De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Van 11 t/m 21 december 2013 is de Winter Universiade in Trentino. Dit is het grootste multi sport evenement ter wereld na de Olympische spelen!

Voorpret

Bekijk hier vast het volledige programma van de Universiade in Trentino, van 11-21 december 2013.

Wintersport in Trentino

De Italiaanse regio Trentino; ten zuiden van Oostenrijk, ten westen van Veneto – behoort zonder enige twijfel tot de mooiste stukjes van Europa. Wie van skiën tussen imposante bergtoppen houdt, vindt hier een walhalla. Trentino is bijzonder sneeuwzeker, met volop zon en natuurlijk met die onvergetelijke Italiaanse charme!

Trentino, wintersportvakanties voor levensgenieters

Een vakantie in Trentino zal zeker de levensgenieters onder de wintersporters aanspreken. Het eten en de lokale wijnen zijn er namelijk echt fantastisch. Wist je dat er in deze regio meer DOC wijnen worden geproduceerd dan in welke andere Italiaanse streek ook? Wat wintersport in Trentino ook extra aantrekkelijk maakt is de zonnige ligging aan de zuidkant van de Alpen. Dat betekend skiën over helderwitte, sneeuwzekere pistes in de stralende zon.

Actuele wintersport aanbiedingen voor Val di Fassa

Unieke en bijzonder sneeuwzekere skigebieden

De Skirama Dolomiti Adamello Brenta en Dolomiti Superski geven toegang tot maar liefst 800 km pist in Trentino. Daarnaast heb je met dezelfde skipassen nog eens toegang tot 750 km extra in omliggende regio's. De skicircuits bieden mooie skiroutes aan door de Dolomieten.

Dolomiti Superski geeft je toegang tot het grootste skigebied ter wereld. Hier skiën betekent genieten van maar liefst 1200 kilometer aan pistes in de overweldigende natuur van de Dolomieten. Deze bergketen met pieken van meer dan 3.000 meter staat sinds enige tijd op de Unescolijst van Natuurlijk Werelderfgoed en dat is niet voor niets! Daarnaast is hier, vanuit Canazei in Val di Fassa, ook nog toegang tot de beroemde Sellaronda.

In Skirama Dolomiti Adamello Brenta vind je een 380 kilometer aan skipistes bestaande uit een groot aantal aantrekkelijke skigebieden. Hier vormen de Brentadolomieten het decor voor een bijzondere wintersportvakantie. Het Skirama skicircuit biedt 1 skipas, 8 skigebieden en 150 liften. Val di Sole en Madonna di Campiglio zijn beiden onderdeel van dit skicircuit.

Goed om te weten Door zijn hoogte is Trentino heel sneeuwzeker. Bovendien hebben de genoemde skigebieden ook nog eens sneeuwkanonnen die vrijwel het hele gebied afdekken voor het geval dat de weergoden ons een keer niet gunstig gezind zijn.

Topevenementen in 2014 - 1015

Dit jaar zijn er enkele echte topevenementen in Trentino, die je niet wilt missen mochten ze in jouw vakantieperiode vallen:

TentinoJazz evenement van 26 maart tot en met 30 december 2014 in Trento. Meer informatie: TrentinoJazz.

Fisherman's Friend StrongmanRun op 20 september 2014 in Rovereto.
Meer informatie: StrongmanRun.

Garda Trentino Half Marathon op 9 november 2014 in Riva del Garda.
Meer informatie: Garda Trentino.

Meer Trentino skivakantie tips

Dit jaar de Dolomieten ontdekken? Lees alles over het mondaine Madonna di Campiglio, waar in het weekend heel hip Milaan naartoe komt om te flaneren in de winkelstraat. Of geniet van het zonnetje op 3.000 meter hoogte in vriendelijk Val di Sole. Op zoek naar de meest pure vorm van skibeleving en eindeloze pistes? Mis dan Val di Fassa niet!

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews