De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Een Wiener Melange is een koffie met honing, slagroom en en vanille ijs!

Voorpret

Lees hier de beste tips voor een weekend shoppen in Wenen!

Praktische reisinformatie Wenen

Praktische reisinformatie Wenen

Op vakantie naar Wenen? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Wenen o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Wenen: naar Wenen per trein

Naar Wenen reizen met de trein vanuit Nederland is een heel avontuur maar zeker in combinatie met een bezoek aan Munchen of Praag prima mogelijk. Lees: met de trein naar Wenen.

Geldzaken in Wenen, fooien en valuta

In Oostenrijk wordt betaald met euro. Er zijn in Wenen voldoende pinautomaten, je kunt vrijwel overal met je creditcard terecht en geld opnemen kan ook bij de banken.

Fooi geven is in Wenen meer een gewoonte dan bij ons. De fooien zijn ook wat hoger. In een restaurant of aan de taxichauffeur geef je zo'n 10 procent fooi. Bij een hoge rekening in een restaurant kan je ongeveer 5 tot 10 procent fooi geven.

Staatsopera Wenen

Voor veel mensen is een bezoek aan de Staatsopera Wenen echt een hoogtepunt van hun reis. De Staatsopera van Wenen is wereldberoemd, als je een optreden wilt meemaken kan je ook het beste vooraf in Nederland tickets reserveren. Meer info: De staatsopera van Wenen.

Informatie goedkoop bellen Wenen

Bellen vanuit je hotel in Wenen is bepaald niet goedkoop. Het is daarom verstandig om te bellen vanuit een telefooncel. Deze zijn in Wenen voldoende aanwezig.

Belangrijke telefoonnummers: algemeen alarmnummer 112, brandweer 122, politie 133, reddingsdienst 144 en de wegenwacht 120.

Het landennummer als je van Nederland naar Oostenrijk belt is 004. Als je van Oostenrijk naar Nederland belt toets je eerst 0031 en daarna het telefoonnummer. De eerste nul laat je dan weg.

Reisinfo Wenen

Beste reistijd: Een bezoek aan Wenen is het gehele jaar door aantrekkelijk.

Tijdverschil met Nederland: Er is geen tijdverschil

Taal: Er wordt onder andere Duits, Sloveens, Kroatisch en Hongaars gesproken

Voltage: 220 volt

NS Wenen reserveren: reisinfo op Wenen treintips  

Reisinformatie Wenen: visum en reisdocumenten

Als je op vakantie gaat naar Wenen heb je alleen een geldige identiteitskaart of een paspoort nodig. In beide gevallen geldt dat dit nog geldig moet zijn bij thuiskomst. Kinderen hebben een eigen identiteitsbewijs nodig. Wil je langer dan drie maanden in Wenen blijven? Dan heb je een verblijfsvergunning nodig. Vraag voor meer informatie de Oostenrijkse ambassade in Nederland naar de voorwaarden.

Handig om te weten is dat het als EU burger niet moeilijk zal zijn een dergelijke verblijfsvergunning te krijgen! Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je ook terecht bij de ambassade van Oostenrijk.

Gezondheidszorg in Wenen

De gezondheidszorg in Oostenrijk is van een hoog niveau en de artsen zijn hoog opgeleid. Er zijn in Wenen voldoende arsten en apotheken te vinden. Het kraanwater in Wenen is van goede kwaliteit en gewoon drinkbaar. 

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews