuperSpeed ferry reis je er dit skiseizoen al comfortabel en goedkoop naartoe met je eigen auto voor een paar tientjes per enkele reis! En een weekje in een ski appartement in Voss boek je al onder de 300,-. Neem vervolgens wat boodschappen mee van thuis om de kosten laag te houden. Je krijgt er een wintersport in een super sneeuwzeker en ongerept skigebied zonder wachtrijen voor terug!

3. Minder ver reizen voor een goede wintersportvakantie? In Duitsland kan je heel goed sneeuwzeker skiën dichtbij huis (bespaar op de reiskosten). Een weekendje Winterberg is bijvoorbeeld erg populair. 

Goedkope skivakantie: skipas all inclusive!

Als je een all inclusive wintersport vakantie boekt zijn daarbij vaak je vervoer, accommodaties, skipas en eventueel ski huur inbegrepen. Hiermee voorkom je dat voor verrassende kosten komt te staan. Vaak kopen reisorganisaties deze faciliteiten in grote getale goedkoop in waardoor jij bespaard op je skivakantie. Sunweb Winter was vorig jaar niet voor niets de beste wintersportaanbieder. Hier vind je een ruime selectie goedkope accommodaties en wintersportvakanties die erg betaalbaar zijn en waarbij de skipas is inbegrepen!

Budget tip: naar je skigebieden reizen per trein

Bij aanvang van het skiseizoen gaan ook de skitreinen weer rijden. Met je eigen auto heb je veel vrijheid, maar ook hoge kosten voor winterbanden, tol, sneeuwkettingen etc. De trein kan dan een goed(koop) alternatief zijn. De Ski Thalys brengt je naar de populairste plaatsen in de Franse Alpen en ook veel Oostenrijkse skidorpen zijn goed bereikbaar per wintersport trein.

Hoe houd ik mijn wintersport goedkoop? Meer tips:

Verder van de pistes: Met de komst van ski-in-ski-out accommodaties is een verblijf dicht bij de belangrijke pistes duurder geworden. Als je wat verder van de piste verblijft, bijvoorbeeld in het dal, dan slaap je veel voordeliger en heb je ook meer keuze uit goedkope restaurants en winkels. Er is vaak gratis of goedkoop pendelvervoer naar de piste beschikbaar.

Mini ski / midweek: Een 'short break' of 'mini ski' zijn een aantrekkelijk alternatief voor een weekje wintersport. Voor een veel lagere prijs sta je namelijk hetzelfde aantal dagen op de ski's als bij een week of weekend!  

Let op gratis skiën: Er zijn skigebieden waar je tijdens bepaalde periodes van het jaar gratis kunt skiën. In Oostenrijk krijgen vrouwen bijvoorbeeld in het skigebied Ski Amadé een 6-daagse skipas gratis tijdens de Ladies Week! Ook senioren en kids krijgen vaak korting of mogen gratis skiën.

Skihuur? Online! In veel Europese skigebieden zijn afhaalpunten te vinden voor je wintersportuitrusting die je online hebt gereserveerd. Vaak bespaar je hiermee 50% ten aanzien van wanneer je het ter plekke huurt! Bovendien is het praktisch, je hoeft het ook allemaal niet mee te sjouwen.

Nog skilessen nodig? Neem die lessen dan op je bestemming. Ter plaatse zijn ze namelijk veel goedkoper te regelen.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews