De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Je met de Vienna Card korting krijgt bij veel musea in Wenen!

Voorpret

Bekijk de film The Third Man. In deze nostalgische zwart wit film komt de naoorlogse geschiedenis van Wenen tot leven.

Museum Wenen Top 10

Museum Wenen Top 10

De historische gebouwen in Wenen herbergen een grote diversiteit aan prachtige musea die je meenemen in de geschiedenis van de stad of in de ontwikkelingen binnen de moderne kunst.

Tijdens een weekend in Wenen mag je natuurlijk niets missen. Wij hebben de meest bijzondere musea voor je op een rijtje gezet.

Museum Wenen Top 10 > Studio Augarten

Studio Augarten is opgericht nadat de kunstwerken van Gustinus Ambrosi in de Tweede Wereldoorlog waren verwoest. Naast het Gustinus Ambrosi Museum heb je hier een beeldentuin en een appartement voor creatieve kunstenaars. Genieten van een lunch of een kopje koffie kan in het café-restaurant dat dagelijks is geopend vanaf 10.00 uur.

Studio Augarten, Scherzergasse 1a. Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 - 18.00 uur. Metro: U1 - Praterstern.

Museum Wenen Top 10 > Moderne kunst

Pop Art, Fluxus, Nouveau Realisme en Weens Actionisme. Hedendaagse en moderne kunststromingen zijn te bewonderen in het Museum van de Moderne kunst. Onder leiding van een kunstenaar ontdek je de kleinste details in dit prachtige museum.

Museum van de Moderne Kunst, Museumsplatz 1. Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur. Metro: U2 - Museumsquartier, U2 & U3 - Volkstheater.

Museum Wenen Top 10 > Judenplatz

Op de Judenplatz komen allerlei herinneringen samen. Het middelpunt van het Museum Judenplatz Wenen zijn drie expositieruimten waarin je opgravingen van een middeleeuwse synagoge kunt bekijken. Ook zie je hier het leven van Weense Joden in chronologische volgorde: vanaf de middeleeuwen totdat ze werden verdreven.

Museum Judenplatz Wenen, Judenplatz 8. Zondag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur en op vrijdag geopend tot 14.00 uur.
Metro: U1 & U3 - Stephansplatz. Bus: 1A, 2A & 3A.

Museum Wenen Top 10 > Sissi Museum

Het Sissi Museum is gewijd aan het leven van keizerin Elisabeth. In het Hofburg waar dit museum zich bevindt kan je ook de keizerlijke appartementen en de zilver collectie bezichtigen.

Sissi Museum, Hofburg 1. Geopend vanaf april van 09.00 – 17.00 uur.In juli en augustus van 09.00 – 17.30 uur. Metro: U3 - Herrengasse.

Museum Wenen Top 10 > Wien Museum

Maak kennis met de historie van de stad Wenen in het Wien Museum. De kunstwerken nemen je mee door de geschiedenis van Wenen, van de Neolithische oudheid tot en met het midden van de 20e eeuw.

Wien Museum, Karlsplatz. Geopend op dinsdag t/m zondag van 09.00 - 18.00 uur. Metro: Karlsplatz - Oper. Tram: U2 - Karlsplatz. Bus: Karlsplatz - Oper.

Museum Wenen Top 10 > Kunsthistorisches Museum

Voor de Europese schilderkunst was het Kunsthistorisches Museum een van de belangrijkste musea ter wereld. De collectie bestaat uit werken van onder andere Pieter Bruegel, Dürer, Rubens en Van Dyck.

Kunsthistorisches Museum, 1. Stock, Maria Theresien-Platz.
Geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 – 18.00 uur en op donderdag van 10.00 – 21.00 uur. Metro: U2 - Museumsquartier.

Museum Wenen Top 10 > Albertina

Albertina herbergt de wereldberoemde collectie van Graaf Albert von Sachsen- Teschen. Meer dan 60.000 tekeningen en een miljoen afbeeldingen sieren het Albertina. Bovendien heeft het museum een grote architectuurcollectie met als middelpunt ontwerpen van Otto Wagner, Le Corbusier, Mies van der Rohe en Alvar Aalto.

Albertina, Albertinaplatz, 1. Dagelijks geopend van 10.00- 18.00 uur en op woensdag van 10.00 – 21.00 uur. Metro: U2 - Karlsplatz. Bus: Karlsplatz/ Oper.

Museum Wenen Top 10 > Pathologisch Anatomisch Museum

Oorspronkelijk was het Pathologisch Anatomisch Museum een psychiatrische inrichting oftewel ‘de gekkentoren’. In het museum kan je vreemde abcessen en overblijfselen van mensen bezichtigen. Ook zie je hier foetussen en organen die aangetast zijn door ziektes.

Pathologisch Anatomisch Museum, Universitätscampus, 'Narrenturm', Spitalgasse 2. Geopend op woensdag van 15.00 – 16.00 uur en op donderdag van 8.00 – 11.00 uur. Tram: 5, 33, 43, 44 - Lange Gasse.

Museum Wenen Top 10 > Weens Schnapsmuseum

Tijdens je vakantie in Wenen mag een bezoek aan het Oud Weens Schnapsmuseum niet ontbreken. De machines stammen uit 1870 – 1920 en de distillatie gebeurt nog op traditionele wijze. Je krijgt hier tevens een kijkje in het leven van de oude Weense bourgeoisie familie die de fabriek runde.

Oud Weens Schnapsmuseum, Wilhelmstrasse, 19. Dagelijks geopend van 9.00 – 19.00 uur. Metro: U4 – Längenfeldgasse. Bus: 10B.

Museum Wenen Top 10 > Demel en Marsepein

Patisserie Demel is in 1786 opgericht en is voormalig hofleverancier van allerlei zoetigheid. Je bewondert hier de meest fantastische creaties van marsepein, chocola en andere zoetwaren. Na afloop proef je onder het genot van een kopje koffie een van de heerlijke zoetigheden.  

Demel en Marsepein museum, Kohlmarkt 14. Geopend op donderdag en vrijdag van 11.00 – 16.00 uur en in het weekend van 11.00 – 17.00 uur. Metro: U3 – Herrengasse.

Museum Wenen Top 10 > meer informatie

Nog veel meer tips voor je reis naar Wenen tref je in onze online Wenen reisgids. Je trip naar Wenen nog plannen? Hier tref je tips om goedkope vluchten naar Wenen te vinden! Of kijk hier hoe je goedkoop en snel naar Wenen reist per trein. Naar Wenen met een klein budget? Lees dan onze 10 Wenen budget tips!

Kijk ook even hier voor bezienswaardigheden in Wenen. Bij een bezoek aan Wenen hoort eigenlijk ook een bezoek aan de beroemde Staatsopera van Wenen.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews