De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De zeeschildpad Caretta Caretta wordt ongeveer 1 meter.

Voorpret

Lees Kefalonia Sunflower Walk & Eat voor de leukste tips! Wandelroutes, restaurants en recepten vind je allemaal in deze kleurrijke gids.

Kefalonia beach top 5

Naast de stranden aan de boulevard en voor de hotels zijn er ook tientallen andere stranden die de moeite waard zijn. Sommige zijn druk en vol, terwijl andere stranden nog bijna ongerept zijn. Lees onze beach top 5 en kies je droomstrand op Kefalonia uit.

Kefalonia beach top 5 > Kaminia

Bij Kaminia legt de grote zeeschildpad Caretta Caretta haar eieren. Kefalonia is een van de weinige eilanden waar deze schildpad nog aan land komt. Toevallig legt deze schildpad haar eieren tijdens het hoogseizoen en daarom brengen veel toeristen tijdens hun vakantie een bezoek aan Kaminia. Door het geleidelijk aflopende zand is dit strand ook geschikt voor kleine kinderen.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Kefalonia

Kefalonia beach top 5 > Makrys Yialos en Platys Yialos

Deze twee stranden liggen in het stadje Lassi, net buiten Argostoli. De stranden zijn bekend om het fijne gouden zand. Alles wat je nodig hebt, kan je hier huren of kopen, perfect voor een zorgeloze dag. In Lassi vind je leuke barretjes en restaurants, waar het 's avonds heel gezellig is en je je dag heerlijk afsluit. Onder watersporters zijn deze twee stranden minder geliefd.

Kefalonia beach top 5 > Myrtos

Ten noorden van Argostoli ligt het strand Myrtos, een mooi strand dat in de top 5 van werelds mooiste stranden staat! Als je aankomt bovenop de rots is het de moeite waard om even te genieten van het uitzicht op het strand. Maak een wandeling over het strand, dan kom je aan het eind een grot tegen. Dit strand is populair en meestal druk, daarom is parkeren na 11 uur meestal lastig.

Kefalonia beach top 5 > Antisamos

Antisamos is echt de moeite waard is, het strand wordt omringd door groen, bergen en natuur. Het strand is ook gebruikt voor filmopnames van de film Captain Corelli's Mandolin. Op Antisamos kom je echt tot rust.

Kefalonia beach top 5 > Xi

Xi is een strand vlakbij Fiskardo dat bekend staat om het rode zand en de rode rotsen. Het strand is vrij lang, daardoor kan je kiezen waar je gaat zitten. Het begin van het strand is meestal druk, maar als je 5 of 10 minuten de andere kant op loopt ontdek je een hele andere kant van het strand. Je vindt hier ook stukken klei die vol zitten met mineralen en erg goed zijn om over je lichaam uit te smeren.

Het weer op Kefalonia

Kefalonia heeft een mediterraan klimaat, dat betekend dat de zomers lang zijn. In juni, juli en augustus schijnt de zon gemiddeld 12 tot 13 uur per dag. In september en oktober zijn er minder zonuren, maar is de zee gemiddeld nog ruim 20 graden. Kefalonia is dus een heerlijk eiland voor een strandvakantie, ook net buiten het hoogseizoen!

Meer informatie over Kefalonia

Kijk voor meer informatie over vakantie op kefalonia of andere mooie Griekse eilanden ook op: 

Vakantie op Kefalonia

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews