De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Goudstrand Bulgarije

Goudstrand Bulgarije

Vakantie in Bulgarije? Goudstrand was een van de eerste badplaatsen aan Zwarte Zee. Vakantie in Goudstrand of  Golden Sands, staat garant voor een ontspannen vakantie vol zon, zee en strand!

Hier tref je de leukste sites om aanbiedingen voor een vakantie Goudstrand te vinden, plus veel informatie en tips voor het plannen van je vakantie in Goudstrand Bulgarije!

Vakantie Goudstrand Bulgarije

Goudstrand heeft zijn naam te danken aan een legende. Hier zouden schatten met goud zijn veranderd in gouden zand. En het strand van Goudzand is ook werkelijk prachtig! Ruim 3,5 kilometer lang, 100 meter breed aan een heldere Zwarte Zee.

Goedkope vakantie Goudstrand boeken? Een ruim aanbod aan voordelige vakantie reizen van 2,5 tot 5* hotels in Goudstrand tref je bij TUI.nl Reizen. Prettig is dat alle hotels voorzien zijn van klantwaarderingen. En ze hebben zowel voordelige reizen op basis van logies / ontbijt als luxe all inclusive accommodaties (reken voor een week in het voor of naseizoen met all inclusive verblijf, met echt alles er op en er aan en vlucht met circa 500,-).

Naar Bulgarije, Goudstrand vliegen: Varna airport

De meest praktische luchthaven voor vakantie in Goudstrand is Varna. Vanaf Nederland en Belgie zijn er meerdere airlines die hiernaartoe vliegen, maar check zeker even Corendon.com een lowcost maatschappij met goedkope vluchten vanaf Eindhoven airport. En lees de tips om goedkope tickets naar Bulgarije te vinden.

De vlucht naar Varna duurt een kleine 3 uur. Varna Goudstrand is slechts 17 km. Met een huurauto ben je er dus zo, maar er rijden ook bussen!

Vakantie in Goudstrand? Excursies!

In en rondom Goudstrand worden veel excursies georganiseerd. Hieronder staan een aantal aanraders.

Varna
Varna is na Sofia en Plovdiv de derde grootste stad van Bulgarije, en grootste nationale haven voor vracht- en cruiseschepen. In Varna zijn veel tuinen en parken te vinden waaronder de Marine Tuinen, het Euxinogradpark en het paradijs van St. Constantine. Daarnaast zijn er ontzettend veel musea te vinden.

Aladje (Aladzha) Klooster
Vanuit het hotel word vaak een excursie georganiseerd naar dit middeleeuws klooster, gelegen in de bergen. De wandeling van ongeveer 8 kilometer, 4 heen en 4 terug, is zeker de moeite waard. Onderweg kom je kranen tegen waar nog koud bronwater uitstroomt. Het klooster is gelegen in een 40 meter uitgehakte hoge rots. In de loop der jaren is het klooster erg beschadigd, alleen de kerk is nog in goede staat.

Nessebar
Nessebar is een stad in Bulgarije, waarvan het historische deel is gelegen op een klein schiereiland aan de Zwarte Zee. De stad telt circa 10.00 inwoners en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Meer over Nessebar.

Geschiedenis van Goudstrand.

Goudstrand was het eerste vakantieresort dat gebouwd werd in Bulgarije. In de eerste plaats was Goudstrand alleen voor hoge functionarissen van het communistische bewind, maar al snel werd het de bestemming voor een strandvakantie voor duizenden Bulgaarse toeristen per jaar. In het begin kwamen de meeste van deze toeristen uit de Warschaupactlanden, maar al gauw volgden de Westerse bezoekers.

In de afgelopen jaren is er ongekend veel tijd en inspanning gestoken in moderniseren van Goudstrand en de hotels en restaurants hebben nu ook de verwende Westerse toerist veel te bieden.

Goudstrand Aquapolis waterpark

Het waterpark Aquapolis is het mooiste park van Oost-Europa. En in Bulgarije het enige waterpark. De slogan van het waterpark, "You're not wet, you're part of the water", voorspelt al veel waterpret. In het waterpark zijn 4 glijbanen met een snelheid tot 60 km/h, diverse zwembaden voor verschillende leeftijdsgroepen en 4 snackbars/restaurantjes te vinden.

Uitgaan in Goudstrand

In Goudstrand zijn veel bars, cafes en discotheken te vinden. Het feest gaat in Goudstrand 24 uur per dag door en daarnaast is het ook nog goedkoop! Hieronder een aantal tips.

Arrogance Music Factory
Een van de grootste discoclubs in Goudstrand. In de vier verschillende zalen staan verschillende muziekstijlen centraal. Zo heb je de Pop-Folk & Ethno Zone, R'n'B & Retro Zone, House & Electronic Zone en de Lounge & Chillout Zone. De entree is 4Lv.
Gelegen naast het Astera hotel.

PR Club "Admiral"
De modernste disco van de Bulgaarse kust. Elke avond is hier een eindeloos feest van licht en muziek. De beste DJ's van Bulgarije draaien hier. Entree is 3Lv.
Op het strand, naast hotel International.

Papaya Disco
In deze disco is het elke avond feest. Hier worden de laatste hits, house en dance gedraaid. De entree is 3Lv.
Naast hotel Vladislav.

Lucky Eye

De food en cocktail bar Lucky Eye ligt direct aan het strand. Elke avond tussen 21.00 en 22.00 is het hier happy hour.
Op het strand bij Morsko Oko Hotel.

On the beach: Goudstrand

Het mooie strand van Goudstrand wordt op diverse plekken onderbroken door wandelpiertjes. Op het strand zijn ligbedjes en parasols te huur. Verder zijn er douches, kleedcabines, strandbewaking, toiletten en massagemogelijkheden. Ook zijn er diverse bars, restaurants en snackbars te vinden. Op de meeste plekken loopt het strand geleidelijk af tot aan zee wat Goudstrand ook heel geschikt maakt voor een vakantie met kinderen.

Aanbevolen restaurants in Goudstrand

De meeste restaurants van Goudstrand zijn te vinden aan de boulevard. Uitkijkend over de Zwarte Zee kan je lekker en goedkoop eten en drinken. Naast de Bulgaarse keuken vind je door het toerisme ook internationale gerechten zoals pizza en nasi ramses.

Silver Gourmet
In dit kleine en exclusive restaurant is plaats voor 40 mensen. Dit restaurant is echt voor fijnproevers.
Gelegen naast het Astera hotel.

Dolphin
In restaurant Dolphin kun je van de Bulgaarse keuken genieten. Elke avond is hier live entertainment.
Naast Astera hotel.

The Kingdom
In dit restaurant kun je naast Bulgaars eten ook internationale gerechten bestellen zoals steaks en visgerechten. Een 3-gangenmenu vanaf 10 lv.
Naast Admiral hotel en Sirena hotel.

The Wealthy Place 1 & 2
The Wealthy Place vind je op 2 plaatsen in Goudstrand. In beide restaurants kun je heerlijk Chinees eten. Een 3-gangenmenu vanaf 10 lv.
Naast Disco Bonkers en naast Morsko Oko Hotel.

Budget deals

Top Tips Per Type