De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Slow Food beweging, die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten, is ontstaan in het Noord-Italiaanse plaatsje Bra, vlak bij Turijn.

Voorpret

Bekijk het filmpje van een Slow Food restaurantje in Nederland!

Salone del Gusto Turijn

Salone del Gusto Turijn

De Salone del Gusto is de tweejaarlijkse Taste Fair (culinaire beurs) van Turijn in september/oktober - een absolute aanrader voor (h)eerlijk gastronomisch genieten!

Salone del Gusto Turijn - Taste Fair

Eens per twee jaar organiseert Slow Food een vijfdaagse Taste Fair (culinaire beurs) in Turijn, gewoonlijk eind september/ eind oktober. Tijdens deze Salone del Gusto kun je bij honderden stands en eetkraampjes proeven van de beste producten ter wereld. Daarnaast kun je workshops, lezingen en proeverijen volgen.

Altijd interessant is de hal met presidia, producten die met 'uitsterven' worden bedreigd, meestal vanwege de tijdrovende of complexe productiemethode. Slow Food wil deze producten en tradities nieuw leven inblazen.

Congres Terra Madre

Gelijktijdig aan de Taste Fair vindt het congres Terra Madre plaats. De deelnemers zijn met name (kleine) producenten, boeren, koks en wetenschappers, uit alle hoeken van de wereld. Op Terra Madre, 'The World Meeting of Food Communities', staan thema's als milieuvriendelijk produceren en traditionele productiewijzen centraal.

Salone del Gusto 2018 - boek tijdig hotel!

Boek tijdig je hotel! Vanwege het grote aantal bezoekers en deelnemers stijgen de prijzen van hotels in Turijn tijdens deze Taste Fair met de dag, in het najaar van 2018 wordt Salone del Gusto opnieuw georganiseerd, je hebt nu dus nog genoeg tijd om te boeken!

Meer informatie: Salone del Gusto

Culinair Turijn - meer informatie!

De Salone del Gusto is niet de enige plek in Turijn waar je van culinaire hoogstandjes kunt genieten! Het wemelt in en rondom Turijn van de authentieke restaurants en delicatessenzaken.

Eataly in Turijn is een fantastisch Slow Food centrum waar je de beste producten van het land kunt kopen en proeven.

Loopt het water je al in de mond, kijk dan hier voor meer info en tips over Turijn en voordelig vliegen naar Turijn. Of check de andere tips en aanbiedingen voor een leuke culinaire trip.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews