De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

het Sauerland ook heel erg populair is voor langlauf vakanties?

Voorpret

Toch wat langer weg, maar geen groot geld te besteden? Lees dan alle tips voor een goedkope wintersport vakantie in Oostenrijk!

Wintersport Willingen

Op zoek naar een wintersport bestemming dichtbij huis? Ga eens naar het Duitse Sauerland, waar je het skigebied Wintersport Arena Sauerland vindt. In dit skigebied liggen verschillende skidorpen, die overigens ook alle mogelijkheden bieden voor het genieten van wellness faciliteiten. Lees hier meer over een weekend Willingen. Wintersport short break place to be!

Weekend Willingen? Wintersport dichtbij huis!

Op nog geen 350 km vanaf Utrecht ligt één van de populairste gebieden voor een wintersport in Duitsland. Ideaal voor een korte skivakantie of een heerlijk weekend wintersporten is het Sauerland. Hier zijn enkele bekende skidorpen te vinden rondom het skigebied Wintersport Arena Sauerland. Zeer bekend is Winterberg, maar ook Willingen is inmiddels erg populair.

Voor een weekendje weg naar Willingen bestaat bij veel mensen de vraag: is er sneeuw? Er valt zeer regelmatig verse sneeuw in het Sauerland en daarnaast beschikt men in de bekende wintersportdorpen over moderne sneeuwkanonnen. Dus als de temperatuur het toelaat kan men rekenen op uitstekende pistes! Het is natuurlijk wel aan te raden om het actuele sneeuwbericht goed te volgen. Ook is het aan te raden om onderstaande aanbiedingen voor Wintersport in Willingen te checken!

Actuele wintersport aanbiedingen voor Willingen

Wintersport in Willingen: skiƫn in de Sauerland Arena

In het Sauerland bevinden zich een aantal skigebieden, die onderdeel zijn van de Sauerland Arena. Het grootste gebied is dat van Winterberg (met zo'n 40 km pistes), maar de minder bekende gebieden zijn wel wat minder druk! Ideaal voor beginners en erg kindvriendelijk. Wintersport in Willingen betekent zo'n 18 kilometer aan pistes, maar als dit niet genoeg is kun je met de Sauerland Arena skipas ook terecht op de andere pistes in het Sauerland.

In Willingen zelf is het bereik van het gebied ruim 800 meter en het gebied begint op zo'n 580 meter. Het is vooral geschikt voor beginnende skiers en snowboarders (er is zelfs een funpark) en daarnaast uitstekend voor langlaufen (35 km loipen). Ook vind je in Willingen een rodelbaan. De meeste pistes zijn van de makkelijke categorie:
  • Blauwe piste: 9 km
  • Rode piste: 8 km
  • Zwarte piste: 1 km

Aanbiedingen weekendje wintersport Willingen

Lekker een mini ski break boeken naar het Sauerland? Naar Willingen vind je al 3-daagse arrangementen v.a 69,- per persoon! Maar ook een langer of korter verblijf is uiteraard boekbaar. Niet genoeg keuze? Kijk ook zeker eens bij de specifieke wintersport aanbiedingen van:
  • Sunweb Winter: heerlijk hotel aan de piste van Willingen al v.a 139,- op basis van half pension.

Reizen naar Willingen per auto, bus of trein?

De afstand vanaf Utrecht naar Willingen is ongeveer 310 kilometer, dus in een paar uurtjes kun je al op de latten staan.

Met de trein naar Willingen is wel mogelijk, maar er gaan geen directe verbindingen vanuit Nederland. De reistijd is door de verschillende overstappen zodoende relatief lang. Willingen heeft wel een station, die het beste te bereiken is door vanuit Nederland de trein naar Dortmund te boeken en ter plaatse een kaartje voor de regionale trein naar Willingen.

Met de eigen auto naar Willingen De Jong Intra is een goede reisorganisatie om eens een kijkje te nemen als je op zoek bent naar een goedkope auto wintersport vakantie naar Willingen. Hier vind je alle wintersport hotels in Willingen op een rij!

Meer informatie en wintersport tips!

Op zoek naar kindvriendelijke gebieden voor een wintersport vakantie, maar wel heel sneeuwzeker? In een aantal gebieden in Oostenrijk kun je uitstekend skien met de hele familie en zijn de gebieden niet zo massaal als veel andere populaire gebieden. Aan te raden is Fugen. Ook de wintersport gebieden in Tsjechie zijn ideaal voor het gezin of de beginnende skier.

Op vakantie met de kids in de schoolvakanties? Check dan zeker onze wintersport specials over de kerstvakantie & de voorjaarsvakantie.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews