De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Vlakbij Dalaman, bij Istuzu, ligt een strand waar reusachtige zeeschildpadden ieder jaar tussen mei en oktober hun eieren leggen.

Voorpret

Restaurant Levant aan de Weteringschans in Amsterdam ziet er aan de buitenkant niet echt uit als een Turks restaurant. Binnen is het gezellig en de mezze (kleine turkse hapjes) zijn heerlijk.

Dalaman

Vakantie Dalaman? Veel toeristen komen vakantie vieren in dit prachtige deel van Turkije. De omgeving van Dalaman biedt veel mooie bezienswaardigheden op het gebied van natuur en cultuur. In deze online Turkije reisgids tref je veel informatie en tips voor het plannen van je vakantie in Dalaman!

Vakantie Dalaman Turkije? Vakantie budgettips!

Voordelig op vakantie in Dalaman? Lees de 10 tips hoe je het meeste geniet met een klein budget in Turkije. Maar moet je nu wel of niet all inclusive of lastminute boeken? Lees hoe je de goedkoopste vakantie in Dalaman Turkije kunt vinden. Wil je de aanbiedingen voor een vakantie in Dalaman vergelijken? Gebruik het reisorganisaties overzicht om snel inzicht te krijgen in de prijzen en actuele aanbiedingen van vakantie reizen naar Dalaman.

Actuele ticket aanbiedingen voor Dalaman

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vakantie in Dalaman tip: Dalyan

Het vissersplaatsje Dalyan is een van de mooiste plekjes voor een vakantie in de regio Dalaman. Het is bekend als beschermd natuurgebied en om zijn schildpaddenstrand, maar je treft er ook gezellige winkels en restaurantjes. Turkije specialist Corendon heeft reizen naar twee charmante hotels in Dalyan in zijn assortiment. 

Vliegen naar Dalaman? Vliegreis Dalaman tips

Vliegen naar Dalaman vanaf Amsterdam of Brussel duurt ca. 3,5 uur. De luchthaven van Dalaman is Mugla Dalaman DLM.


Er vliegen gedurende het hoogseizoen meerdere airlines naar Dalaman, al dan niet met tussenstop elders in Turkije. Kijk zeker even bij lowcost airline Corendon voor goedkope vliegtickets aanbiedingen. Neem daarnaast een   specialist zoals Vliegtickets.nl mee in je vergelijk. Deze heeft een compleet overzicht van de opties voor vliegen naar Dalaman.


Tip 1:
stoelen op charters die overblijven (en waarvan de tickets normaal niet los verkocht worden) worden regelmatig voor stuntprijzen aangeboden via Chartervluchten van Sunweb. Deze aanbiedingen zie je dus niet als je een normale zoekopdracht voor vliegen naar Dalaman op deze site doet! 


Tip 2:
heb je ook een hotel of huurauto nodig in Dalaman? Het kan namelijk aanzienlijk goedkoper uitpakken die tegelijk met je vliegreis Dalaman te boeken via een megasearcher als Expedia. Neem dit altijd mee in je vergelijk! 


Tip 3
Hier kan je gebruik maken van een handige gratis Cheap flight alert service voor Dalaman vluchten.


Lees ook: tips om goedkope tickets Dalaman te vinden 

Must sees voor vakanties Dalaman

Vrijwel iedereen die op de luchthaven van Dalaman aankomt, vervolgt direct de reis naar hotel of appartement in de wat verderop gelegen badplaatsen als Marmaris en Fethiye. Maar een verblijf in Dalaman is ook aan te raden, want er is genoeg te zien!


Het Köycegiz Gölü, ten noordwesten van Dalaman, is een lagune die reeds ver voor de Oudheid van de zee werd afgegrendeld door de vorming van een rij zandduinen en de moerassige delta van het riviertje de Dalyan. Aan de noordrand van het meer ligt het verblijfplaatsje Köycegiz, langs de weg van Dalaman naar Mugla.


Aan de oevers van het meer zijn op veel plaatsen grote moerassige gebieden te vinden met amberbomen. Deze bomen, die 15 m hoog kunnen worden, leveren een hars die wordt gebruikt voor medicinale doeleinden en in parfums. Het meer is één van de weinige vindplaatsen ter wereld van de amberboom.

Naar Dalaman? Bezoek Ephese!

De ruïnestad Ephese, ook wel Efeze of Ephesus genoemd is een voormalig antieke stad en is één van de best bewaarde steden uit de Grieks-Romeinse Oudheid in het Middellandse Zeegebied. De Tempel van de godin Artemis in Ephese, is de beroemdste tempel in Turkije en benoemd tot één van de 7 wereldwonderen!

Meer informatie en tips voor het bezoeken van Ephese

De thermaalbaden van Sultaniye

Vlakbij Dalaman in Sultaniye vind je thermaalbaden. Deze bevatten geneeskrachtig water en hebben een temperatuur van maar liefst 40 graden. Heerlijk om een middag tijdens je vakantie in te ontspannen!

Algemene info Dalaman Turkije

Aantal inwoners in Dalaman – 16.000

Klimaat in Dalaman – Middellands Zeeklimaat

Taal in Dalaman – Officiële voertaal is Turks, verder wordt er ook Koerdisch, Armeens of Aramees gesproken. In de toeristische gebieden kan men vaak terecht met Duits, Engels en zelfs Nederlands

Tijdsverschil in Dalaman – 1 uur later

Kraanwater in Dalaman – niet drinkbaar

Munteenheid in Dalaman – Lire, maar de voorkeur gaat uit naar Euro’s

Visum in Dalaman – Ja, voor info Ambassade van Turkije.

Inentingen in Dalaman – ja, Hepatitis A en DTP

Actuele ticket aanbiedingen voor Dalaman

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
TUIfly.nl € 15,00 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Tix.nl € 25,00
Vliegtickets.nl € 29,50
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 08 maart 2017