De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Toiletten in Polen worden vaak aangeduid met een rondje of een driehoekje. Een rondje staat voor een vrouwentoilet en een driehoekje voor een herentoilet.

Voorpret

Op vakantie naar Warschau in Polen? Lees hier meer over bezienswaardigheden, uitgaan en eten in Warschau.

Shoppen Warschau

Shoppen Warschau

Polen en Warschau staan niet bepaald bekend als een shoppers walhalla, maar de laatste jaren is er veel veranderd!

Tijdens een stedentrip naar Warschau tref je diverse aantrekkelijke winkelcentra in de stad en in het oude centrum zijn veel leuke, authentieke winkeltjes en mooie boetieks.

Shoppen in Warschau

Er zijn in Polen geen wettelijke regelingen voor openingstijden van winkels, daardoor kunnen de openingstijden per winkel en stad sterk verschillen.

Over het algemeen zijn de meeste winkels tussen 10.00 en 17.00 wel open. In grote steden heb je supermarkten die 24 uur per dag open zijn.

Het centrum van Warschau, Srodmiescie

Śródmieście is het stadscentrum van Warschau, Marszalkowska en een deel van Aleje Jerozolimskie zijn de hoofdstraten van het centrum. De meeste bekende winkels en warenhuizen die in Warschau zitten, tref je in deze buurt!

Een aanrader is ook Ulica Nowy Świat, een gerenoveerde winkelstraat met veel gezellige boetiekjes.

Ulica Chmielna

Hou je meer van exclusief, dan is Ulica Chmielna iets voor jou. Er zitten hier veel boetiekjes en sieradenwinkels,  met allemaal mooie spullen.

Op nummer 17 zit het winkeltje Five o'clock, een winkel vol met thee! Werkelijk alle soorten thee zijn hier te vinden, een aanrader voor theeliefhebbers!

Ulica Chmielna, Warschau

De markt bij het Dziesięciolecia Stadion

Vroeger vonden hier veel grote evenementen plaats, tegenwoordig is het een grote openluchtmarkt, vergelijkbaar met de zwarte markt. Voor namaak merkkleding, cd's, dvd's en souvenirs ben je hier op het juiste adres! Alles is bovendien spotgoedkoop, het is gericht op de Poolse inkomens.

Met de tram richting Oost, voorbij de Poniatowski brug, Warschau

Warschau > de grote winkelcentrums

In Warschau zijn veel winkelcentrums te vinden. Wij hebben de leukste en populairste drie voor je op een rijtje gezet, maar je zal er ongetwijfeld meer tegenkomen!

Galeria Centrum
Een mooi winkelcentrum in het stadscentrum van Warschau, met verschillende internationale winkels zoals H&M, Esprit en grote parfumerieën. Het winkelcentrum zit een paar straten achter Marszalkowska. Leuk om te winkelen als je graag spullen koopt van je vertrouwde merken.

Ulica Fabryczna 5, Warschau
https://www.galeriacentrum.com/

Zlote Tarasy
Zlote Tarasy is een opvallend winkelcentrum, dat komt door het bolle glazen dak. Het winkelcentrum is pas geopend sinds februari 2007. Er zijn ruim 200 winkels, waaronder NafNaf, H&M, Marks & Spencer, maar ook de in Nederland onbekende winkels zijn er te vinden. Een echt stoppingwalhalla!

Ulica ZÅ‚ota 59, Warschau
https://www.zlotetarasy.pl/

Galeria Mokotów
De Polen houden van grote winkelcentrums, dat is te merken. In dit winkelcentrum zitten ruim 120 winkels, waarvan veel bekende merken, maar ook Pools design.

Wołowska 12, Warschau
https://www.galeriamokotow.pl/

Poolse Posters

Aan het marktplein ligt een heel leuk winkeltje, met allerlei posters. Er zijn tweedehands en nieuwe posters te koop. Naast Poolse posters zijn er filmposters uit alle landen. Verder zijn er theaterposters, circusposters en nog veel meer.

Erg speciaal zijn de posters met propaganda die nog uit de tijd van het communisme komen.

Galeria Plakatu, Rynek Starego Miasta 23, Warschau
https://www.poster.com.pl/ 

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews