De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Openingstijden Disneyland Parijs

Openingstijden Disneyland Parijs

In Disneyland is het alle dagen feest. 365 dagen per jaar staan je favoriete Disneyfiguren klaar om je te ontmoeten. Het park kent echter wel variabele openingstijden. Het is daarom belangrijk om de exacte openingstijden vantevoren goed te checken. Lees hier meer.

Openingstijden Disneyland Parijs

Disneyland resort Parijs bestaat uit twee themaparken, namelijk het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Je kunt een ticket kopen voor een van de parken, maar uiteraard kun je ook een combinatieticket kopen om zo beide parken te mogen bezoeken. Waar je dan wel goed op moet letten zijn de openingstijden. De parken hebben namelijk onderling andere openingstijden. 

Wanneer? De Disneyparken zijn 365 dagen per jaar geopend. Je kunt er echt iedere dag terecht.

Reguliere openingstijden Disneyland park: Het Disneyland park is in de regel geopend vanaf 10.00 uur 's morgens. Op doordeweekse dagen is de sluitingstijd 19.00 of 20.00 uur. In de weekenden is het park tot 21.00 of 22.00 uur geopend. Lees hier meer over Disneyland entree & combinatie tickets.

Reguliere openingstijden Walt Disney Studios: Het Walt Disney Studios park is op doordeweekse dagen te bezoeken tussen 10.00 en 18.00 uur. In de weekenden sluit het park om 19.00 uur.

Aangezien Disney variabele openingstijden hanteert doe je er goed aan om op de site van Disneyland Resort Parijs zelf per dag te bekijken wat de openingstijden zijn. 

Disneyland Parijs openingstijden: Zomer & feestdagen

Openingstijden in de zomer: In de zomer kun je langer van het Disneyland Park genieten. In Juli en grotendeels ook in Augustus is het Disneyland Park namelijk tot 23.00 uur geopend. Het Walt Disney Studios park is op doordeweekse dagen in de zomer tot 19.00 uur geopend.

Oud en nieuw: Op 31 december kun je oud en nieuw in beide parken vieren want dan sluiten ze beiden pas om 01.00 uur hun deuren. 

Kerstvakantie: Voor en tijdens de kerstdagen is het altijd ontzettend druk in Disneyland Parijs. Om de toestroom van bezoekers enigszins te regelen gelden er afwijkende openingstijden. Vaak gaat het park medio december al rond 09.30 open en sluiten ze ook doordeweeks pas om 22.00 uur. 

Halloween: Vlak voor en tijdens Halloween pakt het Disneyland park flink uit. Er is dan op het gebied van entertainment een hoop te beleven. Het park blijft dan doordeweeks langer geopend tot 22.00 en in het weekend soms zelfs nog langer. 

Extra uurtjes voor hotelgasten!

Als je in een van de Disneyhotels verblijft kun je buiten de openingstijden om naar bepaalde delen van beide parken. Twee uur voor opening mogen hotelgasten al het park op. Zo kun je optimaal en in rust genieten van alle bijzondere attracties. Dit geldt overigens alleen voor diegenen die een arrangement hebben geboekt waarbij verblijf in een Disneyhotel en een entreeticket voor het park zijn inbegrepen. 

Tip: Voor meer informatie over Disney tickets en arrangementen zie onze Disney entreetickets informatie

Openingstijden Disney village

Disney Village is het uitgaansgebied van Disneyland Resort Parijs. Je vindt er vele restaurants, gezellige bars, leuke winkels gerelateerd aan Disney en films, een bioscoop en je kunt er iedere avond genieten van de Buffalo Bill's Wild West Show. De restaurants zijn doordeweeks geopend tot 23.00 of 00.00 uur. In de weekenden sluiten de meesten pas om 01.00 uur hun deuren.

Buffalo Bill's Wild West Show: Buffalo Bill's Wild West Show is een spectaculaire dinnershow waarbij je heerlijke gerechten krijgt voorgeschoteld in een Western-achtige setting, compleet met cowboys, Indianen, stuntrijders, huifkarren en bizons. De show vindt tweemaal daags plaats in Disney Village, namelijk om 18.30 en 21.30. De show duurt ongeveer 1,5 uur.

Ontbijten met Disneyfiguren: Iedere ochtend van 07.30 tot 09.30 kun je met je favoriete Disneyfiguren ontbijten in een restaurant in Disney Village. Begin de dag goed met een stevig ontbijt samen met Disneyhelden als Pluto en Mickey en Minnie Mouse. Deze ontbijtservice is echter alleen voor gasten van Disneyhotels. 

Lunch/dinner in cafe Mickey: Van 12.00 tot 23.00 uur is cafe Mickey geopend. Je kunt er dan heerlijk lunchen of dinneren. 's Middags zijn de Disneyfiguren van 12.15 tot 15.00 uur aanwezig zodat je gezellig samen met hen kunt lunchen. 's Avonds komen ze rond de klok van 19.00 weer terug om te dinneren. Ze blijven tot ongeveer 22.00 uur.

Meer weten?

Meer Disney informatie en tips?

Lees ook meer over Parijs:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews