De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Wandelen is een van de goedkoopste activiteiten die je tijdens een vakantie zou kunnen bedenken. Goed voor de portemonnee en goed voor jou!

Voorpret

In Italie kan je ook fantastisch fietsen, laat de Giro d'Italia daar het bewijs van zijn.

Wandelvakantie Italie

Wandelvakantie Italie

Europa biedt veel keus voor de lange afstand wandelaars, Italie sluit daarbij aan met haar diverse landschap en vele natuurgebieden. Of je nu voor stevig wandelen in de Dolomieten gaat, een rugzaktrektocht over het eiland Sardinië, een loopje langs de Italiaanse Riviera of een simpele wandeling in de omgeving. Wandelvakanties te over in Italie!

Wandelvakantie Italie: aanbiedingen overzicht

Wandelvakanties zijn er naar vele bestemmingen en voor verschillende niveaus. Wandelen kun je bijna overal, maar er zijn een aantal plaatsen waar je als wandelliefhebber geweest moet zijn. Deze reizen kun je boeken bij een aantal specialisten op het gebied van wandelvakanties! Of je nou vanuit een centrale plaats op pad wilt, of een wandelrondreis of hikingtour wilt doen. Iedere aanbieder heeft zijn eigen specialisme! 

Wandelen in Italie: ontdek de Dolomieten!

Het Italiaanse gebergte de Dolomieten nabij de grens met Oostenrijk is een populair skigebied, maar uiteraard kan hier ook heerlijk gewandeld worden. In de Dolomieten vind je maar liefst 17.000 km wandelpaden, waarvan de meeste waalwegen zijn. Dit zijn eeuwenoude paadjes die langs (droge) kanalen lopen die de boeren vroeger uit hebben gegraven om water uit de bergen naar hun velden en weides te leiden.

Tijdens een bergwandeling in de Dolomieten tref je groene valleien, natuurparken, meren en berghutten. Je kunt er het hele jaar rond terecht om de benen te strekken. In de wintermaanden wordt het gebied voornamelijk gedomineerd door skiërs, maar sneeuwschoenwandelen behoort in die periode ook tot de mogelijkheden. Lees hier alles over een wandelvakantie in de Dolomieten.

In het voorjaar of najaar: wandelen op Sardinie

Het Italiaanse eiland Sardinie in de Middellandse Zee leent zich uitstekend voor een wandelvakantie. Geniet van de kust en het landschap en wordt/blijf tegelijkertijd fit. Wat een ideale manier om die vakantiekilo's te vermijden! De toeristenbureaus op het eiland voorzien je van mooie looproutes, maar je kan ook van te voren een wandelreis op dit heerlijke eiland boeken. Maak een onvergetelijke wandeling waarbij je verborgen zandstranden met kraakhelder water ontdekt, schaapherder hutten aandoet, uitrust in een koele grot en stap na stap geniet van het panorama. Het eiland heeft een 'wild oosten' waar je tijdens een tocht onder andere de Golf van Orosei en het natuurpark Gennargentu tegenkomt. Aan de gezellige westkust, in de buurt van Alghero, zijn prachtige wandelroutes in een bosrijke omgeving. Vraag ernaar bij de plaatselijke VVV.

Wandelvakanties aan de Italiaanse riviera: Cinque Terre

De regio Ligurie met de daartoe behorende Italiaanse riviera en het populaire natuurgebied Cinque Terre is een geliefde locatie voor een vakantie in Italie. Ook avontuurlijke wandelaars kunnen hier prima uit de voeten (letterlijk!). In dit pfd-bestand vind je de beste routes voor wandelaars en fietsers in Liguria. Er zijn zowel paden voor de gevorderde hiker in kaart gebracht alsmede voor beginners.

Wandelen in Toscane - een van de populairste regio's van Italie
Toscane is een hele populaire vakantieregio in Italie en dat is niet voor niets! Naast de prachtige steden als Florence vind je er ook uitgestrekte wijngaarden en authentieke plaatsjes. Een hele romantische regio waar je uitstekend kunt wandelen! Tip van de redactie: Vanwege de historische stadjes, forten en ruines is het kleinere Toscaanse eiland Elba ook een fantastische locatie voor hikers! 

Meer bijzondere wandel vakantietips

Naast de mooiste wandelplekken en tips voor een wandelvakantie in Italië, vind je hier ook wandelvakanties naar andere Europese landen zoals Wales en IJsland

Meer dan 5.000 km wandelroutes

In het gebied tussen de Dolomieten en het Gardameer vinden zowel fanatieke wandelaars, bergbeklimmers als families met kinderen prachtige routes om te wandelen. Voorop staat een geweldig verblijf in de natuur. Bij een meerdaagse wandelvakantie in de Dolomietenkun je slapen in berghutten of comfortabele Dolomiti Walking Hotels. Op een dagtocht in het Adamello Natuurpark spot je misschien de bruine beer! In Valle di Ledro loop je over bergpaden en bergweiden langs heldere meren. Enkele kilometers verderop kun je wandelen rond het Gardameer.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews