De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Excursies Albufeira

Excursies Albufeira
Excursies in Albufeira zijn ontzettend veelzijdig! Je kunt in en rondom Albufeira ontzettend veel leuke dingen doen. Zo kun je een van de omliggende stadjes bezoeken, op jeepsafari gaan, zwemmen in waterpark Slide and Splash, maar ook zwemmen met dolfijnen of een prachtige boottocht maken! Genoeg te doen dus tijdens een excursie Albufeira!

Excursies Albufeira: bezoek mooie stadjes

Je kunt niet alleen Lissabon en Faro bezoeken vanuit Albufeira. Ook andere plaatsen in Portugal, zoals Lagos met mooie stranden en rotspartijen (een uurtje met de trein), Sagres met Cape de Vicente, Vilamoura, Portimao met in augustus het Sardientjesfestival en Sevilla (Spanje) met veel mooie architectuur en cultuur zijn zeker een bezoekje waard!

Excusies Albufeira en omgeving? Ga op Jeep Safari!

De Jeep Safari is een geliefde excursie! Je verkent met Zebra Safari's het achterland van Albufeira via landweggetjes. Je rijdt in een groep jeeps langs allerlei boomgaarden, van sinaasappelboomgaarden tot olijven- en vijgenboomgaarden. Ook de kleine dorpjes en de prachtige uitzichten zijn erg mooi om te zien!

Dagje uit? Waterpark Slide & Splash!

Waterpark Slide and Splash is voor zowel jong als oud een leuk dagje uit! Er zijn spectaculaire glijbanen, maar ook kleine kinderen kunnen zich hier prima vermaken in het speciale kindergedeelte van het park! Vanuit Albufeira gaat er 2 keer per dag een bus een bus naar het waterpark (5 euro).

Toegang: 18 euro voor 11 t/m 65 jarigen, anders 14,50 euro. Kijk voor meer info over het park, busstops en openingstijden op www.slidesplash.com.

Geniet van een boottocht en ga dolfijnen spotten!

Er worden vanuit Albufeira verschillende boottochten georganiseerd. Je vaart een dag lang langs de mooiste rotsformaties aan de kust van de Algarve en kunt ook af en toe een duik nemen in de heldere zee. Vergeet je onderwatercamera en snorkelmateriaal niet!

Dolfijnen spotten voor de kust van de Algarve?
Ook heb je speciale dolphin watch cruises, die je van tevoren online kunt boeken als je in het bezit bent van een credit card.

Ontdek de wereld van de Zoomarine

In dit park kun je naar verschillende shows kijken met zeeleeuwen, tropische vogels en roofvogels. Als fantastisch hoogtepunt kun je zwemmen met dolfijnen! Let op: er is een lange wachtlijst voor het zwemmen met dolfijnen dus schrijf je in zodra je het park binnenkomt!

Culturele uitstapjes in Albufeira

Albufeira telt enkele museums, waaronder het Archeologisch museum, Galeria de Arte en een klein keramiekmuseum. Als je liever een van de kerkjes (Igreja) wilt bezoeken? De Igreja da Misericordia, Igreja de Santa Ana en de Igreja de Sao Sebastiao mag je dan eigenlijk niet missen.

Avontuurlijk! Trotseer de grotten en tunnels in Albufeira die verborgen liggen tussen de kliffen!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews