De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Je ook heerlijk kan wandelen op het Italiaanse eiland Sardinie? Bekijk tips voor een wandelvakantie in mooi Italie!

Voorpret

Koop een reisgids van La Palma met wandelroutes en stel vast je favoriete wandelingen samen met tochten op verschillende niveaus!

Wandelvakantie La Palma

Het eiland La Palma met zijn schitterende natuur en milde klimaat is een perfecte bestemming voor een mooie wandelvakantie! Lees de tips over de wandelen op dit mooie eiland.

Het groene La Palma, onderdeel van de Canarische Eilanden, biedt de actieve wandelaar veel keus. Fascinerende vulkaanlandschappen wisselen zich af met uitgestrekte subtropische bossen, het eiland biedt volop mogelijkheden op wandelgebied! Lees meer over de mooiste wandelingen en bekijk de aanbiedingen van de Nederlandse reisorganisaties voor een heerlijke vakantie op La Palma!

Wandelvakantie La Palma | De reisorganisaties

Voor een wandelvakantie op La Palma heb je eigenlijk weinig nodig, naast een paar goede schoenen. We raden je ook aan niet bij speciale reisorganisaties te kijken als je wilt wandelen op La Palma. Deze zijn vaak onnodig duur en wandelingen door de natuur van dit eiland zijn met een goede kaart die je ter plaatse voor een paar euro in elke toeristenshop koopt prima zelf te organiseren. Hieronder tref je ter indicatie wel de drie beste aanbiedingen van dit moment voor een reis van een week naar La Palma. De reizen van Eliza kunnen we special aanraden voor wandelvakanties omdat deze reisorganisatie kleinschalige accommodaties op de mooiste plekjes van het eiland heeft. Een perfecte uitvalsbasis dus voor de actieve vakantieganger!

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor La Palma

Wandelen op La Palma langs vulkaankraters

La Palma is geen bestemming voor mensen met hoogtevrees. Een van de mooiste tochten die je kunt doen, is wandelen door Caldera de Taburiente, een schitterende krater met een doorsnede van negen kilometer. De dorpjes Los Llanos en El Paso liggen, tussen fruit- en amandelbomen, aan de rand van deze krater, waardoor ze een ideaal uitgangspunt zijn voor wandelingen langs de vulkaankraters.

La Palma
- Wandelroutes Op een kaart zie je dat heel La Palma is dooraderd van weggetjes en wandelpaadjes! Ga zeker wandelen in El bosque de los Tilos; dit prachtige bos heeft een unieke flora en fauna en is door UNESCO tot natuurreservaat uitgeroepen.

Wandelroutes op La Palma: verken het noorden

Het eiland La Palma ligt het meest westelijk van de Canarische eilandengroep. Haar diverse landschap maken het een favoriete locatie voor wandelaars en reizigers. Ook het klimaat van La Palma zorgt ervoor dat het jaarrond goed te bezoeken is. In hartje zomer is het soms wat aan de warme kant, maar de temperaturen stijgen zeer zelden naar echt tropische waarden. Alleen als er een oostelijke Saharawind opsteekt kan het tropisch warm worden op La Palma. Met name het noordwestelijk deel van La Palma is populair bij natuurliefhebbers. In het voorjaar bloeien hier duizenden amandel- en sinaasappelbomen. In het prachtige noorden van La Palma kan je wandelen door kleine, oude dorpen. Bezoek ook de grotten waar ooit de Guanches (inheemse bevolking van de Canarische eilanden) woonden en bekijk de rotstekeningen in het archeologische park van het plaatsje La Zarza!

Het eiland rond wandelen?

Wandelen op La Palma gaat erg natuurlijk. Er is immers zoveel te zien! Wil je jouw wandelkwaliteiten op de proef stellen en de grootste uitdaging aangaan? Dan is het het eiland rond lopen of van het noorden tot het zuidelijkste puntje, het plaatsje Fuencaliente hiken, het maximale wat je uit een vakantie kunt halen... Zou je recht kunnen doorsteken dan is dit circa 50 kilometer; de lengte van het eiland. In realiteit laten de kronkelende paadjes je misschien wel twee keer zoveel lopen.

Meer wandeltips naar andere bestemmingen.

Populair zijn ook de wandelvakantie naar de verschillende streken in Italie of heerlijk wandelen langs de kust van Wales. Een wandelvakantie tip is IJsland vanwege het unieke landschap langs gletsjers en geisers.

Top 3 reisorganisaties

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews