De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wintersport in het Zwarte Woud

Met de familie op wintersport? Dan is het Duitse Zwarte Woud een absolute aanrader. Lees in deze special alles over de verschillende dorpen, skigebieden en wintersport in het Zwarte Woud. Op zoek naar aanbiedingen voor de wintersport? Check de actuele wintersport deals!

Wintersport Zwarte Woud | Skigebieden & meer

In het uiterste zuidwesten van Duitsland, tegen de grens met Frankrijk en Zwitserland ligt het Zwarte Woud. Deze bijzondere wintersport regio is het hoogste middelgebergte van Duitsland en heeft een aantal mooie skigebieden. Daarnaast staat het Zwarte Woud bekend om de uitstekende wandel- en langlaufmogelijkheden. Het hoogste punt is een kleine 1500 meter, maar door de ligging is het toch aardig sneeuwzeker. Check altijd even de actuele sneeuwhoogte in het voor- en naseizoen!

Bekende skigebieden in het Zwarte Woud zijn Todtnau, de Feldberg en Titisee. De sfeer is heel anders dan in de grote skigebieden in de Alpen, 'gemutlichkeit'  vind je in het Zwarte Woud nog zeker. Veel mensen kiezen voor een verblijf in een van de vele gezellige skidorpjes en gaan skien aan de Feldberg of aan de Todnauberg. De Feldberg biedt de wintersporter een ruime 70 kilometer aan pistes en de hoogste top van het Zwarte Woud. Bekijk ook alle andere wintersport gebieden in Duitsland.

Super wandel- en langlaufmogelijkheden in het Zwarte Woud
In vrijwel alle wintersport dorpen in het Zwarte Woud vind je speciaal geprepareerde wandelwegen en langlaufloipen.  Bij de lokale Tourismusverband zijn de mooiste wandeltochten te vinden. Vraag hiernaar in het dorp! Vanuit Kirchzarten zijn alleen al 6 verschillende korte wandeltochten. Ook zijn er mogelijkheden voor meerdaagse tochten.

Actuele wintersport aanbiedingen voor Duitsland

Reizen naar het Zwarte Woud | Wintersport dichtbij!

De afstand van Utrecht naar het hart van het Zwarte Woud is een ruime 600 kilometer (dus zo'n 6 uurtjes rijden). Je kunt in de winter ook super voordelig vliegen naar het Zwarte Woud: de nabije luchthaven is Friedrichshafen. Friedrichshafen ligt op zo'n 130 km van Feldberg, dus op zo'n 1,5 uur van het Zwarte Woud. Een overzicht van de luchtvaartmaatschappijen die naar deze luchthaven vliegen tref je op VliegenNaar.

TIP: boek de citynightline naar Basel! Deze Zwitserse stad ligt op nog geen 75 km van de Feldberg en is een van de directe stations van de hispeed nachttrein. Lees alles over de CityNightLine naar Basel al v.a 29,-!

Aanbiedingen voor wintersport in het Zwarte Woud

Waar vind je aanbiedingen naar het Zwarte Woud? Duitsland zit niet in het programma van alle wintersport specialisten. Wel een zeer ruim aanbod is te vinden bij TUI.nl. Hier vind je de leukste accommodaties in de knusse skidorpjes in de buurt van de Feldberg. Bijvoorbeeld in Todtmoos, Todtnau, Breitnau & Titisee. Ook voor hele scherpe prijzen! Todtnau is een echte aanrader. Dit plaatsje bestaat voor meer dan de helft uit bos en staat bekend als luchtkuuroord. Ideaal om te ontspannen!

Een ruim aanbod naar verschillende wintersport bestemmingen in Duitsland zijn te vinden bij De Jong Intra Vakanties (ook in de buurt van de bekende Feldberg!).

Meer dan alleen wintersport? Uitstapjes!

Schaatsen of varen op de Titisee
Bezoek zeker eens het grootste natuurlijke meer van het Zwarte Woud: de Titisee. Dit meer met een oppervlakte van 1,3 vierkante kilometer leent zich uitstekend voor een uitstapje. 's Winters wordt de dikte van het ijs regelmatig gemeten, zodat het veilig is voor schaatsers! Ook staat het meer bekend om de schoonheid van het water.

Met de kids naar het Europapark 
Een van de grootste pretparken van heel Europa is te vinden in het Zwarte Woud. Het Europapark heeft meer dan 100 attracties en is fantastisch voor jong en oud (kijk voor de aangepaste openingstijden in de winter bij Europapark.

Bezoek een van de thermen of zwembaden in het Zwarte Woud
In deze regio zijn relatief veel thermen en overdekte zwembaden te vinden. De regio staat bekend om de kuuroorden en thermen.

Wintersport aanbiedingen en tips voor andere gebieden

Lees meer wintersport specials in onze online reisgids. Kijk bij de populairste bestemmingen in:

Top 2 reisorganisaties

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews