De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het Egyptologisch museum in Turijn is het grootste in zijn soort op dat in Cairo na!

Voorpret

De gallerie Pinacoteca Giovanni e Marella huisvest een bijzondere privécollectie kunstwerken. Te vinden in Via Nizza 230.

Bezienswaardigheden in Turijn

Bezienswaardigheden in Turijn

Turijn, de oude hoofdstad van Italie, heeft tal van historische bezienswaardigheden, paleizen, musea en kerken, die de moeite van een bezoek waard zijn. We hebben de leukste musea en belangrijkste bezienswaardigheden van Turijn voor je geselecteerd.

Bezienswaardigheden Turijn: citytour en tips!

In Turijn is ontzettend veel te beleven en te zien. Tip: de Torino + Piemonte Card geeft je toegang en korting tot meer dan 180 musea, excursies, tours en nog veel meer! Deze citypas (en heel veel andere leuke tours en excursies) boek je bij Viator.com.  

Wil je graag de hele stad zien? Kies dan voor de Hop-on-hop-off Bus Tour! Deze tour brengt je door heel Turijn en gaat langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Er zijn twee routes, namelijk route A en route B. Beiden hebben 9 haltes en zijn met elkaar verbonden door de eerste halte Piazza Castello. Je kunt de bus tour nu voordelig online boeken zodat je niet in de rij hoeft te staan.

Tip: een kaartje voor de metro, tram en bus is in Turijn erg goedkoop. Een kaart voor 3 dagen heb je al vanaf circa 10,-!

Museum stad Turijn, voor elk wat wils!

Turijn was tot de jaren 20 van de vorige eeuw dé filmstad van Italië. Het Museo Nazionale del Cinema, het Nationale Filmmuseum, van Turijn is gehuisvest in het opvallendste bouwwerk van de stad: de 167 meter hoge Mole Antonelliana. Ga met de lift naar het platform op 85 meter hoogte voor een fantastisch uitzicht op de stad!

In het imposante Palazzo dell'Accademia delle Scienze is het Museo Egizio, Egyptologisch Museum, gehuisvest. Dit museum heeft een van de belangrijkste collecties op dit gebied ter wereld en wordt alleen geëvenaard door het Egyptologisch museum in Cairo, Egypte, zelf.

Tip
: Het FIAT Museum is een ongekend populair museum en niet alleen bij automobielliefhebbers. Absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Dit zijn de meest spraakmakende musea van Turijn, maar je vindt in Turijn nog veel meer musea met prachtige kunstcollecties, waaronder het GAM, Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst). Voor iedereen is er wel een interessant museum te vinden. Profiteer nu ook van korting en gratis toegang met de Torino + Piemonte Card!

Ouderwets omhoog naar de Basilica di Superga

Vanuit Turijn zie je de Basilica di Superga over de stad waken. Deze imposante basiliek werd gebouwd op een heuveltop ten oosten van Turijn. In het mausoleum liggen vele Savoyes begraven. Een gedenkteken bij de basiliek herinnert aan een tragische gebeurtenis: in 1949 is een vliegtuigje met het hele voetbalteam van AC Torino in de dichte mist tegen de heuvel gevlogen; alle inzittenden kwamen om het leven. Om bij de Superga te komen, kun je een ouderwetse rode tram nemen. Een super leuke ervaring! Dit is de Tranvia a cremagliera Sassi-Superga en de huidige route dateert uit 1934. De eerste tram reed hier al in 1884.

Genieten van rust in de tuinen van Venaria Reale

Vlak buiten Turijn ligt het paleis Venaria Reale, het voormalige jachtslot van de koninklijke Savoy familie. De eerste architect startte de bouw in 1660 en de laatste voltooide het werk in 1789. Het paleis laat derhalve ook een stuk geschiedenis zien van bouwstijlen in die periode. De imposante paardenstallen zijn vandaag de dag het toneel van wisselende exposities. Wandel ook door de prachtige tuinen met beelden van moderne kunstenaars en geniet van de rust!

Een stadswandeling door Turijn

Het Piazzo Castello is het historisch hart van Turijn. Dit prachtige plein is een perfect startpunt voor wandelingen door de stad. Op zoek naar een kaart van Turijn? Aan het Piazzo Castello ligt het toerismebureau van Turijn. Zij hebben veel (Engelstalige) folders en brochures ter beschikking, waaronder een boekje met stadswandelingen Turijn.

Aan het Piazzo Castello ligt het imposante Palazzo Madama, oorspronkelijk een middeleeuws kasteel. Vanwege de vele verbouwingen door de eeuwen heen laat het paleis nu een unieke combinatie van bouwstijlen zien. Het paleis herbergt het Museum van Antieke Kunst, een van de grootste musea in Europa. Aan het plein ligt ook het Palazzo Reale, tot 1865 de officiële residentie van de Savoy-familie, destijds de machtigste familie van Italië.

Wandel vervolgens van het Piazzo Castello door de Via Po naar het Piazza Vittorio Veneto, aan de oever van de rivier de Po, en strijk neer op een van de populaire terrassen.

De Lijkwade van Turijn

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Turijn is de Lijkwade van Turijn. Een kopie van deze omstreden lijkwade is te bezichtigen in de San Lorenzo kerk aan het Piazza Castello. De Lijkwade is een linnen kleed van 4.36m bij 1.10m met daarop een bijzondere afbeelding. Meer informatie: Lijkwade van Turijn.

Naar Turijn

Op onze Turijn reisgids pagina tref je praktische reisinformatie en tips om goedkope vliegtickets naar Turijn te vinden. Wil je een rondreis door Piemonte of Noord Italie maken? Een goed alternatief  voor vliegen naar Turijn is dan de 'DB Autozug' van Dusseldorf naar Alessandria, net te noorden van Turijn.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews