De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Mooiste steden in Oceanie

Mooiste steden in Oceanie

De groenste steden van Australie en Nieuw-Zeeland vind je op deze pagina. Deze steden horen tot de groenste en schoonste steden ter wereld en zijn terug te vinden in de top 25. De steden hebben veel meer te bieden dan alleen het groen en duurzame oplossingen. Daarvoor moet je per stad even doorklikken.

De overige steden van het continent zijn niet minder interessant en trekken ook veel bezoekers! Kijk daarvoor ook zeker verder op deze pagina!

Steden Australie & Nieuw-Zeeland

Op het Oceanische continent, dat gevormd wordt door Australie, Nieuw-Zeeland en een aantal eilandengroepen in de Stille Oceaan, bevinden zich naast bijzondere natuur ook bijzondere steden. "Groene" steden zijn in opkomst, op deze pagina vind je de groenste steden van het continent die behoren tot de 25 groenste ter wereld. Klik door op de verschillende steden voor meer info!

De mooiste stad in Australie? No 7. Sydney!

In de top 10 van de wereld bevindt zich ook het Australische Sydney. Met projecten om de oude energie vretende gloeilamp te verbannen en te vervangen voor spaarlampen in huishoudens en in openbare ruimten doet deze stad haar best voor reductie van het versterkte broeikaseffect. Ook staat Sydney bekend om een ‘one-hour blackout’, waarbij werd gevraagd om een uur lang alle lichten uit te schakelen. Met het nieuwe groene plein is Sydney een van de groenste steden ter wereld!

De mooiste stad van Nieuw Zeeland? No 16. Auckland!

Deze stad op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is de grootste van het land. Toch is het een van de schoonste steden ter wereld. Goede openbaar vervoer lijnen, van een light rail tot de ferry, zorgen ervoor dat de uitstoot van uitlaatgassen wordt teruggedrongen. Auckland scoort ook erg hoog op het vlak van quality of life.

Overige steden in Australie

Niet terug te vinden in de top 25, maar zeker ook bezienswaardig zijn de steden op het Oceanische continent. Je vind er afgelegen steden midden in de woestijn, moderne steden aan de oost-, west-, noord- en zuidkust. Maar ook steden op Noorder- en Zuidereiland in Nieuw-Zeeland.

Neem zeker eens een kijkje bij bijvoorbeeld Wellington, Alice Springs, Melbourne, Brisbane, Darwin, Adelaide, Perth en Christchurch!

De mooiste steden ter wereld: meer info!

Wil jij meer informatie over de mooiste steden ter wereld op andere continenten en dichterbij huis?

Kijk dan ook eens bij de andere pagina's met de mooiste steden ter wereld!

- Mooiste steden van Scandinavie, Zwitserland, Europa
- Mooiste steden van Amerika, Canada en de tropen

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares