De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Op Lanzarote in Jameos del Agua leven bijna doorzichtige albinokreeftjes. Normaal gesproken leven ze alleen 1000 meter onder de aarde, maar door een vulkaanuitbarsting komen de kreeftjes hier omhoog.

Voorpret

Geniet ook van de mooie stranden van Lanzarote. Hier tref je een handig overzicht met de Lanzarote beach top 5.

Must sees Lanzarote

Must sees Lanzarote

Het landschap op het eiland Lanzarote is erg merkwaardig. Door de grote vulkaanuitbarstingen lang geleden is het hele eiland onder de lava bedolven en zijn er veel uitgestrekte zwarte landschappen ontstaan!

Als je houdt van een actieve vakantie waarin je veel ziet, dan is Lanzarote echt iets voor jou. Lees hier alvast over de bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Bezienswaardigheden Lanzarote

Cesar Mandrique is verantwoordelijk voor het ontstaan van veel van de bezienswaardigheden op Lanzarote en de invloed van deze kunstenaar op het eiland is overal terug te zien. Van Park Timanfaya tot Jameos del Agua, van huizen tot restaurants.

Cesar Manrique heeft ervoor gezorgd dat geen enkel gebouw op Lanzarote hoger is dan drie verdiepingen. Er is slechts een gebouw op het eiland dat meer dan drie verdiepingen telt, dat is gebouwd toen Manrique een tijdje in Amerika verbleef!

Bij de Cesar Manrique Foundation kan je het huis van deze kunstenaar bekijken. Bijna alles is wit vanbinnen en sommige muren zijn van rotsen, de moeite waard om te bekijken, zeker voor kunstliefhebbers!

Nationaal Park Timanfaya

Na de vulkaanuitbarstingen van 1730 zijn hier meer dan 30 nieuwe kraters ontstaan, door het landschap krijg je het gevoel dat je op de maan loopt. Op sommige plaatsen is de aardkorst hier maar 2 meter dik, daaronder is de temperatuur 400 graden! Tijdens je tocht door Timanfaya zullen verschillende experimenten duidelijk maken hoe extreem heet het is. Een emmer koud water wordt in een gat gegooid en na 2 seconden komt het als een geiser weer naar boven!

Als je de kans krijgt om de tocht per kameel door het kraterlandschap te maken, moet je dat zeker doen, het is een onvergetelijke ervaring. Nergens anders zie je zo'n groot zwart lavalandschap en doordat je op een kameel zit heb je het gevoel dat je een paar eeuwen terug de tijd in bent gegaan.

La Geria

La Geria is het wijngebied van Lanzarote. Door het droge en winderige klimaat op het eiland is er een speciale techniek nodig om te zorgen dat de druiven genoeg water krijgen. Er worden soort ronde muurtjes gebouwd om de wind tegen te houden en om water op te nemen voor de plantjes. Waar je hier ook kijkt, overal zie je de gegraven kuilen in het zwarte landschap. De wijn La Geria is de moeite waard om te proeven, het is een heerlijke fruitige zoete witte wijn!

Tropical Park Guinate

In dit vogelpark kan je allerlei soorten tropische vogels, planten, bloemen en dieren bekijken, de schoonheid van struisvogels en flamingo's zie je zo ook eens van dichtbij. Ook is er een papagaaienshow waarin papagaaien laten zien hoe goed ze kunnen fietsen, rekenen en meer...

Markt Teguise

Iedere zondag is er in Teguise een hele grote markt. Bijna alle straten van Teguise staan vol met kraampjes, waar je echt van alles kan kopen. Heel veel sieraden, glaswerk, kleding en souvenirs. Tussen de middag kan je eten bij een van de vele eetkraampjes. De markt in Teguise is echt de moeite waard en zo groot dat je nooit meer een kraampje terugvindt. Als je iets leuks ziet kan je het dus beter meteen kopen!

Jameos del Agua

Deze mooie grot met een meertje in het midden is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Door de aardverschuivingen leeft hier de albinokrab, die normaalgesproken alleen 1000 meter onder de aarde leeft.

César Manrique heeft rondom de grot van alles gemaakt, waaronder een bar, een feestzaal en een tentoonstellingsruimte. Ook is een prachtig zwembad met blauw water en een palmboom aan de kant, waar zwemmen helaas verboden is.

Ten noorden van Cueva de los Verdes

Los Hervideros

Los Hervideros is de lavarotskust in het westen van Lanzarote. De zee is hier echt wild, de golven slaan met veel kabaal op de rotsen en het waait er hard.

Mirador del Río

Vanaf dit punt heb je spectaculair uitzicht over het eilandje La Graciosa. Ook op 475 meter hoogte heeft César Manrique wat kunstwerken geplaatst en een prachtig uitziend restaurant waar je met mooi uitzicht kunt eten.

La Graciosa

Binnen 35 minuten reis je van Lanzarote naar dit vulkaaneiland met slechts 600 inwoners. La Graciosa wordt beschermd en is perfect voor een mooie wandeling, maar je kan hier ook gewoon naar het strand. Jarenlang was dit eiland onbewoond en nog steeds zie je hier meer drogende visnetten dan badlakens.

Grappig weetje: Vroeger werden er op dit eiland door piraten schatten begraven en opgegeraven.

Aquapark Costa Teguise

Iets wat niet kan ontbreken op een vakantiebestemming als Lanzarote is een waterpark. Iets minder groot dan de waterparken bij de Costa Brava in Spanje, maar zeker niet minder pret hier! Er is een speciaal gedeelte voor kinderen en voor wie de glijbanen even zat is, zijn er ook ligbedjes en een golfslagbad.

Avda. Club de Golf, parcela 315, Costa Teguise

Excursies Lanzarote > noord en zuid tour

Het is echt ideaal om een auto te huren op Lanzarote, dan rij je zo overal heen. Maar als je dat niet wil of niet kan, dan bieden de noord en de zuid tour perfecte oplossingen. Tijdens twee excursies kom je op de meest speciale plekken van Lanzarote.

De excursies kan je op verschillende plaatsen boeken. Per aanbieder kan de excursie een beetje verschillen, kijk dus in de folders of informeer wat er precies is inbegrepen bij de tour. Over het algemeen horen deze stops er wel bij:

Noord tour
- Vallei van 1000 palmen
- Isla Graciosa
- Guinate Tropical Park
- Jameos del Agua
- César Manrique Foundation

Zuid tour
- La Geria
- National Park Timanfaya
- Kameeltour door het kraterlandschap
- El Golfo

Lanzarote > meer info en vakantie tips

Blader voor nog veel meer vakantie tips door de online Lanzarote gids of bekijk onze tips voor vakantie op de  Canarische eilanden.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews