De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Zomer aan het Gardameer

Geniet deze zomer van zon en de Italiaanse cultuur aan het prachtige Gardameer in Trentino, Italië. Naast een aangenaam klimaat en schitterende natuur staat deze regio bekend om zijn voortreffelijke keuken. En ... voor een zomervakantie met kinderen is het Gardameer een absolute aanrader!

Afbeeldingen v.l.n.r.: D. Lira & R. Kialehn  | © All rights reserved

Zomervakantie 2018: Gardameer geweldig met kinderen

Als je een bestemming zoekt waar je niet alleen kunt genieten van zon maar tevens de nodige (sportieve) activiteiten wilt ondernemen met het gezin dan is het Gardameer een ideale bestemming. Terwijl de kleintjes heerlijk spelen op het strand, kunnen grotere kids hier geweldig watersporten. Overigens zijn er in de directe omgeving van het Gardameer naast zeilen, kanoën en surfen ook volop mogelijkheden voor wie wil mountainbiken of klimmen!


Kijk voor meer reisorganisaties bij de onderstaande actuele vakantiedeals!

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Gardameer

Sportieve activiteiten en evenementen

De omgeving van het Gardameer is ideaal voor sportieve activiteiten. Bekende sporters en ploegen van internationale faam kiezen dit gebied uit voor hun zomerse trainingskampen. Lees al onze tips voor een sportieve vakantie in Trentino!

Ook zijn er zomer 2017 weer meerdere belangrijke evenementen in Trentino. Waaronder diverse muziekfestivals, sport events als de triathlon en natuurlijk starten er 2 bijzondere etappes van de Giro D'Italia in Trentino.

Rondreis langs de mooiste meren van ItaliŽ

Wil je na een weekje aan het Gardameer nog wat meer van Trentino zien? De regio herbergt maar liefst 297 meren en daartoe behoren de mooiste meren van Italië. Zo tref je op circa 150 kilometer van het Gardameer, in het zuiden van Trentino, het relatief kleine Levico meer. Dit staat bekend om zijn extra zachte klimaat en het nabijgelegen stadje heeft een erg vriendelijke en ontspannen atmosfeer. Lees meer over de mooiste meren van Italië.

Proef de smaak van ItaliŽ aan het Gardameer

Maak je vakantie aan het Gardameer compleet en geniet van de heerlijke streekproducten! Hoewel je in de hele regio Trentino goed kunt eten, ben je als fijnproever aan het juiste adres bij etablissementen die het embleem “Osteria Tipica Trentina” dragen. Eeuwenoude recepten worden er van vader op zoon overgedragen en hier tref je gegarandeerd producten ‘van eigen bodem’.