De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De ultieme fietstocht is natuurlijk rondom het Gardameer fietsen. De totale afstand van deze route is maar liefst 160 kilometer!

Voorpret

Ga jij een lange fietsroute maken in Trentino? Zoek dan vast de Bici Grill's op, dit zijn uitrustplekken langs het fietspadennetwerk waar je je fiets kunt laten maken en je kunt eten en drinken. 

Fietsen rond het Gardameer

Fietsen rond het Gardameer
Voor liefhebbers van een fietsvakantie is het Gardameer in Noord-Italië een perfecte bestemming. Dankzij het milde klimaat en de gevarieerde landschappen vindt iedereen hier een passende uitdaging - of je nu gek bent van mountainbiken, wielrennen of recreatief fietsen.

Afbeeldingen v.l.n.r.: D. Lira, 2x R. Kiaulehn, | © All rights reserved

Fietsvakantie Gardameer: voor alle niveaus fietsers

Het grootste meer van Italië spreekt tot de verbeelding van iedereen die graag op de fiets stapt. De een wil een ‘een ontspannen rondje’ doen, de ander een of meerdere uitdagende etappes in de schitterende omgeving tussen bergtoppen en het azuurblauwe meer. Of je nu gaat wielrennen, mountainbiken of recreatief fietsen rond het Gardameer, iedereen geniet van de afwisseling van schitterende natuur en pittoreske plaatsjes.

De regio Garda in Trentino heeft uitstekende faciliteiten georganiseerd voor fietsvakanties, zoals fietsverhuur, reparatie, goede fietskaarten, bewegwijzering, tot aan verpakte lunches en speciale bikersnacks!

Actieve fietsvakantie arrangementen voor wie wil fietsen rond het Gardameer en elders in Italie vind bij ANWB fietsvakanties mooie fietsvakantie aanbiedingen en tips!

Mountainbiken bij het Gardameer

Liefhebbers van mountainbiken halen hun hart op in Garda Trentino, aan de noordoever van het Gardameer. Hier vind je talloze mountainbike routes, zoals de Garda Sarca (61 km). Onverharde paden lopen van een paar honderd meter hoogte in de heuvels rond het meer tot aan de strandjes. De uitzichten zijn fantastisch. 

Fietsroutes Garda Trentino

Om bikers op weg te helpen is in de regio Trentino een hoofdroute ontwikkeld, tussen de bergen en het Gardameer. De Mountain & Garda Bike kaart telt meer dan 200km paden, waarvan 50% onverhard, en 18 uitgestippelde routes. Langs deze route zijn allerlei speciale faciliteiten voor fietsers opgezet.

Ben je een fanatieke fietser? Lees dan ook: fietsvakantie in de Dolomieten. Of kijk op fietsvakantie tips voor andere mooie fietsgebieden. 

Een dagje niet fietsen?

Wissel je fietsvakantie af met een dagje klimmen, canyoning, river trekking, een paar dagen zeil- of surfcursus of Adventure Park Busatte met de kids!

Meer weten over de mooiste meren van Italië? Het gebied tussen de Dolomieten en het Gardameer is ook erg geliefd voor een wandelvakantie. 

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews