De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Vliegen naar het Gardameer vaak even duur is als per trein reizen?

Voorpret

Het Gardameer ligt op slechts een uurtje rijden van de oude stad Bergamo. Een aanrader voor een dag stedentrip.

Naar het Gardameer vliegen of per trein?

Het Gardameer trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is een prachtige vakantiebestemming in het noorden van Italië. Leuk, maar hoe moet je er komen? Reis je per trein naar het Gardameer of ga je vliegen? De redactie zocht de mogelijkheden voor je uit!

Vliegen naar het Gardameer

Vliegen is absoluut de snelste manier om bij het Gardameer te komen. Met de auto moet je immers 1.200 km afleggen. Bovendien is de auto niet altijd de goedkoopste manier, omdat je te maken krijgt met dure tolwegen en vignetten. Besluit je te gaan vliegen dan is de dichtstbijzijnde luchthaven die van Verona. Dit vliegveld ligt op ongeveer 30 km afstand van Peschiera del Garda, de centrale plaats aan het Gardameer. Zowel van Amsterdam als vanaf Brussel gaat er een directe vlucht naar Verona. De vliegduur van Nederland naar Verona is circa 2 uur. Het vliegveld van Bergamo (vlakbij Milaan) is een andere goede optie. Bergamo ligt op circa 95 km afstand van Peschiera del Garda.

Een tip voor het vinden van een vlucht naar het Gardameer is de vliegticket vergelijker Vliegennaar.nl . Op deze site tref je niet alleen alle vluchten naar Verona op een rij maar middels de plattegrond met vliegvelden op deze site kan je ook zien welke andere luchthavens rondom het Gardameer voor jou goede alternatieve reisbestemmingen zijn. 

Voor wie voor Verona kiest voor vliegen naar het Gardameer, hieronder vast de top 3 vluchtaanbiedingen van dit moment! 

Actuele ticket aanbiedingen voor Verona

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Met de trein naar het Gardameer

Je kunt ook per trein naar het Gardameer reizen, zowel vanuit Nederland als Belgie. Je bent dan wel circa 16 uur onderweg, maar je kan ook voor een deel 's nachts reizen. Met de TGV kun je een persoonlijk ticket samen stellen waarmee je naar Milaan reist. Je maakt dan altijd een overstap op Parijs. Eenmaal in Milaan aangekomen neem je de directe trein naar Peschiera. De trein naar het Gardameer doet er ongeveer 1,5 uur over.

Lees hier meer over de mogelijkheden van de trein naar Milaan.

Meer tips voor het Gardameer

Vakantie Gardameer Lees alles over de omgeving, de reisorganisaties en tips voor een uitje om het Gardameer.

Dagtrip Venetie
Vanaf het Gardameer is Venetië maar anderhalf uur met de trein of met de auto. Ontdek deze prachtige stad!

Actuele ticket aanbiedingen voor Verona

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews