De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Een paar scenes uit de film The sisterhood of the traveling pants zijn op Santorini opgenomen.

Voorpret

In het boek Santorini het eiland van lava vind je veel algemene informatie over Griekenland, de Griekse eilanden en Santorini, aangevuld met kleurrijke foto's.

Santorini beach top 5

Er zijn prachtige stranden te vinden op Santorini. Een van de populairste stranden is Kamari, hier vind je tal van ligbedjes en het strand is groot en toeristisch. Natuurlijk is dat hartstikke gezellig maar soms wil je gewoon wat meer rust. Gelukkig zijn er ook tal van leuke strandjes waar je volop geniet van je rust en de natuur.

Slippers of waterschoenen kunnen erg handig zijn, door de zwarte lavadeeltjes in het zand wordt het zand namelijk gloeiend heet.

Wil je meer weten? Lees dan onze Santorini beach top 5!

Santorini beach top 5 > Vlychada

Dit lange grijze zandstrand maakt op een bepaalde manier een ruige indruk, maar eigenlijk valt dat best mee. Op Vlychada moet je zijn als je op zoek bent naar wat meer rust. Er zijn hier een aantal ligbedjes en parasols om het je allemaal nog iets makkelijker te maken. Achter het strand liggen rotsen waarvan het zeker de moeite waard is om er een wandeling doorheen te maken.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Santorini

Santorini beach top 5 > Red beach

Dit strand is bekend om de aparte kleur van het zand en de rotsen achter het strand, de rode kleur is te danken aan lava van vroegere vulkaanuitbarstingen. Er is een grote parkeerplaats bij het strand, maar vooral in het hoogseizoen kan die al vrij snel vol zijn. Een andere manier om het strand te bereiken is met de boot vanaf Akrotiri of Perissa. Voor de wandelliefhebbers: binnen 15 minuten wandel je van Akrotiri naar Red beach.

Leuk om te weten: als je richting het westen gaat kom je bij White beach, een strand met wit zand en witte rotsen.

Santorini beach top 5 > Perivolos

Dit strand heeft iets wat veel stranden op Santorini niet hebben, namelijk zand onder water. Bij de meeste stranden liggen daar vooral stenen en rotsen. Het blauwe zeewater, de rieten parasols en de restaurantjes langs het strand zorgen ervoor dat je een heerlijke dag hebt op het strand van Perivolos! Vrij druk, maar wel heel gezellig.

Tussen Perissa en Vlychada

Santorini beach top 5 > Columbo

Dit is een strand waar je geen ligbedjes, parasols of restaurantjes zal vinden, alles is hier ongerept. Achter het strand staan enorme rotsen waardoor je op de meeste dagdelen toch in de schaduw kan liggen. Voor de kust ligt op meer dan 18 meter de diepte de krater van de vulkaan die in 1650 een grote ramp op Santorini heeft veroorzaakt.

Santorini beach top 5 > Vourvoulos

In het noordoosten vind je het mooie strand Vourvoulos, dat bestaat uit zand- en rotsstrand. Een van de minder bekende stranden op Santorini. De golven kunnen hier echt hoog zijn, dus dwaal niet te ver van de kust af.

Er is hier een haventje met een taverne waar je heerlijk en goedkoop vis kan eten als afsluiting van je dag. Het nabijgelegen dorp Karterados is ook de moeite waard om te bekijken.

Top 3 reisorganisaties

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews