De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De fiets in 1817 werd uitgevonden?

Voorpret

Ga naar de jaarlijkse fiets- en wandelbeurs om inspiratie op te doen!

De leukste fietsvakantie tips

De leukste fietsvakantie tips
Ontdek Europa op de fiets! Ben je opzoek naar schitterende vakantiegebieden die je kunt verkennen op de fiets? Voor tips over de leukste fietsvakanties kun je hier terecht.

Fietsvakantie tip nr. 1: de populaire route langs de Donau

Eén van de meest populaire routes voor een fietsvakantie waarbij je langs verschillende accommodaties en dorpen gaat is de route langs de Donau. Tijdens je vakantie langs de Donau hoef je je niet te vervelen, want de hele route is maar liefst 1500 kilometer lang!

Tijdens je fietstocht kan je genieten van de natuur en onderweg kom je langs lieftallige kleine dorpjes. De route is verdeeld in twee populaire delen. Namelijk de Oostenrijkse (Passau - Wenen) en de Hongaarse route (Wenen - Boedapest).

Lees meer op fietsen langs de Donau! Of bekijk de aanbiedingen voor een fietsvakantie langs de Donau bij bij Oad fietsreizen.

Zonnige tip: een fietsvakantie in Italie

Italie is een paradijs voor fietsers en andere sportievelingen. Er zijn ontelbaar veel gevarieerde routes. Van een dagje fietsen langs de unieke stad Venetië, tot dwars door het gebergte van Abruzzo & de Apennijnen. Italië kan met recht een geweldig fietsland worden genoemd. Meer informatie over fietsen in Italië vind je op fietsvakantie Italië.

De Dolomieten beloven een uitdaging te vormen voor bergbeklimmingen, adembenemende afdalingen en waanzinnige vergezichten. Een van de mooiste en met een hoogte van 2758 meter de hoogste pas is de Stelvio. Stelvio ligt in de regio Trentino. Voor mountainbikers is Trentino zeer geliefd. Omdat de mountainbike circuits van Trentino bestaan uit duizenden kilometers aan routes en off road paden. Op fietsen in de Dolomieten vind je meer tips over een fietsvakantie naar de Dolomieten.

Liefhebbers van mountainbiken kunnen naar hartenlust genieten in Garda Trentino, aan de noordoever van het Gardameer. Hier vind je geweldige mountainbike routes op onverharde paden. Meer informatie over de fietsbeleving rond het Gardameer vind je op fietsvakantie Gardameer

Uitdagend Wales per fiets ontdekken

Wales ligt in het westen van Groot-Brittannie en heeft een prachtig landschap, waar je heerlijk kan fietsen. Het is uiterst geschikt voor lange en korte fietstochten. Je kan kiezen uit gebieden met talloze bossen, heidevelden, brede rivieren en een ongerepte kust, maar ook uit het gebergtes zoals de Cambrian Mountains. Kijk voor meer fiets tips op Fietsen in Wales.

Handig! Check een paklijst voor je vakantie

Hieronder vind je een aantal praktische tips voor spullen die zeker van pas kunnen komen tijdens je fietsvakantie. Naast belangrijke onderdelen als een fietshelm en een reparatieset, zijn de volgende onderdelen ook tips voor een paklijst:
 • Bidons
 • Reserve sleutel
 • Reflecterend hesje
 • Winddichte en waterafstotende kleding
 • Fietshandschoenen
 • Zonnebrandcrème en aftersun
 • EHBO-set
 • Landkaart
 • Zonnebril 
 • Waterdichte fietstassen
 • Hoofdlampje

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews