De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Eataly in Turijn is de grootste (overdekte) markt ter wereld van natuurlijk en gezond eten!

Voorpret

Bekijk hier het filmpje van de Eataly Slow Food markt in Turijn!

Eataly Turijn

Eataly Turijn

Eataly in Turijn is een fantastische 'supermarkt' die opereert volgens de Slow Food principes. Een bezoek aan Eataly is zeker een van de hoogtepunten van een stedentrip Turijn.

Eataly Turijn - Passie voor eten

Eataly is een fantastisch winkel- en eetcentrum in Turijn waar je de beste producten van het land kunt kopen en proeven. De winkel is opgezet volgens de principes van de Slow Food beweging: gezond en eerlijk eten, locale producten van de beste kwaliteit. In de kelder - dat kan natuurlijk niet missen - worden de beste Italiaanse wijnen gepresenteerd.

Eataly is ondergebracht in de oude Carpano Vermouth fabriek (1908). Dit prachtige gebouw - een indrukwekkend staaltje industriële architectuur - en de fantastische inrichting dragen er zeker aan bij dat een bezoek aan Eataly een hoogtepunt is van een stedentrip Turijn.

Thema restaurants in Eataly Turijn

In het centrum vind je kleine restaurantjes, elk met een ander thema, zoals vlees, kaas, vis, vegetarisch en tapas. Alle slow food gerechten worden ter plaatse vers bereid door de chefs. Het is dan ook een geweldige plek om de heerlijke producten van de streek te proeven.

Eataly Turijn - Educatief centrum

In het centrum zijn 10 themaruimten ingericht met informatie over voeding. Daarnaast is er een bibliotheek en een boekwinkel met een groot aanbod (Italiaanse) boeken over slow food. Regelmatig worden er ook kookcursussen met vooraanstaande chefs, wijnproeverijen of evenementen rondom locale producten georganiseerd.

Eataly Turijn - Algemene informatie

Adres: Via Nizza, 230/14, tegenover ‘8 Gallery', in het Lingotto dsitrict van Turijn.

Openingstijden
De slow food winkel is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 22.00 uur (op maandag gesloten). De restaurants zijn geopend van 12.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur.

Bereikbaarheid per auto of openbaar vervoer:

  • Per auto: vanaf de ring afslag Corso Unità d'Italia, volg de borden Lingotto Fiere/8 Gallery.
  • Per bus: vanaf CS Porta Nuova buslijn 1, 18 of 35.
  • Per trein: uitstappen bij treinstation Turijn Lingotto, volg de borden Lingotto Fiere/8 Gallery.

Culinair Turijn - meer informatie!

Eataly is niet de enige plek in Turijn waar je van culinaire hoogstandjes kunt genieten! Het wemelt in en rondom Turijn van de authentieke restaurants en delicatessenzaken.

Salone del Gusto Turijn is een culinaire beurs die eens in de twee jaar wordt gehouden. Loopt het water je al in de mond kijk dan hier voor meer info en tips voor vakantie in Turijn of voor voordelig vliegen naar Turijn.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews