De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Op het dak van de Fiat Lingotto fabriek was vroeger een racebaan aangelegd om de auto's te testen!

Voorpret

Bekijk de Fiat commercial van Michael Schumacher!

Fiat Museum Turijn

Fiat Museum Turijn

Het Fiat Museum in Turijn is een absolute must voor autoliefhebbers! Maar ook niet-autoliefhebbers zullen zich vergapen aan de gigantische fabriek en historische automobielen in dit leuke automuseum.

De historie van het Fiat museum

De autofabriek Fiat, een afkorting van ‘Fabbrica Italiana Automobili Torino', werd opgericht in Turijn in 1899 door de familie Agnelli. Het al snel zeer succesvolle bedrijf werd de aanjager van de economie van stad en regio. Fiat is tot op de dag van vandaag van groot belang voor de Turijnse economie.

De beroemde Lingottofabriek waar de auto's werden geassembleerd, werd voltooid in 1923 en was destijds de grootste fabriek in Europa. Op het dak van de gigantische fabriek in Turijn was een racebaan aangelegd om de auto's te testen! Nu huisvest de Lingottofabriek het automuseum van Fiat.

Bespaar op je entree van het Fiat Automuseum in Turijn

Normaal gesproken is de entree tot het FIAT Automuseum voor een volwassene 16,-. Maar als je een Torino + Piemonte Card koopt is de entree tot dit mooie museum echter helemaal gratis. Die Torino + Piemonte Pass kost je 36,- voor 48 uur. Maar je kan er alle top attracties van de stad mee bezoeken. Dus niet alleen het Fiat Museum, maar ook het Egyptisch museum (normaal ook 15,-), het Koninklijk Paleis in Turijn, het beroemde Museum van de Lijkwade en het Nationaal Filmmuseum zijn allemaal gratis toegankelijk. Daarnaast zijn ook diverse bekende kastelen, burchten en koninklijke residenties van de Piëmont gratis te bezoeken. Meer info: Torino + Piemonte Card

Openingstijden en adres Fiat automuseum

Het Fiat museum in Turijn ligt aan de Corso Unita d'Italia 40. Het museum is voor publiek geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur.

Fiat museum website

Meer zien van Turijn?

Meer leuke musea in Turijn
Het Fiat Museum is een van de leukste musea van Turijn. Maar Turijn heeft talloze andere bezienswaardigheden die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Het bekendste is wel de Lijkwade van Turijn. Turijn is bovendien een belangrijk culinair centrum!

Per vliegtuig of met je eigen Fiat naar Turijn
Je reis naar Turijn nog plannen? Lees hier de informatie en tips omtrent reizen naar Turijn. Wil je met je eigen FIAT rondreizen door Italie maken? Ideaal is dan de 'Autozug' vanaf Dusseldorf naar Alessandria, net iets noordelijk van Turijn.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews