De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In poëzie wordt Polen ook wel Lechia genoemd.

Voorpret

De Polen reisgids van Capitool geeft veel informatie over de bezienswaardigheden en mooie natuurgebieden inclusief prachtige illustraties en 'opengewerkte' kaartjes.

Informatie Polen

Informatie Polen

Op vakantie naar Polen? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Polen o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Polen > paspoort en visum

Als je op reis gaat naar Polen heb je een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart nodig. Bovendien moet je paspoort of identiteitskaart geldig zijn tot na je verblijf in Polen. Kinderen moeten ook een eigen reisdocument hebben.

Je hebt geen visum nodig voor een vakantie naar Polen. Voor meer informatie kan je terecht bij de Poolse ambassade.

Informatie Polen > geldzaken, valuta & fooien

De Poolse munteenheid is de zloty, wat afgekort wordt als PLN. Een euro is 4 zloty. De Poolse munt is onderverdeeld in honderd groszes (centen). Het is niet toegestaan de zlotys in te voeren naar Polen, maar bij vrijwel alle banken en wisselkantoren kun je euro's en andere valuta wisselen. Als je bordjes tegenkomt met exchange, kantor of walut, dan kun je ook wisselen. Let op: De koer is vaak voordeliger bij wisselkantoren dan bij banken!

Je kunt in de grote hotels in Polen vaak wel betalen met creditcards, maar in de normale winkels en restaurants niet. Travellercheques kun je bijna nergens gebruiken, maar je kunt in vrijwel alle steden pinnen. Let op: Je mag op de terugweg niet meer valuta uit Polen meenemen dan je bij je had op de heenreis!

In Polen zijn er geen vaste regels voor het geven van fooien, maar een fooi van ongeveer 10 procent is gebruikelijk. Bij bewaakte garderobes is het heel normaal om een fooi te geven.

Informatie Polen > gezondheid & vaccinaties

Voor een reis naar Polen heb je geen inentingen nodig. Geneesmiddelen zijn in Polen op voorschrift verkrijgbaar bij de apotheek. De Nederlandse ziektekostenverzekeringen zijn geldig in Polen; zij betalen de kosten van de medische spoedbehandelingen in Polen terug. In Polen kunnen toeristen gratis gebruik maken van EHBO, maar dit geldt alleen als de hulp noodzakelijk is.

Het wordt afgeraden om kraanwater in Polen te drinken. Een kelin beetje water zal geen kwaad doen, maar toch kun je beter mineraalwater kopen.

Informatie Polen > telefoneren

Om vanuit Nederland naar Polen te bellen kies je 00 plus het landnummer 48 en daarna het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit Polen naar Nederland wilt bellen, kies je eerst 0031 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin. Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk voordeliger dan vanaf je mobiel. Bellen vanaf je mobiel is echter meestal weer veel voordeliger dan vanaf de telefoon in je hotel!

Enkele belangrijke alarmnummers in Polen zijn: Brandweer 998, Ambulance 999, Politie 997 (112 via een mobiele telefoon), Wegenwacht 981.

Informatie Polen > praktisch info & tips

Beste reistijd Mei, juni, september en oktober.

Tijdverschil met Nederland Er is geen tijdsverchil tussen Polen en Nederland.

Taal Pools is de hoofdtaal in Polen. In de grote steden kun je je ook goed verstaanbaar maken in het Duits.

Voltage 220 volt.

Budget deals

Top Tips Per Type