De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Camperreizen in Zuid-Afrika

Camperreizen in Zuid-Afrika

Op zoek naar avontuur? Reis per camper door Zuid-Afrika! Camperhuur in Zuid-Afrika is namelijk een echte aanrader voor een individuele safari of rondreis door dit prachtige land. Kies voor volledig verzorgde camperreizen of plan met onderstaande tips zelf je route om per camper door Zuid-Afrika te trekken! Een andere bestemming? Kijk in de top 5 camperreizen.

Camperreizen Zuid-Afrika? Camperhuur of camperreis?

Per camper door Zuid-Afrika trekken? Dat kan! Er zijn verschillende organisaties die in Zuid-Afrika camperhuur aanbieden of een volledige camperreis. Zuid-Afrika biedt een uitstekend wegennet en fantastische bezienswaardigheden voor zowel de natuurliefhebber als de cultuurliefhebber.

Camper Zuid-Afrika: huren of volledige reis? Wil je zelf lekker je reis uitstippelen en de volledige beschikking hebben over een camper? Kies dan een camperreis! Neem eens een kijkje bij interessante fly & camper aanbiedingen van World Ticket Center. Heb je liever slechts voor een deel van je reis een camper tot je beschikking? Travelhome biedt verschillende mogelijkheden voor camperhuur in Zuid-Afrika. Hier kan je heel gemakkelijk camperhuur Zuid-Afrika vergelijken.

Camperreis met kinderen? Travelnauts is gespecialiseerd in het organiseren van verre reizen op maat. Voor camperhuur Zuid-Afrika of camperreizen met kinderen kun je offertes op maat aanvragen!

Camperroutes Zuid-Afrika: tips en aanbiedingen!

Camperhuur in Zuid-Afrika begint meestal in steden als Johannesburg of Kaapstad. Besef voordat je boekt dat de afstanden in Zuid-Afrika erg groot zijn. Camperreizen van 3 weken zijn al krapjes om beide steden aan te doen. Dus kies goed je beginpunt! Wil je bijvoorbeeld naar de Drakensbergen of op safari door het wereldberoemde Kruger Park? Kies dan Johannesburg als beginpunt.

Altijd al een keer de Tafelberg willen beklimmen of walvissen willen spotten? Ga dan voor een start in Kaapstad!

Per camper Zuid-Afrika ontdekken? Dit zijn de mooiste routes!

  • De Tuinroute - je reis begint in Kaapstad en brengt je via de spectaculaire kustlijn naar Port Elisabeth. Tijdens de route kom je langs de mooiste kustplaatsjes, ontdek je de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, kan je walvissen spotten in Hermanus en kan je het Tsitsikamma Nationaal Park bezoeken.
  • De Kaap-route - Ontdek De Kaap tijdens deze prachtige kustroute waarbij je reis zowel begint als eindigt in Kaapstad. Deze route is aan aanrader voor echte avonturiers. Deze camperroute brengt je namelijk langs diverse natuurparken waar je wild kan spotten: olifanten, antilope, zebra's, buffels.
  • Klassiek Zuid-Afrika - Ben je een natuurliefhebber? Dan is deze route een aanrader. Deze route brengt je in 21 dagen van Kaapstad naar Johannesburg. Je brengt een bezoek aan een prachtige lagune, gaat op safari in het Addo Elephant National Park, maakt een boottocht op het st. Lucia meer (pas op voor de krokodillen!) en brengt aan het eind van je reis ook nog een bezoekje aan de Blyde River Canyon om je reis compleet te maken.
  • Veelzijdig Zuidelijk Afrika - De hoogtepunten tijdens deze route zijn o.a. je uitstapje naar Paarl (kustmoerasgebied), je bezoek aan Afrikaanse wijnhuizen, het spotten van de Big Five, de Woestijnpaarden in Aus, het bezoeken van de Himba stam en natuurlijk het Etosha National Park.


NB: alle bovengenoemde routes zijn suggesties en kunnen naar eigen wensen worden aangepast.

Camper huren Zuid-Afrika? Dit is handig om te weten!

Een camper huren in Zuid-Afrika kan alleen als je 23 jaar of ouder bent en minstens 5 jaar in het bezit van je rijbewijs. Bedenk ook dat men in Zuid-Afrika aan de linkerkant van de weg rijdt.

's Nachts rijden wordt in Zuid-Afrika erg afgeraden. In de nationale parken is het verboden en riskeer je torenhoge boetes. 

De seizoenen zijn in Zuid-Afrika precies andersom in vergelijking met Nederland. In de Zuid-Afrikaanse zomer kan het behoorlijk warm zijn en is airco geen overbodige luxe. Bedenk ook dat het in juli-augustus op bepaalde plaatsen echt heel koud kan zijn!

Meer praktische tips vind je op de informatie Zuid-Afrika pagina.

Per camper door Zuid-Afrika reizen: is dat veilig?

Camperreizen Zuid-Afrika, is dat veilig? Zelf rondreizen per auto of camper in Zuid-Afrika is geen probleem. Hou er wel rekening mee dat er onveilige gebieden zijn in Zuid-Afrika, dus wees goed voorbereid. Bekijk eerst de actuele reisadviezen.

Enkele tips: hou je aan de verkeersregels, rij niet na zonsondergang, blijf op de doorgaande wegen, stop alleen bij tankstations en restaurants en neem geen lifters mee.

0
shares