De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De eilandjes die bij Santorini horen zijn eigenlijk vulkaantoppen die boven de zee uitsteken.

Voorpret

Bekijk dit mooie filmpje om een indruk te krijgen van het pittoreske stadje Oia.

Bezienswaardigheden Santorini

Bezienswaardigheden Santorini

Mooi Santorini staat bekend om de witte huisjes met blauwe daken en haar prachtige zonsondergang onder andere in Oia. Santorini bestaat uit meerdere eilanden, waarvan o.a. Nea Kameni zeer de moeite waard is om te bezoeken.

Wil je meer weten over vakantie op Santorini dat zelfs op de lijst van wereldwonderen staat? Lees dan onze tips!

Bezienswaardigheden Santorini > de hoofdstad Fira

In de gezellige hoofdstad Fira kan je heerlijk wandelen. De witte huisjes met blauwe daken uit Fira zijn over de hele wereld bekend.

Het stadje ligt boven de Caldera en het is al een belevenis op zich om de haven van Fira te bereiken. Met een trap van 566 treden kom je bij de haven uit, als je dat iets te veel van het goede vindt kan je ook met de kabelbaan of per ezel gaan.

Lees meer over prachtig Fira. 

Oia (Ia) Santorini

Oia is een pittoresk stadje dat zo op een ansichtkaart zou kunnen staan. De straatjes vormen een waar doolhof en na een dag rondslenteren geniet je hier van een prachtige zonsondergang. Ook is het erg leuk om via de trap naar het strand van Armeni te gaan of naar Ammoudi te wandelen (286 treden en 214 treden).

De oude stad Akrotiri Santorini

De oude stad Akrotiri is voor Christus bedolven onder lava na een vulkaanuitbarsting. De vulkaan begon na jaren van stilte plotseling te rommelen en de intwoners in Akrotiri hebben toen met hun meest kostbare spullen het eiland verlaten!

Pas jaren later werd de stad ontdekt onder een dikke laag lava. Door de lava is de stad inclusief huizen en muurschilderingen goed bewaard gebleven.

Oud Thira

Op een berg boven Perissa ligt Oud Thira waar je opgravingen van de oude hoofdstad kan bekijken. Het is een behoorlijke klim naar Oud Thira, eenmaal boven heb je wel een prachtig uitzicht over het eiland en zie je vliegtuigen onder je landen.

Maandag gesloten

Prehistorisch museum Thira

Het Prehistorisch museum Thira laat je de geschiedenis van het eiland zien. Ook de voorwerpen die zijn opgegraven in Oud Thira staan hier tentoongesteld.

Prehistorisch museum Thira, Fira, Santorini

Red beach Santorini

Dit strand is bekend om de aparte kleur van het zand en de rotsen achter het strand, die te danken is aan lava. Je kan het strand bereiken met de boot vanaf Akrotiri of Perissa. Voor de wandelliefhebbers: binnen 15 minuten wandel je van Akrotiri naar Red beach.

Bekijk ook de Santorini beach top 5! 

Profitis Ilias

Tussen Pyrgos en Kamari vind je het hoogste punt van Santorini, Profitis Ilias genoemd naar het gelijknamige klooster uit 1712. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over het hele eiland. Neem ook een kijkje in het klooster waar je een collectie boeken, Bijbels en oude spullen vindt.

Vulkaaneiland Thirassia

Het eiland Therassia zat oorspronkelijk vast aan Santorini, maar een aardbeving heeft de eilandjes van elkaar losgemaakt. Je zou Thirassia kunnen zien als een mini Santorini met nauwelijks 300 inwoners. Het hele eiland bestaat uit vulkanisch landschap en er zijn geen stranden. Als je door de caldera loopt dan zie je de krater.

Nea Kameni

In de baai van Santorini ligt het kleine vulkanische eilandje Nea Kameni. Op dit onbewoonde eiland kan je prachtige wandelingen maken door het vulkaanlandschap, zelfs de krater kan je bereiken. Sommige delen van de wandeling zijn zwaar, maar zeker de moeite waard. Als je op excursie gaat naar Nea Kameni hebben de meeste aanbieders ook een stop bij de hotsprings van Palea Kameni. Het zeewater is daar warmer dan 30 graden en de zwavel in het water is goed voor je huid en haar.

Waterpark Santorini

Het waterpark in Santorini is veel kleiner dan je van veel andere bestemmingen gewend bent. Met drie zwembaden en drie glijbanen is het toch heerlijk om hier op een warme dag te vertoeven. De glijbanen sluiten om 19.00, maar bij de bar kan je nog tot middennacht genieten van muziek en een drankje.

https://www.santoriniwaterpark.gr/

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews