De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De meest oostelijke stad van Nieuw-Zeeland, Gisborne, ligt vlakbij de datumgrens. Hierdoor heeft de stad de eer dat de dag hier altijd als eerste begint.

Voorpret

Rijd hier alvast een stukje mee in het treintje over de Driving Creek Railway in Coromandel.

Noordereiland Nieuw Zeeland

Noordereiland Nieuw Zeeland

Het Noordereiland in Nieuw-Zeeland biedt een grote verscheidenheid aan natuurschoon. Er is dan ook vanalles te zien en te doen. Van abseilen in de Waitomo Caves, zwemmen met dolfijnen in de Bay of Islands tot kennis maken met de Maori-cultuur.

Je kunt er weken verblijven zonder je een moment te vervelen. Wij hebben de hoogtepunten van het Noordereiland voor je op een rij gezet.

Noordereiland Nieuw Zeeland must see: Bay of Islands

Gouden zandstranden, prachtige baaien, groene eilandjes en een heerlijk subtropisch klimaat. Deze eilandengroep is niet voor niets een van de meest geliefde bestemmingen in Nieuw-Zeeland. Er valt dan ook vanalles te beleven.

Zo kun je er schitterende cruises maken langs de eilandjes, zwemmen met dolfijnen, zeevissen, kajakken of duiken. De belangrijkste plaatsen die als uitvalsbasis dienen voor deze activiteiten zijn Pahia, Russel en Waitangi.

De Bay of Islands is ook van groot historisch belang voor de Maori's; hier werd namelijk op 6 februari 1840 het Verdrag van Waitangi getekend.

Coromandel Peninsula

Dit heuvelachtige schiereiland bestaat uit bossen en een prachtige kustlijn. De grootste attractie van deze streek is Hot Water Beach; op dit strand borrelen warmwaterbronnen in het zand omhoog. Neem je schep mee en graaf bij laag water je eigen privébad!

De populaire badplaats Whitianga is in de zomer een hotspot voor surfers! Huur in Whitianga een fiets en rijd naar Cathedral Cove; een spectaculaire,kathedraal-vormige grot bij Hahei. Een pittige tocht, maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht.

Als je van wandelen houdt, is een wandeling in de Kauaeranga Valley van het Coromandel Forest Park zeker een aanrader! Hier zijn zowel korte als lange wandelroutes, die je langs verschillende dammen, en schraagbruggen voeren. Langs de rivier kun je heerlijk picknicken

Of ga met het treintje over de Driving Creek Railway in Coromandel, waar je wordt vervoerd over houten bruggen door het bos langs kletterende watervallen. Erg leuk als je met kinderen door Nieuw-Zeeland reist.

Waitomo Caves

De Waitomo Caves vormen een enorm grottenstelsel met ondergrondse kalksteenformaties. De bekendste grot is de magische Glowworm Cave, waarin miljoenen gloeiwormen het plafond bedekken.

Je kunt hier uiteraard rustig doorheen varen met een bootje, maar er zijn nog veel spectaculairdere manieren om de grotten te verkennen. Wat dacht je van abseilen en klimmen in de grotten of black-water raften? Hierbij drijf je op een opbelazen binnenband over een ondergrondse rivier door de duisternis.

Vulkanisch White Island

Dit vulkanische eiland, de meest actieve vulkaan van het land, is bereikbaar per boot of helikopter. Een bezoekje aan het eiland is een bijzondere ervaring; het landschap doet denken aan dat van de maan.

Houd er wel rekening mee dat je het eiland niet op komt zonder speciale begeleiding en dat je verplicht bent om een valhelm en een gasmasker te dragen.

De steden op het Noordereiland

De belangrijkste steden op het Noordereiland zijn de gezellige hoofdstad Wellington, de moderne havenstad Auckland en het culturele, borrelende Rotorua. Vooral een bezoek aan deze laatste stad is een must tijdens je vakantie in Nieuw-Zeeland.

Daarnaast is Taupo is een populaire verblijfplaats als uitvalsbasis voor de prachtige omgeving, waarin veel te zien en te doen valt. Zoals bijvoorbeeld een wandeltocht in het prachtige nationale park Tongariro. Ook de relaxte ‘Art Deco City' Napier is de moeite van een bezoekje waard.

Meer must-do's op het Noordereiland

Ga ook de grootste Kauri-boom van het land in Waipoua Forest Park bekijken. Tane Mahuta, ‘de god van het bos', is 51 m hoog en heeft een omvang van 14 m!

Rijd over het harde zandstrand van Ninety Mile Beach in Northland; het langste strand van Nieuw-Zeeland.

Ga op een quad de duizenden jan-van-gents (gigantische vogels met een spanwijdte van twee meter) bekijken bij Cape Kidnappers.

Ga snorkelen of duiken bij de Poor Knights Islands; een van de beste duiklocaties ter wereld, vanwege zijn helderheid en variatie aan zeeleven.  

Of ga sleeën van de zandduinen bij Cape Reinga!

0
shares