De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Fraser Island

Fraser Island

Fraser Island ligt langs de zuidkust van Queensland en is naast het grootste zandeiland ter wereld, een van de wereldwonderen van Australie. Het eiland is 122 km lang en 5 tot 25 km breed. Er heerst een tropisch klimaat, en het landschap is zeer afwisselend; mangrovebossen, tropische regenwouden, eucalyptusbossen en duinlandschap.

In deze online Australie reisgids vind je o.a. meer informatie over Lake McKenzie, 75 Mile Beach en het scheepswrak van Maheno op Fraser Island.

Fraser Island

Vanuit Hervey Bay kun je met de ferry naar Fraser Island. Binnen veertig minuten vaar je naar Hook Point op Fraser Island. De mooiste manier om het eiland te verkennen is met een 4WD auto die je in Harvey Bay kunt huren. Hier kun je ook je kampeerspullen huren en op campings op het eiland overnachten.

Wil je liever niet zelf rijden op de onverharde wegen? Ga dan met een georganiseerde tour mee om het eiland te verkennen.

Fraser Island > Lake McKenzie

Een van de meest bijzondere stranden vind je aan Lake McKenzie. Na een wandeling door het regenwoud, eindig je op dit onwaarschijnlijk helderblauwe meer. Het water in dit meer bestaat alleen uit regenwater, geen grondwater, is niet gevoed door stroompjes en er is geen stroom naar de oceaan.

Lake McKenzie wordt ook wel de 'window lake' genoemd. Het water is zo helder dat je zelfs de bodem tot 15 m diep kunt zien! Het meer wordt omringd door een schitterend strand van fijn wit zand waar je heerlijk kunt relaxen. 

Fraser Island > 75 Mile Beach

75 Mile Beach heeft zijn naam te danken aan de lengte van het strand. Het strand is ongeveer 75 miles lang en loopt langs het grootste deel van de oostkust van Fraser Island.

Door gevaarlijke stromingen en veel tijgerhaaien is het niet de beste plek om te zwemmen. Echter, het strand is ontzettend mooi en heeft veel mooie plekken zoals Champagne Pool, Indian Head en Maheno scheepswrak.

Het strand wordt ook gebruikt als snelweg en als start-en landingsbaan voor kleine vliegtuigen. Mocht je de kans hebben, maak dan een helicoptervlucht om het hele strand te zien vanuit de lucht.

Fraser Island > scheepswrak van Maheno

Het schip de Maheno was een van de belangrijkste passagiersschepen dat lange tijd op Tasmania voer. In 1935 werd de Maheno buiten gebruik genomen. Het werd met een sleepboot richting Japan gesleept, waar het zou worden gesloopt. Onderweg trof de bemanning echter slecht weer en er werd besloten het schip los te laten en aan te laten spoelen, zodat de sleper de storm zou overleven. Sindsdien ligt Maheno op Fraser Island, waar het een veel gefotografeerd object is.

Fraser Island > tips

Ga je naar Fraser Island, zorg dan dat je voldoende eten en drinken bij je hebt. Op het eiland is weinig te verkrijgen en wat je er kan krijgen is vrij duur.

Tijdens je verblijf op Fraser Island moet je uitkijken voor de dingo's die rond je tent lopen. Ze lijken op honden maar deze Australische variant is stukken minder lief. Bij aankomst op het eiland krijg je informatie hoe je het beste met deze dieren om kunt gaan.

0
shares