De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De naam Rila afkomstig is van het Thracische woord roula, dat veel water betekent.

Voorpret

Bekijk ook eens de actuele top 10 wintersport aanbiedingen.

Rila Gebergte

Het Rila Gebergte in het westen van Bulgarije is het hoogste gebergte in de Balkan. Nationaal park Rila met het beroemde Rila klooster ligt op 100 km van Sofia, de hoofdstad van Bulgarije.

Vakantie in het Rila Gebergte of een excursie vanuit Sofia naar Rila? Lees hier onze tips!

Nationaal Park Rila Gebergte

Het nationaal park Rila is het grootste nationale park van Bulgarije. Het omvat de hoogste en meest centraal gelegen bergen in het Rila Gebergte. In het park leven zeldzame wilde diersoorten, zoals beren, wilde zwijnen, herten, valken en adelaars.

Vanuit de grote steden in Bulgarije zoals Sofia worden de nodige dagtrips en excursies naar Rila aangeboden. Niet alleen vanwege het natuurschoon maar ook vanwege de historische & culturele plaatsen, waarvan het Rila klooster, opgenomen op de Werelderfgoedlijst, het bekendste is. In Sofia worden diverse excursies naar het Rila Gebergte aangeboden. 

Voor een vakantie in het Rila gebergte is het aan te raden eerst op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets naar Sofia. 

Actuele ticket aanbiedingen voor Sofia

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Het beroemde Rila klooster

Het klooster van Rila is een symbool voor de Slavische cultuur na een lange periode van bezetting en onderdrukking door de Turken. Hierdoor is het een nationaal bedevaartsoord voor de Bulgaren geworden. Het kan gezien worden als het religieuze centrum van de Bulgaarse orthodoxe kerk.

Het interieur van het klooster is versierd met 1200 fresco's met Bijbelse taferelen. Op het hoogtepunt waren er cellen voor 500 monniken en 1000 slaapkamers voor pelgrims.

Wintersport in het Rila Gebergte

Op de noordelijke hellingen van het Rila gebergte ligt de plaats Borovets. Borovets is het grootste en modernste wintersportgebied van Bulgarije. Het dorp ligt op een hoogte van 1350 meter en biedt uitstekende mogelijkheden voor de skier, snowboarder en de langlaufer.

De skipistes van Borovets zijn geschikt voor elke type skier. De hoogte varieert van 1350 tot 2560 meter. In totaal ligt er 35 kilometer pistes waarvan 7 km zwart, 23 km rood en 5 km blauw. Er zijn sneeuwkanonnen waardoor het gebied sneeuwzeker is. Het skigebied heeft 14 liften, 1 kleine gondellift, 2 stoeltjesliften en 11 sleepliften. Voor langlaufers is er 18km beschikbaar.

Wanneer je aan het einde van de dag nog geen genoeg heb van het skiën, is er een mogelijkheid tot avondskien op de Martinovi Baraki. De pistes worden dan verlicht en er worden regelmatig shows gegeven. Na het skiën kun je terecht in de vele barretjes die Borovets heeft.

Actuele ticket aanbiedingen voor Sofia

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix.nl € 25,00
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Schipholtickets.nl € 29,50 De hogere reserveringskosten van  €40,- per boeking zijn voor telefonische reserveringen van vluchten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 januari 2018

Bekijk aanbiedingen van:

0
shares