De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De officiele naam van Portugal is Republica Portugesa.

Voorpret

Alles over het Unesco Werelderfgoed en de belangrijkste bezienswaardigheden in Portugal. 

Informatie Portugal

Informatie Portugal

Op vakantie naar Portugal? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Portugal o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, vaccinaties, fooien en nog veel meer handige Portugal info & tips!

Info Portugal - prachtige steden & stranden!

Lees alles over de hoofdstad van Portugal, Lissabon of Portugal's tweede stad, prachtig Porto!

Heb je een zonvakantie in Portugal in gedachten? Lees dan de tips voor vakantie aan de mooie Algarve.

Informatie over Portugal, beste reistijd.

Portugal is eigenlijk jaar rond mooi. De Algarve heeft een Middellandse Zeeklimaat met heerlijke milde winters en warme, lange zomers. In Noord Portugal kan het van november t/m medio april fris zijn. Voor- en najaar zijn de beste reistijd voor een stedentrip naar Lissabon of Porto!

Info over Portugal, gezondheidszorg & vaccinaties

In Portugal zijn de ziekenhuizen over het algemeen van goede kwaliteit en wordt ongeveer 80% van de gezondheidszorg aangeboden door de staat.

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor een reis naar Portugal,  maar sommige artsen adviseren in bepaalde gevallen wel een inenting tegen cholera en tyfus. Check altijd even bij je huisarts voor de zekerheid!

Telefoneren in Portugal

Om vanuit Nederland naar Portugal te bellen moet je eerst het internationale toegangsnummer 00 draaien, dan het landnummer 351 en vervolgens het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.

Om vanuit Portugal naar Nederland te bellen moet je voor het normale nummer 0031 intoetsen zonder de nul aan het begin van het netnummer.

Wij raden het af te bellen vanuit je hotel, omdat dat vaak erg duur is. Het goedkoopste is om te bellen vanuit de telefooncellen die je veelal op straat vindt.

Alarmnummmer Portugal: 112

Geldzaken, valuta & fooien Portugal

In Portugal kan je gewoon met euro's betalen. Je kan bijna bij elke bank pinnen en in de meer toeristische en grotere plaatsen zijn ook overal pinautomaten. Let er wel op dat je pas is voorzien van een cirrus-logo. Banken zijn op werkdagen geopend van 09.00 tot 15.00 uur.

Het is gebruikelijk om fooi te geven aan een kamermeisje of gids en in een restaurant of taxi. Alleen als je tevreden bent natuurlijk! Reken voor restaurants en taxi's ongeveer 10% fooi.

Reisdocumenten Portugal

Voor reizen naar Portugal is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht. Je paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn tot en met de dag dat je terug in Nederland komt.

Tijdsverschil Portugal Nederland

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Informatie Portugal > meer informatie

Vakantie Portugal - alle populaire steden en streken.

Meer over vakantie in de Algarve.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews