De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Palmerston North staat een vuilnisbelt met de naam Mount Cleese. De vuilnisbelt kreeg deze naam nadat John Cleese de stad de ‘suicide capital' van Nieuw Zeeland had genoemd.

Voorpret

Bekijk vast alle mooie natuurparken van Nieuw Zeeland

Bijzondere hotels NZ

Bijzondere hotels NZ

In Nieuw-Zeeland vind je uiteraard veel hostels, maar je kunt er ook in luxe overnachten, op unieke locaties of in bijzondere hotels. Op deze pagina tref je een aantal bijzondere locaties om te overnachten in Nieuw-Zeeland. Van een gevangenis tot een hutje in het bos of het enige Hobbit motel ter wereld.

1. Bijzondere Nieuw Zeeland hotels - Hobbit huis!

In het Woodlyn Park bij Waitomo kun je niet alleen zelf een jet-boat parcours afleggen of de Kiwi Culture show bijwonen, maar het park biedt ook drie zeer unieke overnachtingen. Bijvoorbeeld in het enige Hobbit motel ter wereld; twee huisjes in Hobbit-stijl met ronde ramen en een grasdak.

Of in een gerestaureerd militair vliegtuig uit de Vietnamoorlog met één kamer in de staart en één in de cockpit. Of wat dacht je van een authentieke treinwagon, waarin zes personen kunnen overnachten?

2. Wellington Museum hotel. Nieuw Zeelandse kunst slapend leren kennen!

In Wellington tegenover het Te Papa Museum aan de haven bevindt zich het werkelijk unieke Museum hotel.  Dit hotel / museum  toont  66 verzamelingen van Nieuwzeelandse kunstenaars, een gevolg van de hartstocht voor de kunst van de hoteleigenaar. Dat bijzonder overnachten in Nieuw Zeeland niet duur hoeft te zijn blijkt hier wel. Een overnachting in het museum hotel boek je overigens al v.a 142,- per kamer / 71,- p.p.! 

3. Het leven op een Nieuw Zeelandse hotel boerderij

Door heel Nieuw-Zeeland vind je boerderijen waar je kunt overnachten om zo het boerenleven te ervaren. Van eenvoudige b&b's tot grote langoederen waar je kunt kiezen voor een luxe farmstay met schapen, herten en struisvogels. Veel van dit type boerderij hotels & b&b's kan je in Nederland boeken via Expedia

4. Koninklijk overnachten in de Huka Lodge

Deze voormalige lodge bij Lake Taupo werd in 1984 overgenomen door de Nederlander Alex van Heeren. De maaltijden die er geserveerd worden zijn zo beroemd dat de lodge zelfs kookboeken uitgeeft. De gastenlijst is zeer indrukwekkend; Maxima en Willem-Alexander verbleven er tijdens hun huwelijksreis, maar ook koningin Elisabeth en Bill Gates zijn vaste gasten. Reserveren? De prijzen zijn helaas ook Koninklijk...: Huka Lodge hotel Nieuw Zeeland

5. Slapen in een Nieuw Zeelandse gevangenis

In Nieuw-Zeeland is het mogelijk om in een voormalige gevangenis te overnachten. In Christchurch kan je overnachten in de oude Addington Prison. Oude celblokken zijn omgetoverd tot slaapkamers met comfortabele bedden. In beide hostels wordt er bij aankomst een ‘mug shot' van je gemaakt; een foto die je in tv-series ziet voordat de verdachte in een cel wordt gestopt.

6. Een geŽmigreerd klooster

Old Saint Mary's Convent is een oud kloostergebouw dat vroeger in hartje Blenheim lag. Het klooster werd in vijf stukken gezaagd en op een landgoed een paar kilometer buiten Blenheim geplaatst. Om het klooster, omgeven door wijngaarden, compleet te maken is er een kerkje naast gezet.

7. Een lodge in de tuin van een kasteel

De Larnach Lodge ligt in de tuin van het gelijknamige kasteel en tevens het enige kasteel van Nieuw-Zeeland. Vanuit de Lodge, die 10 km ten oosten van Dunedin op het Zuidereiland ligt, heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

8. Verblijf in een hutje in het bos

Tijdens de diverse meerdaagse wandeltochten die Nieuw-Zeeland rijk is, overnacht je meestal in een eenvoudige hut. Een beetje primitief, maar het is een bijzondere ervaring om midden in een schitterend nationaal park te overnachten. Vaak is het ook mogelijk om je eigen tentje mee te nemen en wild te kamperen op prachtige plekken.

9. Het oudste straatje van Nieuw-Zeeland

Aan de rand van Nelson vind je South Street een klein, rustig, doodlopend straatje. In dit oudste straatje van het land staan drie sfeervolle cottages, de zogeheten South Street Cottages, waar je kunt overnachten. In de koelkast vind je de benodigdheden voor een lekker ontbijt.

10. Genieten van privacy in je eigen cottage

In de heuvels op 2 km van het badplaatsje Whangamata in de Coromandel (Noordereiland) ligt de luxe Brenton Lodge. Vanaf de veranda van je eigen cottage kun je genieten van een prachtig uitzicht over de baai. Daarnaast krijg je een verrukkelijk ontbijt en beschikt de lodge over een zwembad.

Op zoek naar hotels in Nieuw Zeeland?

Gewoon op zoek naar een voordelig overnachtingsadres? Een goede site om het hotel aanbod in Nieuw Zeeland te vergelijken is  Expedia.

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares