De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Indian Pacific Railroad

Indian Pacific Railroad

De Indian Pacific Railroad is zonder twijfel de beroemdste en populairste Australische trein. Australiers noemen hem niet voor niets The Great Train. De trein rijdt tussen Sydney aan de Stille Oceaan tot aan Perth aan de Indische Oceaan, over een afstand van 4352 km waar de trein 65 uur over doet. Onderweg passeer je o.a. The Blue Mountains, Broken Hill, Adelaide, Kalgoorlie en de Nullarbor-woestijn.

In deze online Australie reisgids vind je meer info en tips m.b.t. de treinreis, faciliteiten, prijzen en tussenstops van de Indian Pacific Railroad.

De Indian Pacific Railroad

De Indian Pacific Railroad vertrekt 2 keer per week vanuit Sydney naar Perth en van Perth naar Sydney. De trein loopt over een enkel spoor wat betekend dat je de trein vanuit tegengestelde richting onderweg op een zijspoor moet passeren. De eerste trein vertrok in 1790 vanuit Sydney.

De reis neemt 65 uur in beslag, 2 dagen en 3 nachten. Je rijd door 3 staten met 3 verschillende tijdzones. Ook rijd je circa 500km, een recht stuk, door de Nullarbor-woestijn.

Faciliteiten Indian Pacific Railroad trein

De trein heeft 2 klassen; Gold Service en Red Service

Gold Service; Een goed ingericht cabine geschikt voor 1 of 2 personen. In een 2-persoons cabine staat een stapelbed, 2 stoeltjes en je beschikt over een eigen douche. In een eenpersoonscabine staat een ligstoel waar je ook op kunt slapen, de douche bevind zich aan het eind van de wagon. Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Daarnaast is er een openbare ruimte waar je kan zitten en een drankje drinken.

Red Service: Je hebt de keuze tussen een slaapcabine en stoelen. In de slaapcabine bevindt zich een stapelbed en een eigen wastafel. De stoelen zijn comfortabel en kunnen in lig stand gezet worden. Bij beide bevinden de douche en toilet faciliteiten zich aan het eind van elke wagon.

Wil je echt luxe reizen, boek dan een prive wagon. Hier is plaats voor max. 8 personen. Er zijn 4 slaapkamers, 4 badkamers en een royale woonkamer.

Prijs treinreis

Voor een enkele reis van Sydney naar Perth met Gold Service betaal je circa $A 1920,-

Voor een enkele reis van Sydney naar Perth met Red Service Slaap cabine betaal je circa $A 1320,-. Voor Red Service Seat betaal je circa $A 690,-

Reis je als backpacker of student door Australe? Dan scheelt dit al gauw de helft van het geld als je de Red Service boekt.

Tussenstops

Tijdens je treinreis stopt de trein een paar keer. Tijdens deze stops kun je een tour boeken. De tochten duren meestal 1 uur, afhankelijk van de treinschema's.

Broken Hill - The Silver City
Broken Hill is een belangrijke producent van zilver, lood en zink. Je leert hier meer over de geschiedenis van de mijnbouw, je bezoekt een kunstgalerij en loopt door de stad. Prijs: $A 22,-

Adelaide - The Festival City
Tour door het centrum van Adelaide, Montefiore Hill, Adelaide Oval Cricket Ground, Lake Torrens en bezoek de gebouwen van North Terrace. Prijs: $A 22,-

Cook - De Nullarborvlakte
Ontdek hier de historische bezienswaardigheden van Cook. Cook was vroeger een grote stad, nu wonen er nog maar weinig mensen en is het van de buitenwereld geisoleerd. Gratis!

Kalgoorlie - Australia's Gold Capital
Hoor het verhaal van de grootste Outback stad in Australie, leer over het riskante verleden en de problemen die zich voordeden op zoek naar goud. De tour is 's avonds! Prijs: $A 28,-

Best of Perth and Kings Park
Bij aankomst in Perth heb je de mogelijkheid de stad te verkennen onder begeleiding. Vaak kun je pas 's middags naar je verblijfplaats, dit is dan de juiste opvulling van je morgen. Prijs: $A 34,-

Verder reizen door Australie per trein

Een andere beroemde treinreis door Australie is met The Ghan. Deze trein trekt dwars door de woestijn van Darwin via Alice Springs naar Adelaide. Onderweg zijn er diverse stops en deze unieke reis per trein maak je v.a circa 230,- tot 1200,- afhankelijk van het traject en de klasse die je kiest. Meer info: Reizen met The Ghan

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares