De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Warschau wordt door de Wisla in twee delen gesplits, de delen worden verbonden met zeven bruggen

Voorpret

Luister naar de muziek van Chopin, de bekendste componist uit de Poolse geschiedenis!

Bezienswaardigheden in Warschau

Bezienswaardigheden in Warschau

De meeste gebouwen in Warschau, Polen zijn na de Tweede Wereldoorlog herbouwd, maar dat maakt ze niet minder indrukwekkend. Met hulp van foto's en schilderijen is alles zo nagebouwd, dat je het gevoel hebt dat je door een oud en historisch stadscentrum loopt!

Tijdens een stedentrip naar Warschau is bovendien heel veel te zien en te doen! Wat mag je nu echt niet missen? Bekijk onderstaande bezienswaardigheden top 10!

Bezienswaardigheden Warschau tip > Stare Miasto

Nadat bijna de hele stad verwoest was na de oorlog is Warschau herbouwd. Het deel dat steen voor steen volledig in oude stijl herbouwd is heet Stare Miasto.

De oude stad van Warschau staat ook wel bekend als ‘Het wonder van Warschau.' In het midden van de oude stad ligt Rynek, het marktplein van Warschau. Rondom het marktplein zijn een aantal leuke cafeetjes, heerlijk om even uit te blazen  en de sfeer van deze mooie stad te proeven.

Bezienswaardigheden in Warschau tip 2 Wilanow

Doordat dit paleis aan de rand van de Warschau ligt, is dit het enige paleis dat niet verwoest werd tijdens de oorlog. Het mooie Wilanow paleis is nu een museum en de vele vertrekken zijn door iedereen te bewonderen!

Stanislawa Kostki Potockiego 10/16, Warschau, voor informatie over prijzen kijk op https://www.wilanow-palac.art.pl/

Warschau bezineswaardigheden tip no 3 Sint-Johanneskathedraal

Deze kerk is prachtig herbouwd in Gotische stijl en huisvest enkele prachtige kunstwerken. Een brug verbindt de kathedraal met het koninklijk slot, dit had ooit tot doel de leden van het Poolse koningshuis te beschermen tegen aanslagen.

Dziekania, Warschau

Lazienki park

Het Lazienki park is niet zom maar een park er staan verschillende paleizen, een theater en het Museum voor Moderne Kunst!

Hardlopen, muziek luisteren en alle andere dingen die je normaalgesproken in een park doet, zijn er overigens  verboden!

Het Waterpaleis

Een van de paleizen in het Lazienki park is het Lazienki paleis. Het paleis staat beter bekend als het waterpaleis. Het staat op een drooggelegd stuk in een meer!

Chopin

Naast de rozentuin in het Lazienki park staat een monument voor de Poolse componist Chopin. Met een pleisterafdruk is het beeld na de Tweede Wereldoorlog opnieuw gemaakt.

Chopin Monument, Lazienki park, Warschau

Voor de liefhebbers van klassieke muziek is ook het Chopinmuseum een aanrader. In het museum zijn brieven, documenten en andere voorwerpen die met Chopin te maken hebben te vinden.

Chopinmuseum, Ordynacka, Warschau

Bezienswaardigheden Warschau > Babakan

De Stadsmuur van Warschau was een dubbele stadsmuur met verschillende bastions en torens, tijdens de oorlog werd het grootste deel verwoest.

Het oudste bastion dat bewaard gebleven is, is Babakan. Babakan (Babacane) rond 1548 gebouwd. Babakan heeft vier verdedigingstorens en is helemaal in de oorspronkelijke staat gebleven.

Nowomiejska, Warschau

Bezienswaardigheden Warschau > Koninklijk paleis

Dit paleis bestaat al sinds de 13e eeuw. Het is meerdere keren verwoest geweest, maar steeds is het weer herbouwd, daardoor zie je verschillende bouwstijlen terug in het paleis. Na de Tweede Wereldoorlog zijn er voorwerpen opgegraven uit het puin en gebruikt bij de restauratie. Nu is het een museum.

Zamek Krolewski, plac Zamkowy, Warschau

Bezienswaardigheden Warschau > het graf van de onbekende soldaat

Aan het Pilsudski plein staat het graf van de onbekende soldaat. Met dit monument worden alle soldaten herdacht die gestorven zijn in de Tweede Wereldoorlog. Aan het monument grenst het Saksische park, het eerste openbare park in Warschau.

Pilsudski plein, Warschau

Bezienswaardigheden Warschau > Heilig-kruiskerk

De buitenkant van deze kerk is nog in de originele staat. De binnenkant is tijdens de oorlog wel helemaal verwoest. In de kerk zijn veel belangrijke ceremonies geweest zoals de begrafenissen van verschillende beroemde Poolse componisten en schilders.

Krakowskie Przedmieście, Warschau

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews