De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Thira is een andere naam voor Fira en Thera is een andere naam voor het eiland Santorini.

Voorpret

Ontdek de bezienswaardigheden van Fira en Santorini!

Fira Santorini

Fira de hoofdstad van Santorini is een van de mooiste stadjes van alle Griekse eilanden. De witte huisjes met blauwe daken uit Fira zijn over de hele wereld bekend. Het stadje ligt boven de caldera en het uitzicht naar beneden is enigszins duizelingwekkend.

Fira is perfect voor een dagje cultuur snuiven, met een drankje genieten van de zonsondergang en daarna uitgaan in een van de clubs. In deze Santorini reisgids tref je veel tips voor je bezoek aan Fira!

Vakantie in Fira Santorini

Fira ligt boven de Caldera en het is een belevenis op zich om de haven van Fira te bereiken. Met een trap van 566 treden kom je bij de haven uit, als je dat iets te veel van het goede vindt kan je ook met de kabelbaan of per ezel gaan. Bekijk het filmpje bij voorpret om een indruk te krijgen van ezels in Fira.

De meeste mensen bezoeken Fira voor een dagje tijdens hun vakantie op Santorini. Voor leuke excursies in Fira of uitgaan tref je hieronder de nodige tips. Mocht je een hotelletje in Fira zoeken dan raden we je Trivago aan (die hebben er tientallen in alle prijsklassen).

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Santorini

Museums in Fira

Archeologisch museum
Eeuwenoude spullen die de geschiedenis van Santorini vertellen zijn verzameld in het archeologisch museum. Voornamelijk items uit de Hellenistische en Romeinse tijd spelen een grote rol in het museum.

Archeologisch museum, aan de hoofdstraat van Fira, Santorini

Prehistorisch museum Thira
Het Prehistorisch museum Thira laat je de geschiedenis van het eiland zien. Ook de voorwerpen die zijn opgegraven in Oud Thira staan hier tentoongesteld.

Prehistorisch museum Thira, Fira, Santorini

Megaron Gyzi
Achter de katholieke kathedraal vind je het museum Megaron Gyzi. Ook hier vind je opgravingen. Waarschijnlijk een stuk interessanter zijn de foto's van voor en na de aardbeving van 1956. De foto's geven je een beeld van hoe Fira na de aardbeving veranderd is.

Megaron Gyzi, Fira, Santorini

Uitgaan in Fira

Fira is niet alleen om door te wandelen of met de ezel de haven te bezoeken. De stad maakt ook een belangrijk deel uit van het uitgaansleven op Santorini.

Koo Club
Dit is een van de beste clubs op Santorini. Binnen of buiten heerlijk dansen tot in de late (vroege) uurtjes, of op een van de drie terrassen een drankje drinken onder de sterren. Bijna altijd druk en dat maakt het hier erg gezellig!

Koo club, Fira, Santorini
https://www.kooclub.gr/

Enigma Club
Vanbinnen en -buiten is Enigma Club modern ingericht met veel lichte kleuren. Het terras is echt supergezellig en door de palmbomen heb je hier het ultieme vakantiegevoel! Geniet van je cocktail en maak er een geweldige avond van in Enigma Club. Vlakbij het plein van Fira, Fira, Santorini

Tango
Boven de caldera ligt Tango een club waar je kan dansen of praten en een drankje doen. Tango, Kaldera, Fira, Santorini
https://www.tango.gr/

Franco's bar
Naast Tango ligt Franco's bar, een cocktailbar waar je exotische drankjes kan bestellen en buiten geniet van de mooie zonsondergang op Santorini, met rustgevende muziek op de achtergrond. Franco's bar, naast Tango, Fira, Santorini

Taj Mahal
Een kleurrijke club, helemaal ingericht in Oriëntaalse stijl. Je moet ervan houden, maar voor de liefhebbers is Taj Mahal een hele leuke club.

Taj Mahal, Fira, Santorini
Deze club vind je ook in Perivolos

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews