De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

The Ghan haar naam dankt aan Afghaanse kamelen?

Voorpret

Verdiep je voor vertrek in de ontstaanswijze van The Ghan!

Ghan treinreis Australie

Ghan treinreis Australie

Dwars door Australie per trein! The Ghan rijdt van Darwin tot aan Adelaide en maakt onder andere een stop bij Alice Springs in het hart van Australie. De volledige Ghan treinreis duurt zo'n 48 uur en is bijna 3000 kilometers lang.

The Ghan dankt haar naam aan de Afghaanse kameeltreinen, die dezelfde route volgden voor de aanleg van de treinrails.

The Ghan; dé treinreis van Australie

De beroemde Ghan treinreis brengt je van Adelaide naar Alice Springs en Darwin en onthult de geheimen van het mystieke Red Centre van Australie. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, stopt de Ghan woestijntrein niet in Coober Pedy!

Ghan treinreis > programma & route

De route van de The Ghan australie verloopt gedeeltelijk via traditionele treinreizen die in het verleden in Australie zijn aangeboden. Tussen de stops heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende excursies. Het exacte reisprogramma van de Ghan krijg je in de trein.

De trein op de Ghan treinreis is voorzien van een comfortabel restaurant en een aangename loungebar. Uiteraard is de trein voorzien van airco.

Ghan reisschema

In de periode tussen 1 april 2010 en 31 maart 2011 vertrekt the Ghan trein volgens onderstaand reisschema.

  • Vertrek - Adelaide naar Alice Springs: zo om 12.20 uur
  • Vertrek - Alice Springs naar Darwin: ma om 18.00 uur
  • Vertrek - Darwin naar Alice Springs: wo 10.00 uur
  • Vertrek - Alice Springs naar Adelaide: do 12.45 uur

Prijsindicatie Ghan treinreizen

Weet je al waar je op wilt stappen? Of wil je je reis naar Australie compleet maken met de Ghan treinreis? In onderstaand overzicht vind je een gedetailleerde prijsindicatie bij vertrek voor 31 maart 2011.

  • Adelaide - Alice Springs € 275,00
  • Alice Springs - Darwin € 275,00
  • Adelaide - Darwin € 550,00

Tip: Ben je student of ga je backpackend door Australie reizen? Je krijgt dan mega veel korting op je Ghan treinreis! Zo betaal je voor de trip Adelaide - Alice Springs slechts € 182,- ipv € 275!

Maak je Ghan treinreis compleet

Wil je alles aan boord geregeld hebben zodat je optimaal kunt genieten van de Ghan treinreis? Boek dan het complete "Gold Kangaroo Service" arrangement vanaf € 672,-. Je hebt dan de beschikking over een slaapcoupé, magazine aan boord, een dagelijkse krant en coupéservice. Ook word je voorzien van reiscommentaar en zijn alle maaltijden inbegrepen.

0
shares