De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het Gardameer ligt deels in de provincie Trentino. Vanwege de "ora" (een wind die 's middags opsteekt) is het Gardameer heel populair bij windsurfers!

Voorpret

Houd jij van fietsen en/of wandelen? Stippel dan vast de rondrit Garda Sarca uit op je kaart! Deze prachtige route van 61 kilometer verbindt alle gemeenten van Garda Trentino met elkaar..

Actieve vakantie in Italië? Beleef Trentino!

Hou je van een actieve vakantie? Dan is de regio Trentino in Noord-Italië een vakantieparadijs. Dit Mekka voor wandelen, fietsen, klimmen en watersporten is ideaal voor een sportieve vakantie, ook als je met het hele gezin op stap gaat.

Afbeeldingen: R. Kialehn, R. Kialehn, D. Lira | © All rights reserved

Actieve vakantie in Italie? Trentino voor outdoor lovers!

Met schitterende meren zoals het Gardameer, de Dolomieten bergtoppen en natuurparken waar de bruine beer nog voorkomt, is het decor gezet voor een fantastische vakantie. Voor eindeloos wandelplezier, klimmen, wielrennen, mountainbiken, maar ook zeilen, kanoën, raften, windsurfen of canyoning, is Trentino in Noord-Italië de perfecte bestemming.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Trentino

Actieve vakantie met kinderen aan Trentino's mooie meren

Er zijn maar liefst 297 meren in Trentino. Het Gardameer is het grootste en bekendste meer van Italië. Trentino is dan ook een ideale bestemming voor een vakantie met kinderen die eindeloos pret hebben in en rondom het water. Naast windsurfen, kanoën of zeilen trek je er met het hele gezin op uit, op de fiets of op wandelschoenen. Bij de mooiste meren van Italië vind je verkoeling en vertier.

Meer dan 5.000 km wandelroutes

In het gebied tussen de Dolomieten en het Gardameer vinden zowel fanatieke wandelaars, bergbeklimmers als families met kinderen prachtige routes om te wandelen. Voorop staat een geweldig verblijf in de natuur. Bij een meerdaagse wandelvakantie in de Dolomietenkun je slapen in berghutten of comfortabele Dolomiti Walking Hotels. Op een dagtocht in het Adamello Natuurpark spot je misschien de bruine beer! In Valle di Ledro loop je over bergpaden en bergweiden langs heldere meren. Enkele kilometers verderop kun je wandelen rond het Gardameer.

Fietsen en mountainbiken in Trentino

Van oudsher heeft Trentino een sterke fietscultuur, of het nu om wielrennen, mountainbiken of recreatief fietsen gaat. Hier vindt de Ronde van Trentino plaats, een van de grote Italiaanse wielerwedstrijden met super steile beklimmingen. En hier worden belangrijke mountainbike wedstrijden gehouden. Naast een fantastische sportieve fietsvakantie in de Dolomieten is ook fietsen bij het Gardameer bij Nederlanders heel populair.

E-biken in Valsugana-Lagorai

In 2013 is elektronisch fietsen geïntroduceerd in de streek Valsugana en Lagorai. In dit prachtige gebied voor een fietsvakantie komt nu iedereen aan bod. Dankzij de e-bikes fiets je met alle gemak door het prachtige landschap aan de voet van het Lagorai gebergte, langs de schitterende meren van Levico en Caldonazzo en ga je even snel berg op als berg af!
628
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews