De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het eiland La Graciosa voor de kust van Lanzarote werd vroeger gebruikt door piraten om hun schatten te begraven.

Voorpret

Lees de reisids over Lanzarote van ANWB Extra. Deze compacte gids geeft goede tips en op de kaart achterin vind je makkelijk de mooiste stranden van Lanzarote!

Lanzarote beach top 5

De kust van Lanzarote is bijna 200 kilometer lang, met 88 stranden. Lanzarote staat bekend om de zwarte stranden met lavazand, maar naast 30 zwarte stranden zijn er ook 27 witte stranden en vele rotsstranden. Het contrast tussen witte en zwarte stranden kenmerkt het eiland Lanzarote.

Schoenen op het strand zijn hier best handig, want de zwarte deeltjes in het zand maken het zand gloeiend heet!

Lanzarote beach top 5 > Puerto del Carmen

In dit leuke toeristische plaatsje vind je veel lichtgekleurde zandstranden. Je kan hier ligbedjes en parasols huren. Er zijn douches en toiletten en achter het strand loopt de boulevard met winkeltjes en restaurantjes.

Vlakbij het vliegveld vind je de stranden Playa de los Pocillos en Playa de Matagorda, door de wind zijn deze twee stranden heel geliefd bij watersporters. Ook kinderen vermaken zich hier goed, achter deze twee stranden vind je namelijk een speeltuin! De rest van de stranden in Puerto del Carmen zijn trouwens ook heel geschikt voor kinderen.

Lanzarote beach top 5 > El Golfo

Het zwarte strand bij El Golfo is een echt natuurwonder te noemen. Naast het zwarte rotsachtige strand vind je hier namelijk ook het mooie groene kratermeer! Het groene meer van El Golfo schijnt een hoger zoutgehalte dan de Dode zee te hebben.

Wil je meer weten over El Golfo? Kijk bij de tips m.b.t  bezienswaardigheden van Lanzarote.

Lanzarote beach top 5 > Playa de Famara

Playa de Famara is een werkelijk prachtig strand aan de voet van een hoge rotswand. De zee is hier erg wild en het strand leent zich uitstekend voor een romantische strandwandeling. Je kan hier goed surfen, maar door de sterke stroming is de zee hier helaas niet geschikt om te zwemmen.

Lanzarote beach top 5 > Ă“rzola

Als je bij de weg naar Arrieta de zijpaden volgt kom je bij de baaien van Órzola uit. Deze baaien zijn lang niet bij iedereen bekend en daarom vind je hier vaak alle rust.

Speciale beach tip > Playa Honda

Als je de dag van vertrek al vroeg je hotelkamer uit moet, is Playa Honda misschien leuk. Dit strand ligt zo dichtbij het vliegveld dat je bijna op de landingsbaan ligt. Als je wat verder van het vliegveld af gaat liggen heb je er weinig last van en heb je toch nog een laatste dag bij het strand. Op loopafstand heb je hier winkels en restaurants om je vakantie perfect af te sluiten.

Weer Lanzarote

Door de wind op Lanzarote zijn sommige stranden wat prettiger als je wilt zonnen dan andere, er zijn namelijk dagen dat je een zandstraal behandeling krijgt als je op het strand ligt!

Veel stranden zijn beschut door rotsen of windschermen en dat is geen overbodige luxe. De wind maakt het overigens niet koud, maar zorgt voor een aangename gevoelstemperatuur. Er zijn iedere zomer wel wat hete dagen waarbij de Saharawind als een warme fohn over het eiland waait. Doe op zo'n dag lekker niks en geniet van een mooi strand!

Lanzarote > vakantie info & tips

Blader voor nog veel meer vakantie tips door de online Lanzarote gids of bekijk onze tips voor vakantie op de Canarische eilanden.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews