De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Is vakantie in Egypte veilig?

vakantie egypte veilig

Egypte is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Na 30 jaar kwam er een einde aan het Mubarak-regime en ontstond er een revolutie. Ook het afzetten van president Morsi enkele zorgde in Egypte voor veel onrust.

De vraag van veel mensen is: is een vakantie Egypte veilig? De redactie bezocht enkele bekende badplaatsen aan de Rode Zee. In dit artikel lees je alles over de actuele situatie en reizen naar Egypte.

Vakantie Egypte reisadvies: kan ik veilig naar Egypte reizen?

Hoewel er nog steeds geweld voorkomt in Egypte, is het reisadvies niet negatief voor het hele land. Reizen naar de grensgebieden, de Siwa oase en Noord-Sinaï worden wel afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De situatie is hier nog erg onstabiel en wordt dus niet veilig bevonden. Het wordt aangeraden om gebouwen van de overheid te mijden. De meeste vakanties naar Egypte worden aangeboden naar Hurghada, El Gouna en Marsa Alam. De resorts en badplaatsen in Egypte worden wel veilig bevonden.

De resorts zijn goed beveiligd en kun je dus met een gerust hart heen. Ook een Nijlcruise kan weer worden gemaakt. Goed nieuws voor zonliefhebbers want je boekt al een week vakantie in Egypte v.a. 364,- . . En een week in de mooie badplaats Marsa Alam al vanaf 504,-

Tegenwoordig gaan er vluchten rechtstreeks naar de grote badplaatsen als Marsa Alam en Hurghada zodat je minder ver hoeft te reizen naar je resort. Let wel op of jouw luchtvaartmaatschappij extra veiligheidsmaatregelen treft voor vluchten naar Egypte. Voor de resorts en badplaatsen aan de Afrikaanse kust van de Rode Zee, de Golf van Suez, resorts in Zuid-Sina en steden als Luxor, Aswan en Abu Simbel gelden veiligheidsrisico’s. Nijlcruises vanaf Luxor kunnen ook weer gedaan worden. Ga je op reis naar Egypte? Probeer dan zoveel mogelijk rekening te houden met de veiligheidsrisico’s die gelden. Reis zeker niet naar de grensgebieden en Noord-Sinaï tijdens je vakantie.

Is het reisadvies voor Marsa Alam, Hurghada en andere badplaatsen in Egypte positief?

Een verblijf in een resort in de grote badplaatsen van Egypte wordt veilig bevonden, maar ook hier gelden veiligheidsrisico’s. Het kan geen kwaad je vooraf te melden bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambassade kan je dan bereiken mocht er onverhoopt een noodsituatie zijn. Het reisadvies voor Marsa Alam, Hurghada en andere badplaatsen is niet negatief, dus een verblijf in een resort is absoluut mogelijk. Om aan te geven hoe ver de risicogebieden van de resorts af liggen: de badplaatsen Hurghada en Marsa Alam liggen respectievelijk 710 en 990 kilometer van Noord-Sinaï vandaan.

Het bezoeken van Caïro of het doen van een Nijlcruise, dat eerder was afgeraden, is ook weer mogelijk. Hierbij is het wel aan te raden om het centrale plein in Caïro te vermijden tijdens demonstraties die hier nog weleens voorkomen. In de grote plaatsen in Egypte kan bovendien een avondklok gelden, hier dien je wel rekening mee te houden als je een vakantie boekt naar een van deze plaatsen. Heb je zin in een vakantie met zon, zee en strand? Dan is Egypte een prachtige bestemming en bovendien momenteel relatief goedkoop! Je treft scherp geprijsde reizen naar de verschillende badplaatsen in Egypte, 

Twijfel je nog over de situatie in Sharm el Sheikh? Een tijdje is er vanwege veiligheidsrisico's door Nederlandse reisaanbieders niet gevlogen op het bekende Sharm el Sheikh. Maar inmiddels wordt er ook weer gevlogen op deze bestemming. Deze badplaats ligt op ruim 450 kilometer van Noord-Sinaï.

Veiligheidsrisico’s in badplaatsen? Toch een andere bestemming?

Volg altijd het laatste nieuws en lees het meest actuele reisadvies voor Egypte van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heb je toch een beetje de kriebels van de veiligheidsrisico's, dan zijn er genoeg alternatieven. Zo kan je op deze handige website zoeken naar veilige zonbestemmingen. Bekijk ook alle vakanties naar de Canarische Eilanden, waar het het hele jaar rond heerlijk weer is! Wat dichterbij huis? Een vakantie in Turkije biedt veel mogelijkheden voor een voordelige all inclusive vakantie naar de zon! Op zoek naar bestemmingsadvies voor jouw reisperiode en wil je weten of het wel lekker weer is als jij op vakantie wilt? Bekijk dan het bestemmingsadvies van WaarSchijntdeZonWel.nl.

Gerelateerde artikelen

Slideshow

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews