De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vliegtickets Portland

vliegen
Vliegreis Portland Oregon
vanaf 1,930,-

Hotels in Portland

hotels
Hotels in Portland
vanaf 51,-

Wist je dat...

een doorreis in Amerika vanuit Portland zeker tot de mogelijkheden behoort? Het Yellowstone National Park ligt in de aangrenzende staat Idaho. 

Voorpret

Bekijk een filmpje van de geschiedenis van de Oregon Zoo!

Bezienswaardigheden Portland

Bezienswaardigheden Portland
In Portland is van alles te doen, te beleven en te bezichtigen. Naast de bijzondere natuur in het achterland met vulkanen als Mount Hood en Mount Saint Helen en verschillende mogelijkheden voor boottrips over de Willamette en Columbia rivier, vind je er ook een dierentuin, kunst & musea, parken & tuinen en een concerthal. Bekijk alle tips over de must sees in Portland!

Bezienswaardigheden Portland

In Portland Oregon mag je sommige attracties niet overslaan. Er is veel te bezichtigen in de stad en rond de stad. Het achterland biedt veel mogelijkheden voor een doorreis in Amerika of door de Rocky Mountains, maar een verblijf in Portland is zeker aan te raden. Wij hebben voor jou een top 5 samengesteld met bezienswaardigheden in Portland!

Bezienswaardigheden in Portland vanaf de rivier

Door de ideale ligging aan de Willamette rivier zijn er verschillende mogelijkheden voor het maken van een boottrip langs de skyline van Portland. Zo kun je lunchen, brunchen of dineren aan boord van de Portland Spirit. Tijdens de cruise over de rivier kun je genieten van prachtige uitzichten, heerlijk eten en live entertainment!

Ga naar Trivago voor de beste hotelaanbiedingen om Porland te verkennen. Let op: in de Verenigde Staten liggen verschillende Portlands, dus kies voor Portland, Oregon! 

Saturday market: populair in Portland!

Deze markt is elke zaterdag geopend en dateert al uit 1974. Het is de grootste wekelijkse markt in heel de VS! Dit is een markt met kunsten en ambachten, waar van alles wordt verkocht. Er zijn verschillende eetstalletjes, van een Creoolse barbecue tot een Thaise keuken en van vers ‘homemade ice cream’ tot poolse bratwursten. Je vind er kunstgalerijtjes en talloze stalletjes met veel verschillende producten. Van baby kleertjes tot speelgoed en van muziekinstrumenten tot sieraden. Te veel om op te noemen, maar zeker een bezoekje waard!

De Portland Saturday Market is elke zaterdag & zondag van 1 maart tot en met 24 december geopend en is te vinden in ‘the Old Town’, S.W. Ankeny & Naito Parkway, Portland.

Bezoek het Portland Art Museum

Het kunstmuseum in Portland is het oudste museum van het noordwesten van Amerika. Met een permanente collectie van 42.000 stukken van de oudheid tot nu en verschillende tentoonstellingen door het jaar heen heeft dit museum internationaal aanzien. Elke zondag zijn er verschillende activiteiten voor families.

Openingstijden en informatie over actuele tentoonstellingen is te vinden op de website van het museum.

Genieten in de Oregon Zoo

De dierentuin van Portland is een mooi aangelegd park. Er zijn verschillende omgevingen nagebootst met verschillende dieren. Zo is er een Afrikaanse savanne, Afrikaans tropisch regenwoud en Amazone gebied. Ook zijn er elk jaar verschillende tentoonstellingen en bieden ze veel informatie over de verschillende dieren.

Voor meer informatie over openingstijden en tickets bezoek je de website van de Oregon Zoo.

Relaxen in de Portland Japanese Garden

De mooiste Japanse tuin buiten Japan bevindt zich volgens velen in Portland. Er gelden strikte regels met betrekking tot eten, drinken, roken en huisdieren in de tuin, om de kwaliteit te behouden. Wel worden er verschillende activiteiten in de tuin georganiseerd, zoals thee ceremonies of een spiritueel festival. Maar ook zonder activiteiten is de tuin al zeer bijzonder!

De tuin is in april – september elke dag van 10.00 tot 19.00 uur. ’s Maandags vanaf 12.00 uur. In de maanden oktober – maart is de tuin tot 16.00 uur geopend. Japanese Garden, Washington Park, Portland.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews