De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De van het Witte Huis werd gekozen door George Washington. Het gebouw werd in 1798 voor het eerst wit geschilderd.

Voorpret

Je verblijf in Washington begint bij de aanschaf van een goede reisgids over Washington.

Washington

Washington, de hoofdstad van Amerika, is een levendige cultuurstad met veel bezienswaardigheden. Zo vind je veel interessante musea, monumenten en overheidsgebouwen in het machtscentrum van de wereld. Hier tref je tips en info voor je reis naar Washington, de bezienswaardigheden of voor een combinatie vakantie Washington New York!

Vakantie Washington? Aanbiedingen & tips!

Bijna iedereen die vanuit Nederland op vakantie naar Washington wil combineert New York + Washington. De afstand tussen deze twee steden is ook slechts 360 km. Dus je kunt ze prima combineren!


Van Washington naar New York per camper
Combineer deze twee must see steden tijdens je camperreis door New York.


Washington - New York
per huurauto rijden is in de VS redelijk ontspannen en huurauto's zijn niet duur. Reken voor de rit wel met een reisduur van 4 a 4,5 uur (buiten de spits). Tip: vergelijk vooraf alle tarieven voor huurauto's of combineer je vliegtickets Washington met een goedkope huurauto via de bekende online travel agent Expedia.


New York Washington per trein
  Met de beroemde Amtrak trein maak je de reis binnen 4 uur voor circa 46,-. Info of reserveren: Amtrak railpasses


Combinatie vliegtickets Washington New York
je kunt ook vliegtickets kopen waarmee je deze twee bestemmingen in de USA kunt combineren op 1 ticket.  Meer info: World Ticket Center

Actuele ticket aanbiedingen voor Washington

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Reis Washington & Amerika budgettips

Kijk om je reis naar Washington te regelen eerst even bij onze 6 supertips om voordelige tickets naar Washington te vinden. Voor iedereen die de reis naar Washington wil maken met een klein budget staan hier 10 handige Amerika budgettips van het nut van een doggy bag tot goedkoop reizen per camper of trein!

Het Witte Huis in Washington bezoeken

De ambtswoning en de voornaamste werkplek van de president van de VS zijn gratis toegankelijk voor groepen van minimaal 10 personen. Je moet wel vooraf een afspraak maken om het Witte Huis te bezichtigen.

Bezienswaardigheden Washington

Het Capitool
In dit neoclassicistische gebouw op Capitol Hill zetelt het Amerikaanse Congres. Het opvallende gebouw met de enorme koepel is vrij toegankelijk voor publiek.

Het Pentagon

Het vijfhoekige Pentagon, het hoofdkwartier van het ministerie van defensie, is het grootste gebouw ter wereld met een gangenstelsel van maar liefst 28 km!

Het Watergate Complex

Het enorme Watergate Complex vormde in 1972 de achtergrond van het grote politieke Watergateschandaal, dat leidde tot het aftreden van president Nixon.

FBI Building

In dit hoofdkwartier van de FBI is het mogelijk om een rondleiding te krijgen van een echte FBI-agent.

Supreme Court Building

Dit neoklassieke gebouw huisvest justitie. Van okt tot mei kun je er van maandag tot woensdag zittingen bijwonen; lees in de Washington Post welke openbare zittingen er plaatsvinden.

De Nationale Archives

Hier zijn belangrijke overheids -en historische documenten zoals de Onafhankelijkheidsverklaring zijn opgeslagen.

Treasury Building 

Bewonder een van de historische kamers in de indrukwekkende huisvesting van het Ministerie van Financiën.

Musea in Washington

In Washington vind je talloze interessante musea. Het merendeel wordt beheerd door het Smithsonian Insituut en zijn gratis te bezoeken. Zo ook de National Zoo, die ook onder het instituut valt. De bekendste musea zijn:

• Het National Air and Space Museum, het meest bezochte museum ter wereld met 's werelds grootste collectie vliegtuigen en ruimtevoertuigen.
• Het National Museum of Natural History met o.a. levensgrote dinosaurusskeletten
• Het National Museum of American History, een enorm museum over de rijke geschiedenis van de VS.


Het United States Holocaust Memorial Museum over de massale vervolging van de Joden tijdens WO II laat een diepe indruk achter. Daarnaast zijn het interactieve Newseum over nieuws en journalistiek met 15 bioscoopzalen of de wereldberoemde National Gallery of Art aanraders.


Ook leuk is de National Portrait Gallery met schilderijen, foto's en beelden van duizenden beroemde Amerikanen. Of het grootste museum ter wereld dat gewijd is aan spionage; het International Spy Museum.

Monumenten in Washington

In Washington wemelt het van de monumenten. Het bekendste is het Washington Memorial ter ere van de eerste president van de VS George Washington. Vanaf de 107 m hoge toren heb je een schitterend uitzicht. Ook de Dorische tempel ter ere van Abraham Lincoln, waar zich een groot marmeren standbeeld van de president bevindt is de moeite waard.


Andere presidenten met een memoriam zijn Thomas Jefferson; een neoklassiek koepelvormig gebouw met binnenin een standbeeld van de president of Franklin D. Roosevelt; een park met vier openluchtzalen met standbeelden en watervallen.


Daarnaast is het Vietnam Veterans Memorial ter nagedachtenis aan de omgekomen soldaten tijdens de Vietnamoorlog populair. Er zijn echter nog meer monumenten te vinden die opgedragen zijn aan omgekomen soldaten, bijvoorbeeld tijdens WO II (National World War II Memorial) en tijdens de Koreaanse oorlog (Korean War Memorial)

Meer aanraders in Washington

Wandelen in het park
Bijvoorbeeld in het enorme natuurpark Rock Creek Park waar veel wilde dieren leven. Of op Roosevelt Island, een eiland dat grotendeels uit moerasland bestaat. Een van de grootste recreatiegebieden is het bosrijke Anacostia Park. Maar de echte natuurliefhebber moet in 22 km verderop zijn, waar het nationale park Great Falls ligt.


Genieten van een fantastisch uitzicht

Vanaf het observatieplatform in the Old Post Office, de eerste wolkenkrabber van Washington, heb je een prachtig uitzicht. De skyline wordt mede bepaald door de National Cathedral, de op vijf na grootste kathedraal ter wereld van 158 meter lang met een centrale toren van bijna 100 meter hoog.


Een indrukwekkende begraafplaats bezoeken

Op Arlington National Cemetery, de grootste begraafplaats van de VS, liggen veel beroemdheden begraven, zoals de familie Kennedy. Maar ook veel oorlogsveteranen vonden hier hun laatste rustplaats. Indrukwekkend zijn de wisseling van de wacht en de ceremonies bij het graf van de onbekende soldaat.


Cultuur snuiven

Het Kennedy Center, het grootste culturele centrum van de VS, bestaat uit drie grote theaters. Een ander bekend theater is het Fort Theatre, waar president Lincoln vermoord werd.

Actuele ticket aanbiedingen voor Washington

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix.nl € 25,00
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
WTC.nl € 39,00 De toeslag voor reserveringskosten in onafhankelijk van het aantal geboekte vluchten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 08 maart 2017