De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In de maand oktober de Lange Nacht der Museen plaatsvindt. Je kunt dan de hele avond, van 18.00 uur tot 1.00 uur 's nachts, alle musea bezoeken met 1 ticket.

Voorpret

Bekijk voor heel veel meer tips voor een vakantie in Wenen de website Alles over Oostenrijk.

Bezienswaardigheden in Wenen

Bezienswaardigheden in Wenen

Wenen is werkelijk geweldig gelegen aan de oevers van de mooie Donau. Deze wereldstad heeft nog steeds haar glans uit de tijd van het Habsburgse rijk; historische gebouwen, veel mooie parken en natuurlijk de Weense Opera!

Wat mag je nu echt niet missen tijdens je bezoek aan Wenen? Hier tref je onze Wenen bezienswaardigheden top 10.

Bezienswaardigheden Wenen tip: de citytour!

Ontdek Wenen via een Hop-on-hop-off Bus Tour! Deze stadstour komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Wenen. Je kunt deze tour voordelig online boeken, zo hoef je niet in de rij te wachten! De tour is inclusief een uur durende wandeltocht door Wenen.

Tijdens een wandeling door Wenen moet je gewoon even langs Paleis Hofburg gaan. In dit gigantische paleis verbleven eeuwenlang de keizers van het Habsburgse Rijk. Paleis Hofburg bestaat uit twee gedeeltes, Neue Burg en Alte Burg. De volgende bekende bezienswaardigheden vind je in de Alte Burg: Albertina, Spanische Reitschule, Sissi Museum, Sweizertor, de schatkamer en de vertrekken van de Habsburgers.

Paleis Hofburg, Hofburg, Schweizer Hof. Dagelijks geopend van 9.00 – 18.00 uur. Sommige bezienswaardigheden hebben afwijkende tijden. Metro: U3 - Herrengasse.

Op excursie in Wenen? Doe een fietstocht!

Maak een fietstocht over de brede boulevard Ringstrasse en verken Wenen per fiets. Tijdens een tocht van 15 kilometer kom je langs het Operahuis, het Hundertwasserhaus, het Johann Strauss monument, Hofburg, de Spaanse Rijschool, het stadhuis en na ongeveer 3 tot 4 uur fietsen, eindig je bij het Stephansdom. Een fietstocht door Wenen is een activiteit voor het hele gezin!

Je kunt je fiets in Wenen online al huren, maar kijk ook eens naar alle leuke fietstours inclusief gids die je in Wenen kunt ondernemen. Een fietstour langs alle highlights van de stad of bijvoorbeeld langs de Donau zijn echte aanraders. Boek je fietstour of huur een fiets voordelig online.

Bezoek de Spaanse Rijschool

De Spaanse Rijschool, ook wel Spanische Hofreitschule, dateert uit de tijd van het adellijke Habsburgse rijk. Witte Lippizaner paarden voeren een show op onder leiding van prachtig geklede ruiters. Dit paardenballet is een fantastische attractie en behoort tot de top ‘must sees’ van Wenen!

Spanische Hofreitschule, Michaelerplatz 1. Geopend in maart t/m juni, september en oktober. Shows zijn op zaterdag om 9.00 uur, zondag om 10.45 uur en op woensdag om 19.00 uur. Trainingen zijn op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 12.00 uur. Metro: U3 – Herrengasse. Bus: 2A en 3A.

Schloss Schönbrunn, een cultureel erfgoed

Het beroemde Schloss Schönbrunn is een belangrijk stukje cultureel erfgoed voor Wenen. Met 1441 verschillende kamers in allerlei soorten en maten en een prachtige tuin is dit een populaire bezienswaardigheid. Een bezoekje aan dit paleis is dus absoluut de moeite waard!

Schloss Schönbrunn. Geopend in juli & augustus van 8.30 – 18.00 uur. In april t/m juni, september en oktober van 8.30 – 17.00 uur en in november t/m maart van 8.30 – 16.30 uur. Metro: U4 – Schönbrunn of Hietzing. Bus: 10A.

Oudste dierentuin ter wereld: Tiergarten Schönbrunn

Een bezoek aan Schloss Schönbrunn kan je perfect combineren met een kijkje in Tiergarten Schönbrunn. Deze dierentuin is in 1752 opgericht en daarmee de oudste dierentuin van de wereld. Je bewondert hier reuzenpanda’s, koala’s en allerlei klassieke dieren zoals olifanten, nijlpaarden en neushoorns. De dierentuin bevindt zich in de tuinen van Schloss Schönbrunn.

Tiergarten Schönbrunn, Maxingstrasse 13B. Geopend in april t/m september van 9.00 – 18.30 uur. In maart en oktober van 9.00 – 17.00 uur en in november t/m januari van 9.00 – 16.30 uur. Metro: U4 – Hietzing. Tram: 10, 58, 60, 61.

Een museum in een appartement: het Mozarthaus

In dit prachtige maar kleine appartement aan de Domgasse woonde Mozart van 1784 tot 1787. Hij kende hier een aantal zeer productieve jaren. Dit nieuwe museum, in zijn voormalige appartement, biedt een overzicht van het leven en de werken van het muzikale genie. Het museum is een interessante en leuke bezienswaardigheid en zeker een must see!

Mozarthaus, Domgasse 5. Dagelijks geopend van 10.00 – 20.00 uur. Metro: U1, U3 – Stephansplatz.

Het symbool van Wenen, de Stephansdom

Stephansdom is het hart van de stad. Je kunt deze imposante kathedraal in Gotische stijl onmogelijk missen. Het gebouw stamt uit de 12e eeuw en wordt door de bevolking ook wel Steffl genoemd. Deze kathedraal is de grootste van het land. Een mooie bezienswaardigheid voor jong en oud.

Stephansdom, Stephansdom. Geopend van maandag t/m zaterdag van 6.00 – 20.00 uur en zondag van 7.00 – 20.00 uur. Metro: U1, U3 -  Stephansplatz.

Ontspannen in het Wienerwald

Wil je een dag ontspannen in de natuur? Ga dan naar het Wienerwald en maak een prachtige wandel- of fietstocht. In dit 1250 kilometer lange bosgebied kan je ook een bezoek brengen aan Cisterician Abbey. Dit is een kerk, klooster en museum in Romaanse en Gotische stijl. Of neem een kijkje bij Europa’s grootste ondergrondse meer, Seegrotte Hinterbrühl. In het Wienerwald zijn genoeg activiteiten voor jong en oud.

Cisterician Abbey, Heiligenkreuz 1. Tel. +43 2258 870 30.
Bus: Baden-Alland Bundesbus, de bus rijdt vanaf Mödling.

Seegrotte Hinterbrühl, Gritschgasse 2. Tel. +43 2236 263 64.
Bus: Baden-Alland Bundesbus, de bus rijdt vanaf Mödling.

Uitzicht vanaf het reuzenrad in Wiener Prater

Prater is een pretpark met een 67 meter hoog reuzenrad, dat vaak gezien wordt als een symbool van Wenen. Het park is voor iedereen toegankelijk. Voor iedere attractie betaal je apart de entree. In het park zijn verschillende attracties, ook voor de echte thrillseekers!

Wiener Prater, Prater 9. Geopend in november t/m februari van 10.00 - 20.00 uur. In maart, april en oktober van 10.00 - 22.00 uur en in mei t/m september van 9.00 - 0.00 uur. Metro: U1 – Praterstern. Tram: O, 5, 21 – Praterstern.

Tot rust komen in het Stadtpark

Midden in Wenen ligt het mooie Stadtpark met kleine beekjes en vijvers. Er staan standbeelden van bekendheden als Strauss, Stolz en Schubert en veel anderen. Het park strekt zich uit van Johannesgasse tot Weiskirchnerstrasse. In de zomer kun je hier heerlijk tot rust komen in het gras of op een van de talloze bankjes. Deze bezienswaardigheid is zeker de moeite waard!

Stadtpark, Parkring. Metro: U4 – Stadtpark.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews