De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Faro is bekend vanwege zijn vliegveld, maar het is tevens een bijzonder sfeervolle stad waarvan het oude stadscentrum volledig is omgeven door Romeinse muren.

Voorpret

Lees de tips voor een zon, zee en strandvakantie, de cultuur en het historische achterland van de Algarve!

Goedkope vliegtickets naar Faro: info, tips & aanbiedingen!

Goedkope vliegtickets naar Faro: info, tips & aanbiedingen!

Een goedkoop vliegticket naar Faro boeken? Hier tref je het overzicht met het vliegtickets aanbod, info m.b.t. vliegen naar de Algarve vanaf Schiphol of Brussel en nog veel meer tips om goedkoop naar Faro te vliegen!

Vliegticket Faro aanbod & vliegen Faro tips

Er vliegen twee Nederlandse luchtvaartmaatschappijen direct naar Faro.
Voor een vlucht Amsterdam - Faro kan je bij TUIfly en Transavia terecht. Transavia heeft overigens ook vluchten naar Faro vanaf Rotterdam en Eindhoven.

Tip: als je op zoek bent naar een scherp geprijsd ticket naar Faro dan is  het is nuttig om de de tarieven voor vliegtickets Faro van bovenstaande airlines te vergelijken, via een bekende vliegticket specialist als Tix.nl. Deze nemen namelijk ook hier minder bekende airlines zonder Nederlandse sites zoals de Portugese Nationale carrier TAP mee in hun vliegtickets Faro vergelijk!

In veel gevallen is overigens veel goedkoper om een pakketreis naar de Algarve inclusief vliegticket Faro ineens te boeken bij een grote bekende touroperator als TUI.nl. Hier kan je namelijk vaak al een complete reis naar de Algarve inclusief vliegtickets naar Faro vinden onder de 300 euro.

Goedkoop naar Faro? Unieke gratis service!

Wil je graag een keer naar Faro maar zeker niet teveel betalen? Op vliegen naar Faro kan je gebruik maken van een handige e-mail service o.b.v. je maximum budget voor je vlucht naar Portugal.

Goedkope vliegtickets Faro > welke dagen vliegen?

Een vliegticket met vertrek op dinsdag, woensdag, donderdag of zondag is meestal voordeliger dan vliegtickets naar of van Faro met vertrek op maandag, vrijdag of zaterdag.

Goedkope vluchten Faro > vroeg boeken

Last minute vluchten zijn niet altijd goedkoop! Wil je in de schoolvakanties of rond feestdagen vliegen? Goedkope vliegtickets moet je dan minimaal 3 maanden vooruit boeken!

Ook bij lowcost airlines zijn de goedkoopste vliegtickets meestal al weken voor de vlucht uitverkocht. Vlieg je in het laagseizoen, bijvoorbeeld maart, juni of november? Dan kan het de moeite zijn om wat langer af te wachten op een gunstige aanbieding. Zorg in ieder geval dat er ook een zaterdagnacht in je reis zit, dat scheelt aanmerkelijk in de kosten.

Kies voor vliegen op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag

De meeste Nederlandse luchtvaartmaatschappijen introduceren nieuwe vliegticket Faro aanbiedingen op doordeweekse dagen. Omdat de meeste aanbiedingen een beperkte beschikbaarheid kennen zijn dit ook de beste dagen om op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets naar Faro!

Goedkope tickets Faro > vliegen vanaf..

Woon je vlakbij de grens? Vergelijk dan zeker ook de vliegticket tarieven naar Faro vanaf luchthavens als Düsseldorf of Eindhoven!

Hoe lang is het vliegen naar Faro?

Vliegen van Amsterdam naar Faro duurt meestal 2,5 a 3 uur. Mits je een directe vlucht hebt geboekt natuurlijk! O.a. TAP vliegt vaak via Porto of Lissabon en dan kan je vlucht zo maar 2x zo lang duren!

Vliegen Faro > luchthaven & transfer info

De luchthaven van de Algarve is het vliegveld bij Faro op 7 kilometer afstand van de stad Faro. Je kunt soms goedkope tickets boeken om via Lissabon naar Faro te vliegen. De vluchtduur is dan wel aanmerkelijk langer.

Vanaf de luchthaven van Faro rijden tussen 08.00 en 19.00 uur 2x per uur bussen naar het stadscentrum vanwaar je snelbussen naar de grote badplaatsen aan de kust van de Algarve kunt nemen. Van juni tot oktober is er daarnaast een shuttlebus naar Faro centrum.

Taxi's zijn er ruim voldoende op de luchthaven van Faro Reken voor de transfer met circa 1 euro a 1,50 per kilometer. Naar Albufeira is dat circa € 35 a 45,- en naar Praia de Rocha circa € 70 a 85. Moet je verder reizen? Dan is het alleen al voor de transferkosten de moeite om een auto te huren.

Autohuur Faro
In de aankomsthal op de luchthaven tref je de grote aanbieders voor een huurauto. Let op: vooraf in Nederland reserveren is in 95% van de gevallen stukken goedkoper! Tip: bij Alamo en Autohuren.nl kan je voor autoverhuur in Faro thuis al alle opties vergelijken. De tarieven starten in het laagseizoen rond de 15,- per dag. 

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews