De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vrijwilliger in Rusland

Vrijwilliger in Rusland

Wil je voor vrijwilligerswerk naar Rusland toe? In Rusland is van alles te doen! Je kunt in dit land o.a. aan de slag bij organisaties die kinderen helpen en werken bij milieuorganisaties. Bovendien is werken als vrijwilliger een goede manier om Rusland te leren.

Vrijwilligerswerk Rusland

Rusland heeft een oppervlakte van meer dan 17 miljoen vierkante kilometer en is daarmee het grootste land ter wereld. 16 procent van de Russische bevolking leeft op of onder de armoedegrens. Daarom zijn vrijwilligers in Rusland hard nodig. Aan de slag als vrijwilliger? Bepaal zelf de duur van je reis. Je kunt zowel voor een korte periode van vier weken als een langere tijd een vrijwillige bijdrage leveren.

Vrijwilligerswerk in Rusland

Kitezh Children's helpt kinderen die al op jonge leeftijd wees zijn geworden en kinderen die te maken hebben met een crisis. De organisatie heeft een eigen terrein in Kaluga, een klein dorpje waar de kinderen samen met hun pleegouders wonen. Het doel is om een goede omgeving te creeren voor de wezen en kinderen in een crisis, zodat ze het verleden achter zich kunnen laten en een goede toekomst tegemoet gaan.

Vrijwilligers leven samen met een gezin en nemen deel aan het dagelijks leven van de gemeenschap. Je kunt hierbij denken aan het geven van Engelse les of samen dingen ondernemen met de kinderen.

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij de Kitezh Children's organisatie? Kijk dan op de website van Kitezh Children's.

The Great Baikal Trail Organisation

The Great Baikal Trail Organisationis een non-profitorganisatie die werkt aan het ontwikkelen, onderhouden, promoten en beschermen van het Baikal meer en de omliggende gebieden. Hun doel is om milieuvriendelijke paden te maken waardoor toeristen deze prachtige omgeving kunnen ervaren.

De organisatie is afhankelijk van vrijwilligers en ze zijn dan ook altijd blij met nieuwe vrijwilligers. Je kunt als vrijwilliger o.a. helpen bij de zomerkampen waar je kleine bruggen gaat bouwen en helpt bij de bouw van de benodigde wegen en paden. Ook kun je deelnemen aan educatieve programma's. Je kunt op beurzen en scholen informatie geven over het Baikel meer en de omgeving.

Meer informatie over vrijwilligerswerk? Vrijwilligerswerk bij The Great Baikal Trail Organisation.

Taganka Children's Fund

Taganka Children's Fundbestaat inmiddels 14 jaar en biedt hulp aan 600 eenoudergezinnen en kinderen waarvan beide ouders er niet meer zijn en die nu bij een ander familielid wonen. Het zijn kinderen uit Moskou die hulp nodig hebben.

De organisatie wil voorkomen dat kinderen op straat gaan leven of dat ze uit huis worden geplaatst. Deze gezinnen kun je als vrijwilliger helpen door de kinderen te helpen met hun schoolwerk en door leuk uitjes te organiseren voor de kinderen.

Meer weten over vrijwilligerswerk bij deze organisatie? Kijk dan op de website van Taganka Children's Fund.

Reisinformatie Rusland

Voor een reis naar Rusland is een toeristenvisum nodig, maar ook een paspoort dat na terugkomst nog zes maanden geldig is. Het visum kun je aanvragen via de Consulaire afdeling van de Russische ambassade in Nederland. Ook voor meer informatie over het aanvragen van een toeristenvisum kunt je hier terecht.

Ben je enthousiast geworden over vrijwilligerswerk in Rusland?
Lees dan onze praktische Rusland info & tips en meer voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Rusland.

Budget deals

Top Tips Per Type