De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Minneapolis

Minneapolis

Minneapolis is een bijzondere bestemming. Het klimaat zorgt voor uiteenlopende weertypen en stadsgezichten. Toch is de stad het hele jaar door goed te bezoeken.

Het is gelegen in het noorden van Amerika in de staat Minnesota. De rivier de Mississippi loopt dwars door de stad en scheidt de stad van St. Pauls. Deze agglomeratie wordt als één gezien in Amerika. Beide delen hebben veel te bieden en zijn onderling goed met elkaar verbonden en te bereiken. Kijk snel verder op deze pagina voor alles wat je gezien moet hebben in deze "twin-cities".

Minneapolis Amerika: vind goedkope tickets!

Een non-stop vlucht naar Minneapolis duurt gemiddeld zo'n 8,5 uur. Vluchten met 1 tussenstop duren gemiddeld rond de 10-13 uur, deze vluchten kunnen in prijs echter wel aanzienlijk goedkoper zijn. Zoek dus goed voor de beste deal en lees eerst de tips over goedkoop vliegen naar Amerika voordat je een ticket boekt naar Minneapolis! Overstappen doe je meestal in Londen, Reykjavik of in Amerika.

Minneapolis Amerika: het klimaat

Minneapolis heeft een landklimaat, dit betekent strenge winters en warme zomers! De temperaturen kunnen ’s winters ruim onder het vriespunt komen en zomers is dertig graden zeker geen uitzondering. Om die reden zijn er in de stad zogenaamde skyways, volledig overdekte voetgangersbruggen, die de gebouwen met elkaar verbinden. Zo kun je door de stad wandelen zonder last te hebben van het weer! Minneapolis is dus het gehele jaar goed te bezoeken.

Bezienswaardigheden Minneapolis

Minneapolis is een bezienswaardige stad. Het is bijzonder groen en je treft binnen de stadsgrenzen alleen al 20 meren en talloze parken. Je vind in Minneapolis zelfs de enige watervallen van de Mississippi. Ook voor de cultuurliefhebber is er genoeg te bezichtigen. De Stone Arch Bridge is een van de landmarks van Minneapolis. Bekijk meer tips op de bezienswaardigheden Minneapolis pagina.

Shoppen in Minneapolis

Iets dat je absoluut niet mag overslaan bij je bezoek aan Minneapolis is winkelen! Shop till you drop is hier echt van toepassing. De allergrootste shoppingmall van heel Amerika, de Mall of America, vind je namelijk in Minneapolis! Meer dan 520 winkels vind je hier en een legio aan eetgelegenheden en zelfs attracties. Dit moet je zien om te geloven. De Mall of America is niet de enige shopping mogelijkheid in Minneapolis. De Nicolett Mall is downtown gelegen en biedt unieke boutiques. Uptown is een gebied met veel jonge, hippe mode. Hou je van goedkope merkkleding? In het nabijgelegen Albertville vind je de Albertville Premium Outlets, de beste merken voor de laagste prijzen!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type